השרה לשוויון חברתי ח"כ מירב כהן הודיעה הבוקר (שלישי) על עזיבתה את כחול לבן - והצטרפותה ליש עתיד. הערב היא ולפיד צפויים לתת הצהרה משותפת לתקשורת. זוהי הפרישה השביעית ממפלגתו של גנץ, לה קדמו יזהר שי, רם שפע, גבי אשכנזי, אבי ניסנקורן, אסף זמיר ומיקי חיימוביץ'. בנוסף ללפיד גם רון חולדאי, יו"ר מפלגת הישראלים, יקיים הערב מסיבת עיתונאים ויציג מועמדים חדשים ברשימתו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"החלטתי לעזוב את כחול לבן ולהתמודד מטעם מפלגת יש עתיד", כתבה מירב כהן בקבוצת כחול לבן. "חשוב לי מאוד להביע את הערכתי ואת אהבתי הגדולה לבני. הגענו לנקודה בה דעותינו חלוקות אבל זה לא גורע דבר מהערכה שלי כלפיו. אני אגיש את התפטרותי הן מהממשלה והן מהכנסת. אוהבת, מירב".
פרישתה של מירב כהן מגיעה פחות משבוע אחרי פרישתו של יו"ר ועדת החינוך רם שפע ושל שר המדע והטכנולוגיה לשעבר יזהר שי, שהודיע שלא יתמודד בבחירות הקרובות לכנסת במסגרת כחול לבן. השר שי הודה לגנץ על האמון שנתן בו ואיחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו.
לאלו קדמה פרישתו של שר החוץ גבי אשכנזי, שהודיע כי אין בכוונתו להמשיך להתמודד במערכת הבחירות הקרובה במסגרת המפלגה. "כחול לבן הציבה אלטרנטיבה שלטונית לבנימין נתניהו, והחלטנו להשפיע מבפנים מתוך שיקול של אחריות לאומית", אמר. "כך פעלתי כל חיי וכך אמשיך לפעול. בכל מקום בו היה סיכון על המדינה או סיכון עליי - בחרתי לקחת את הסיכון עליי".
לשלושה הצטרף גם שר המשפטים לשעבר אבי ניסנקורן, שהחליט לסיים את קשריו הפוליטיים עם גנץ והצטרף למפלגתו החדשה של ראש עיריית תל אביב רון חולדאי. ניסנקורן צפוי להיות מוצב במקום השני ברשימה. זמן קצר לאחר ההודעה על הפרישה, גנץ פנה לניסנקורן בבקשה להתפטר מתפקידו כשר המשפטים, והוא נעתר לבקשה. אלו מצטרפים לאסף זמיר ומיקי חיימוביץ', שעזבו לאחר שהצביעו נגד הצעת הפשרה שנועדה להאריך את חיי הממשלה.
הפרישות מכחול לבן: אז מי בעצם נשאר במפלגה?
מרשימת כחול לבן המקורית שכללה 33 מנדטים יחד עם יש עתיד ותל"ם רק לפני 9 חודשים, נותרה היום רשימה מצומקת שנשארו בה רק שמונה חברים - כולל יושב הראש גנץ. מלבדו, מי שעדיין נמצא במפלגה הם השרים מיכאל ביטון, חילי טרופר, אורית פרקש-הכהן, עומר ינקלביץ', פנינה תמנו-שטה ואלון שוסטר. גם ח"כ איתן גינזבורג, שמכהן כיו"ר ועדת הכנסת, נותר ברשימה.