אגף התקציבים במשרד האוצר פרסם אמש (חמישי) את פירוט עלויות ממשלת האחדות הרחבה הצפויה, שבמסגרתה צפויים לכהן 36 שרים ו-16 סגני שרים. על פי המסמך, עלות תיקון חוק מימון מפלגות הינו כ-6 מיליון ש"ח בשנה והרחבת הממשלה תעלה עד כ-117 מיליון שקלים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי המסמך, אם יגדל מספר השרים מ-32 ל-36, העלות תגדל ב-26 מיליון ש"ח בשנה. כיום ישנם 29 משרדי ממשלה, לכן ככל שיוחלט על הקמת 7 משרדים נוספים, תתווסף עלות של כ-21 מיליוני ש"ח בגין לשכות מנכ"ל ועלות נוספת בגין פעילות המשרדים - ובהתאם העלות המוערכת המתווספת נאמדת בכ-47 מיליון ש"ח.
על-פי הפירוט שהוצג, עלות לשכת שר נאמדת בכ-5.6 מיליון שקלים לשנה. העלות כוללת את שכרו ושכר עובדי הלשכה, עלויות הדיור, הרכב, התפעול והאבטחה. עלות זו אינה כוללת את עלויות לשכת מנכ"ל המשרד, הנאמדת בכ-2.5-3.3 מיליון שקלים נוספים בשנה.
כמו כן, עלות זו אינה כוללת את תקציב הפעילות של משרדים חדשים שיוקמו. עלות לשכת סגן שר נאמדת בכ-2.2 מיליון שקלים לשנה והיא כוללת את עלות שכרו ושכר עובדי הלשכה וכן עלויות הדיור, הרכב והתפעול.
עלות תיקון חוק מימון מפלגות
בהתאם לחוק הקיים, סיעה שהתפלגה בשנתיים הראשונות, ללא הסכם בין הסיעות להתפלגות מימון המפלגות השוטף, לא תהיה זכאית למימון מפלגות שוטף במשך שנתיים. משמעות תיקון חוק מימון המפלגות נועד לקבוע כי כאשר ההתפלגות נעשתה בטרם כינון הממשלה - ניתן יהיה לקבל את המימון השוטף למפלגות, למרות אי הגעה להסכם כאמור.
חוק מימון המפלגות קובע כי המימון החודשי של ההוצאות השוטפות לסיעה יהיה בסכום של %6 מתקציב המפלגות בשנת הבחירות. בהתאם לחישוב במסמך, סך עלות תיקון חוק מימון המפלגות יעלה כ-6 מליון שקלים.