כן, קראתם נכון: הממשלה החדשה שתצא לדרכה היום (ראשון) תהיה המנופחת בתולדות ישראל וצפויה לכלול מספר שיא של 36 שרים – נתון מביש המעיד על בזבוז משווע של כספי ציבור, ודאי בשיאו של אחד מהמשברים הכלכליים החריפים שידעה המדינה. אלא שמה שמביש ומביך אפילו יותר הוא תפקידי השרים שהומצאו רק כדי לספק את רעבונם של הפוליטיקאים שלנו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בממשלת נתניהו-גנץ צפויים לכהן לפחות 5 שרים עם תפקידים מומצאים: התפקיד שזכה לביקורת החריפה ביותר הוא זה שהומצא עבור זאב אלקין, שיכהן בתפקיד החדש והמוזר, אין מילה אחרת לתאר זאת, שייקרא: "השר להשכלה הגבוהה והמשלימה והשר למשאבי המים" – תפקיד שלמעשה מורכב מסמכויות שהועברו ממשרדי החינוך והאנרגיה.
בהודעת ראש הממשלה נתניהו שבישרה על המינוי, הוסבר שהמשרד להשכלה גבוהה ומשלימה יכלול את: הות״ת, מל״ג, החברה למתנ״סים, יד ושם והאגפים הבאים ממשרד החינוך: אגף חינוך מבוגרים, אגף תרבות יהודית, מנהל חברה ונוער (ללא היחידות הקשורות באופן ישיר לחינוך הפורמלי) ואגף בכיר לקשרי חוץ ויונסק"ו.
המשרד למשאבי המים יכלול את: רשות המים, מקורות, תאגידי מים וביוב וכל נושאי המים שהיו באחריות משרד האנרגיה.
תפקיד נוסף שהומצא וזכה לקיתונות של בוז הוא זה שנתפר במיוחד עבור אורלי לוי-אבקסיס: "השרה לחיזוק וקידום קהילתי". מההסכם הקואליציוני שנחתם עם לוי-אבקסיס, עולה שמשרדה החדש יכלול סמכויות מיניסטריאליות שקיימות כיום במשרד לביטחון פנים: הרשות לביטחון קהילתי, אחריות על פרויקט עיר ללא אלימות (ללא השיטור העירוני), קידום פרויקטים והתעצמות במגזר הערבי, הרשות למאבק בסמים ובאלכוהול, והמטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת.
גם עבור ציפי חוטובלי נתפר במיוחד תפקיד שלא היה קיים עד כה והיא תכהן בתפקיד "שרת ההתיישבות". מדובר במשרד חדש שירכז בתוכו שורה של גופים שחשובים לציונות הדתית – ובהם החטיבה להתיישבות.
דודי אמסלם יכהן בתפקיד שכבר כיהנו בו בעבר – אך במקור מדובר בתפקיד מומצא ומיותר לחלוטין – "השר המקשר בין הממשלה לכנסת", שלמעשה כולל שלל סמכויות שיועברו לאחריותו של אמסלם ממשרדים שונים.
בתחום טיפולו של השר אמסלם יופקדו מטה מיזם ישראל דיגיטלית, רשות התקשוב, מערך הסייבר, רשות החברות ונציבות שירות המדינה."השר אמסלם יסייע לי בשמירה על יציבות עבודת הממשלה אל מול עבודת הכנסת בתקופה מאתגרת וחשובה זו כפי שהוכיח בעבר בתפקידו כיושב ראש הקואליציה", נימק נתניהו את דבר המינוי.
"אני מודה לראש הממשלה על האמון שנתן בי וגאה להיות, בשעה מורכבת זו - השר שיקשר בין הכנסת לממשלה", אמר אמסלם, "אני שמח לפעול למען הצלחת המיזם החשוב של ישראל דיגיטלית, תחום הסייבר, ולקחת חסות כמיטב יכולתי על רשות החברות ונציבות שירות המדינה".
ולא רק בגוש הימין יש שרים שיכהנו בתפקידים מומצאים ומיותרים. יו"ר כחול לבן, בני גנץ, מינה את חבר מפלגתו מיכאל ביטון ל"שר במשרד הביטחון". במסגרת התפקיד, אמור ביטון להוביל את העבודה בנושא מוכנות העורף והרשויות המקומיות, יטפל בנושא המכינות והתחומים הקשורים באגף החברתי-ביטחוני, בשירות משמעותי וגיוס לצה"ל וכן בנושא הנפגעים והמשפחות השכולות – נושא חשוב במיוחד, אבל לא ברור מדוע יש צורך למנות שר נוסף במשרד הביטחון שיטפל בו.
ועוד לא דיברנו על עוד תפקידי שרים מיותרים שהומצאו בעבר ושכבר כיהנו בהם שרים בממשלות קודמות - כאלה ש"התרגלנו" לכך שהם קיימים ומאויישים פעם אחר פעם: "השר לשיתוף פעולה אזורי", "השר לענייני ירושלים" - תפקיד שלא ברור מדוע צריך כשיש לירושלים ראש עירייה, "שר המודיעין", "שרת התפוצות" ו"השרה לעניינים אסטרטגיים".
וכאילו שכל זה לא מספיק והממשלה לא בזבזנית דיה, אמש דיווח עמיתנו עקיבא נוביק בערוץ 13, כי בני גנץ צפוי לתפעל "משרד לראש הממשלה החלופי" לתקופה בה יכהן תחת נתניהו – לפני שהוא אמור להיכנס לתפקיד ראש הממשלה. משרדו יכלול מנכ"ל, לשכה ויועצים בעלות של מיליוני שקלים נוספים.