אחרי שהבוקר (חמישי) נערכה פגישה כדי לקבל החלטה על העברת תקציב חד שנתי במקום דו שנתי, פגישה בין שר הביטחון בני גנץ וראש הממשלה נתניהו בנושא הסתיימה ללא הסכמות. אם לא יהיה תקציב עד ה-22 באוגוסט השנה – המדינה תלך לבחירות נוספות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בעקבות המצב, גנץ עומד בפני דילמה - אם לתמוך בתקציב חד שנתי, שיאפשר את פירוק הקואליציה בעוד תשעה חודשים, אבל מאידך - כל הדרג המקצועי במשרד האוצר תומך.
כעת מתברר כי הדרג המקצועי סובר כי בנסיבות הקיימות וחוסר הוודאות הכלכלי עדיף לאשר בהקדם את התקציב לשנת 2020 ורק בהמשך לאשר את התקציב לשנת 2021. לפי מכתב שכתב שאול מרידור, הממונה על התקציבים באוצר, לשר האוצר כ"ץ, הוא תומך בכך שהעברת תקציב 2021 בכנסת תתרחש רק בסוף פברואר - מה שאומר שהשנה תתחיל בתקציב המשכי.
"בראייתנו, יש למקד את המשאבים בתקציב המדינה לשנת 2020 לצורך התמודדות עם ההשפעות קצרות הטווח של משבר הקורונה בלבד ולעגן את התוכנית הכלכלית של הממשלה להתמודדות עם הנגיף", נכתב. עוד הוסיף מרידור: "המלצתנו היא כי תוגש במסגרת חוק ההסדרים תוכנית כלכלית מקיפה הכוללת רפורמות מבניות להאצת הצמיחה, עידוד תחרות והורדת יוקר המחיה, שיאפשרו למשק להתמודד טוב יותר עם השפעות נגיף הקורונה"
במהלך הדיון הבוקר, שהתקיים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, עם שר הביטחון בני גנץ, שר האוצר ישראל כ"ץ וצמרת האוצר, גורמי המקצוע, החשב הכללי וראש אגף התקציבים באוצר, טענו שצריך להעביר תקציב מהיר בספטמבר לשנת התקציב 2020. לטענתם, יש צורך בתקציב מידי כדי לענות על הדרישות המידיות של המשק והשלכות הקורונה, ועם קבלת המידע על התנהגות הכלכלה והמגפה בחורף - להעביר תקציב שני.
יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד התייחס לדברים: "תביעת כחול לבן לתקציב דו שנתי במציאות של קורונה היא או חובבנות או חוסר אחריות. אין דרך לתכנן תקציב שנתיים קדימה בתנאי אי ודאות כלכלית קיצוניים כל כך. זה יתקע את העזרה ההכרחית לעצמאים ולמובטלים רק בשביל פוליטיקה קטנה".