הפלונטר של תקציב המדינה מוסיף להסתבך: החרדים העבירו מסר לנתניהו שיסרבו ללכת לבחירות לפני שיש תקציב - כך פרסמנו הערב (שבת) בחדשות סוף השבוע. המשמעות: או שגנץ יתקפל ויסכים לתקציב חד שנתי ונתניהו יפרק את הממשלה לפני התקציב הבא, או שיהיה תקציב דו שנתי ונתניהו יאבד את תחנת היציאה שלו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כזכור, התקציב מהווה את נקודת היציאה היחידה של נתניהו מהאחדות מבלי שגנץ יכהן כראש ממשלת מעבר פרט להתערבות של בג"ץ. זו הסיבה שנתניהו דוחף לתקציב חד שנתי ולא דו שנתי. בסביבתו של נתניהו, אגב, טוענים שהשיקול כלכלי נטו וזו עמדת גורמי המקצוע.
גנץ מבין את העניין ודורש שההסכם ביניהם יכובד ויעבור תקציב דו שנתי. ההסכם ביניהם נחתם כשהמצב הכלכלי בגלל הקורונה כבר היה ידוע. עם זאת, השבוע מצא את עצמו גנץ בדעת מיעוט בנושא.
בתוך החדר בישיבה ביום חמישי, עם גנץ ונתניהו, היו כלל הגורמים המקצועיים: הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, החשב הכללי, מנכ"לית משרד האוצר, ראש אגף התקציבים, כולם כאחד בצד של נתניהו, כולל נגיד בנק ישראל שלא היה בחדר אבל התבטא בימים האחרונים בנושא. "יש אי ודאות כלכלית לשנת 2021, אין טעם למהר, בואו נעביר תקציב לשנת 2020", אמר. "זה חוסר אחריות להעביר תקציב דו-שנתי".
למרות הדברים האלה, גנץ לא השתכנע, ויתרה מכך הוא תהה אחר כך בשיחות סגורות: "איך ייתכן שכל גורמי המקצוע חושבים אותו הדבר?". לאחר מכן אמר לאנשיו: "לא השתכנעתי שטוב ונכון לדון חודשיים בתקציב עכשיו ולהעביר אותו לארבעה חודשים עד סוף השנה".
במהלך הישיבה עלתה הצעה מעניינת בקרב גורמים פוליטיים להעביר תקציב חד שנתי כפי שרוצה נתניהו, אבל לתקן את ההסכמים הקואליציוניים, באופן כזה שלא יאפשר לנתניהו להשתמש בכך שהתקציב הבא לא יעבור כדי ללכת לבחירות.
בסביבת גנץ הגיבו להצעה: "אין בזה טעם. אם גנץ ישתכנע שתקציב חד-שנתי זה הדבר הכי טוב למדינת ישראל, הוא יסכים לזה. כרגע, הוא עוד לא השתכנע בכך".