בבחירות האחרונות קיבלה הרשימה המשותפת שני מנדטים יותר מאשר במועד ב' של הבחירות בספטמבר 2019. על פי נתוני המפלגה, יותר מ-20 אלף יהודים הצביעו עבורה הפעם, פי 2 מהפעם הקודמת. ברשימה המשותפת הבינו הפעם את הפוטנציאל שנוצר מאיחוד השמאל והקמפיין של נתניהו, ולראשונה יצאו בקמפיין שלטים גדול בתל אביב, וגם בפנייה מכוונת למצביעי השמאל – שהביאה תוצאות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ברמת השרון לדוגמא, אחוזי ההצבעה למפלגה הוכפלו. גם בגבעתיים, רעננה והרצליה האחוזים הוכפלו, למרות שעדיין מדובר במספרים נמוכים יחסית – פחות מ-1% תמיכה ברשימה.
לא היה פשוט למצוא מרואיינים שידברו בפנים גלויות על ההצבעה למשותפת. בישראל 2020 יש מי שרואה בפעולה כזו בגידה, אבל אותם מרואיינים עומדים מאחורי ההחלטה שלהם ומקווים שתוצאות הבחירות האחרונות יביאו איתן גם שינוי בתפיסה.
אריאל שנדר, בנו של פרקליט המדינה לשעבר, החליט בבחירות האחרונות להצביע לרשימה המשותפת, במקום למרצ – לה נהג להצביע בעבר. "הרבה מאחורי ההצבעה הזאת קשור לרצון שלי להביע סולידריות עם הציבור הפלסטיני", אמר אריאל. "האיחוד של העבודה-גשר-מרצ לדעתי כרוך בפשרה, פשרה עבור השמאל. אני רוצה לעמוד מאחורי מפלגה שמייצגת אותי כמה שיותר".
"אני חושב שבאופן כללי התקשורת מאוד טובה בלנפח ולהגזים את התדמית של הרשימה המשותפת", הוסיף. "להציג אותה כקיצונית או כרדיקלית". רוב המצביעים לרשימה המשותפת הם מצביעי מרצ בעבר, אבל אחותו הגדולה של אריאל הצביעה לכחול לבן בבחירות הקודמות, ואחרי שראתה את התגובה של גנץ ורתיעתו מהמפלגה הערבית – שינתה את דעתה, ובחרה במשותפת.
"קו השבר מבחינתי היה שכשביקשו לפסול את היבא יזבק והעבודה הצטרפו לבקשת הפסילה", סיפרה עדית לב מחיפה, שהצביעה לרשימה המשותפת בפעם הראשונה. היא אפילו החליטה לשתף בפייסבוק את ההחלטה שלה, כדי להסביר שזו הדרך האמיתית מבחינתה לדאוג למיעוט הערבי. "כתבו לי שאני לא יהודייה, לא ציונית. אני חושבת שאם אנחנו רוצים לחיות פה, אנחנו צריכים למצוא דרך לחיות שני עמים – ביחד".