השרים אישרו הלילה (בין שני לשלישי) את ההגבלות החדשות לקראת החג השני וחגיגות המימונה. את הישיבה מנהל השר ישראל כץ, מכיוון שנתניהו נכח בפגישה עם גנץ במאמץ להקים ממשלת אחדות. על פי ההנחיות החדשות, מערב החג בשעה 17:00 ועד חמישי ב-5 בבוקר, תהיה חובה להישאר בגבולות הערים והיישובים - ובירושלים, בתוך השכונות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בנוסף, חגיגות שביעי של פסח והמימונה יהיו בחוג המשפחתי המצומצם, כפי שהיה בליל הסדר. בצאת החג ניתן יהיה לקנות תרופות ומזון. המאפיות ומחלקות החמץ בסופרמרקטים ייפתחו בחמישי ב-5 בבוקר גם כן - וייאסר עליהן לפעול בצאת החג. ביום המימונה יאסרו התקהלויות כלשהן בפארקים ובמקומות הציבוריים.
ראש הממשלה הציג בנאום אמש את ההנחיות החדשות. נתניהו התחיל את דבריו בהבעת תנחומים למשפחתו של הרב בקשי דורון ז"ל, שנפטר מנגיף הקורונה. בהמשך, עבר לדבר על המאבק בנגיף. "במאבק העולמי והלאומי במלחמה בקורונה אין הפוגה, מתנהל כאן קרב איתנים בין סיכויי ההצלחה לסכנת הכישלון", אמר. "אני רוצה לשתף אתכם בנתון אחד שממשלת דרום קוריאה פרסמה בימים האחרונים: 91 בני אדם שהחלימו מהמחלה אובחנו שוב כחולים. אנחנו בודקים את הנתון הזה. אם הוא נכון, המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שנוהגים לחשוב".
"יכול להיות שהחסינות מפני הנגיף איננה אוטומטית, שהוא יכול להתעורר מחדש ולחולל הידבקות במעגלים נרחבים", הוסיף נתניהו. "לכן כולנו מצווים להמשיך לנהוג במשנה זהירות. כולנו חייבים להימנע מהתרופפות המשמעת. התרופפות המשמעת היא דבר אנושי וטבעי, אבל במלחמה בקורונה אין לנו ברירה".
"אם ניסוג לפני הזמן - אנו עלולים לשלם מחיר כבד"
נתניהו המשיך ודיבר על הנתונים המעודדים בימים האחרונים. "קצב ההידבקות במגמת שיפור מתמדת, ונמוך יחסית ביחס לרוב מדינות העולם, כך גם שיעור התמותה, החולים הקשים והמונשמים" אמר. "לכל מי שנזקק לכך יש מכונת הנשמה. אולם אם ניסוג לפני הזמן מצעדים חיוניים שעדיין נדרשים אנחנו עלולים לשלם מחיר כבד מאוד בחיי אדם".
ראש הממשלה התייחס גם למחדל בתי האבות: "תשומת הלב שלנו ממוקדת בבתי האבות. בכל רחבי אירופה וארה"ב, בתי האבות הפכו לאתגר מרכזי. בצרפת נפטרו עד כה כ-5,000 בני אדם בבתי אבות. זה מספר מזעזע, ולבנו איתם. למרות שאצלנו המספר קטן בהרבה - 40 נפש - אנחנו דואבים עמוקות על מותו של כל אדם ונאבקים על הורדת המספרים ככל האפשר. לכן מיניתי את פרופ' רוני גמזו לאחראי על הטיפול בבתי האבות. הוא יציג בפניי ובפני צוות השרים עד סוף השבוע תוכנית מפורטת לטיפול מקיף בבתי האבות: נהלים, הוצאה לבידוד, הצטיידות, כוח אדם ועוד".
"מוקד נוסף שטיפלנו בו הוא נתב"ג", התייחס ראש הממשלה לנוסעים שחוזרים לארץ וחוזרים לביתם במוניות. "רבים מהם מגיעים ממקומות שנגועים קשות בקורונה, שזה כמעט כל העולם. לכן אישרתי בממשלה נוהל ברור וחד משמעי שמבוצע עכשיו בקפדנות: כל מי שמגיע ארצה בטיסה מועבר מיד לבידוד במלונית".
ראש הממשלה התייחס גם לביקורת שהתעוררה בעקבות הדיווח שחגג את ליל הסדר עם בנו, אבנר נתניהו. "אני גם בוחן את עצמי ללא הרף ואני מתקן", טען. "בליל הסדר היה איתי בבית אבנר - הוא נמצא פה כל יום שעות רבות וישן כאן בדירה צמודה שנמצא בתוך המתחם. אני יודע שהתעוררה ביקורת. לדעתי ראוי היה להחמיר גם בעניין הזה".
"נצא לשגרה אחרת ממה שהכרנו"
נתניהו דיבר גם על "אסטרטגיית היציאה" מההסגר וטען שהדבר ייעשה בצורה איטית ומבוקרת. "בימים אלה אנחנו מכינים תוכנית כלכלית ליציאה הדרגתית ואחראית מהסגר הכלכלי", סיפר. "לקראת סוף השבוע נגבש החלטה סופית בממשלה על הצעדים הבאים שנוגעים גם למשק וגם למערכת החינוך - שניהם מעסיקים אתכם ובצדק".
"בכל מקרה, גם אם נחליט על צעדים בצורה מדורגת, הם יהיו איטיים ואחראים", הוסיף נתניהו. "אנחנו מסתכלים על הכול: העצמאיים, העסקים, המובטלים, כל התשתיות שחשובות לנו בתעשייה. אנחנו מנסים לשזור יחד את התוכנית הנכונה והאחראית ליציאה מודרגת מהמשבר".
לקראת סוף ההצהרה התייחס נתניהו גם לשגרה הצפויה לאחר ההתמודדות עם המגפה: "נצא לשגרה אחרת ממה שהכרנו לפני המשבר העולמי. החיים השתנו, החברה, העבודה, הטכנולוגיה - כפי שקורה כבר עכשיו בכל העולם. כל עוד לא נמצא חיסון אנחנו במציאות אחת, רק כשיימצא חיסון נוכל לעבור לעולם של האתמול והמחר. זה לא המצב כרגע".
בסוף הדברים נתניהו התייחס גם למשבר הפוליטי. "אנחנו משקיעים מאמצים גדולים, כולל הערב, להקים ממשלת אחדות - אם אפשר, עוד הערב", טען. "נקווה שנצליח בכך. וגם אם הדבר לא יקרה עד חצות, נעשה הכול לקדם את זה ולסיים את זה. נוסיף לעשות כל מאמץ להשיג את האחדות שהמדינה כל כך זקוקה לה בימים אלה".