מליאת הכנסת נפתחה היום (חמישי) והחל מרתון החקיקה עליו סוכם במסגרת ההסכם הקואליציוני שנחתם בין הליכוד לכחול לבן. הפעילות בכנסת, שתכלול כמה שינויים בחוקי יסוד, תצטרך להסתיים תוך 6 ימים כדי לאפשר את הטלת המנדט על נתניהו בתוך תקופת 21 הימים. החוק הנורבגי המדלג נגנז לעת עתה, ככל הנראה מחשש מהביקורת הציבורית ושבג"ץ יפסול אותו. בנוסף: שינויים בנוסח הסופי בין ההסכם הקואליציוני לתיקוני החקיקה. 

חבילת החקיקה המלאה שתובא לכנסת ע"י הליכוד וכחול לבן

עם פתיחת המליאה, החלו חברי הכנסת מהליכוד וכחול לבן לחוקק את חוק הרוטציה. בשלב הראשון יפעלו לקבל פטור מחובת הנחה מהוועדה המסדרת, מה שיאפשר להעביר את החוק בצורה מהירה.

כמעט כל חבילת החקיקה שהוסכמה בין הצדדים תעלה היום להכנה לקריאה טרומית. לפי שעה, מפלגת ימינה לא תשתתף בהצבעות במהלך היום, לא מטעם הקואליציה החדשה ולא מטעם האופוזיציה. בימינה עדיין מקיימים מגעים מול הליכוד לגבי מספר התיקים אותו יקבלו במסגרת הממשלה שכבר הוגדרה כ"ממשלת החילופים". אמש התקיימה פגישה בין נתניהו ובנט, לאחריה הודיעו הצדדים כי היא התקיימה "באווירה טובה, בנוסף נקבע להמשיך את המו"מ.

הצדדים פועלים בתוך מסגרת 21 הימים שניתנו לכנסת כדי להמליץ על מועמד מוסכם שיקבל 14 ימים להרכיב ממשלה. בשל יום הזיכרון ויום העצמאות בשבוע הבא, סד הזמנים הלחוץ העלה את האפשרות שהצדדים יבקשו מהנשיא ריבלין ארכה של שבועיים.

החקיקה לעומת ההסכם הקואליציוני: עוד ביטחונות לגנץ, שינויים ברוטציה

למרות שתיקוני החקיקה שיעלו היום בכנסת מתבססים על ההסכם הקואליציוני שנחתם בין נתניהו וגנץ, נראה שבנוסח החקיקה הסופי ישנם כמה שינויים שהוכנסו ברגע האחרון. הם נועדו למנוע את הפרצות בהסכם - עליהם דווח במהדורה המרכזית.

בסעיף שנוגע לפיזור הכנסת בתיקון לחוק יסוד הממשלה נעשה שינוי. בהסכם הקואליציוני נכתב כי 12 ח"כים שתמכו בפיזור הכנסת והיו חברי במועד השבעת הממשלה יביאו לכניסת ראש הממשלה החלופי.

בהסכם:

בחקיקה: 

בפועל, הסעיף פותח פתח ומאפשר חופש פעולה לחברי כנסת שנכנסו במסגרת החוק הנורווגי. בחקיקה כבר תוקן הנוסח ל"חברי כנסת ששריהם בעלי זיקה לראש הממשלה". הדגש עובר מהח"כים לשרים. 

גם בסעיף אישור התקציב ביצעו הצדדים שינויים. בהסכם הקואליציוני נכתב שהצד שהכשיל את התקציב והצביע נגדו ייראה כמי שהפר את ההסכם.

בהסכם:

בחקיקה: 

בחקיקה הנוסח כבר הפך לברור יותר: אם הכנסת התפזרה בשל אי העברת התקציב ב-2022, ראש הממשלה המכהן יישאר בתפקידו - כלומר גנץ.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות