ביום רביעי האחרון הוגשו רשימות המועמדים הסופיות לכנסת ה-23, וכעת המפלגות מתחילות לתכנן את אסטרטגיות הפעולה שלהן במטרה להגדיל את כוחן על פני האחרות. בכחול לבן החליטו "לשבור" ימינה, בליכוד ימשיכו להתמקד בהישגים המדיניים של נתניהו, ברשימה המשותפת רוצים למשוך מצביעים מהמגזר היהודי, והעבודה-גשר-מרצ צפויים להילחם על בוחרי השמאל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אתמול נחשף הקמפיין החדש של כחול לבן, שנועד להבליט את העובדה שבמפלגה הטוענת לכתר יש יותר מאשר "רק לא ביבי". מפלגתו של גנץ צפויה להתמקד בהבטחות קונקרטיות לדברים שישתנו אם כחול לבן תעלה לשלטון, תחת הסיסמה "חייבים להתקדם". בנוסף, החיבור בשמאל הרחיב את האפשרויות של כחול לבן - שחששה בסיבוב הקודם לקחת מצביעים ממפלגת העבודה, עקב החשש שהיא לא תצליח לעבור את אחוז החסימה.
בכחול לבן מעוניינים למשוך אליהם מצביעים נוספים מימין, וכבר החלו לרכז מאמצים בגזרה זו. אי לכך, חברי הכנסת הדתיים והמסורתיים של המפלגה יוצבו בקדמת הבמה ומפת הביקורים של גנץ תעבור בעיר דוד ובבקעה, בתקווה לצרף לשורות כחול לבן את בוחרי הימין החדש וישראל ביתנו.
בהמשך השבוע צפוי לצאת לדרך גם קמפיין הליכוד, אולם טרם נקבע מועד ההשקה. באשר למסרים המרכזיים שבהם יתמקדו במפלגת השלטון, בשבועות האחרונים הופעל לחץ על הליכוד לנקוט בקמפיין חיובי ולהציג את ההישגים המדיניים והביטחוניים של נתניהו. עם זאת, הדיונים בחסינותו של נתניהו עלולים ללוות את המערכת הפוליטית בתקופה הקרובה. בכחול לבן יתקפו, ובליכוד ייאלצו להשיב במתקפות נגד.
החיבור בין מרצ לעבודה-גשר השפיע גם על האסטרטגיה של הסמן השמאלי במפה הפוליטית - הרשימה המשותפת. במפלגות הערביות מזהים כעת הזדמנות למשוך מצביעי שמאל שאינם מרוצים מהחיבור החדש, לצד מצביעים שאינם מרוצים מדחיקתו של ח"כ עיסאווי פריג' למיקום לא ריאלי ברשימה - ומקווים לשבור את מחסום 13 המנדטים.
על כן, בבחירות הקרובות צפויה הרשימה המשותפת להשמיע הרבה יותר מסרים שמיועדים לציבור היהודי ולהדגיש את השיח על שמאל חברתי ומדיני. עוד תדגיש הרשימה המשותפת כי היא המפלגה היחידה שנושאת על דגלה את השותפות היהודית-ערבית. לקראת המאבק על קולות השמאל, במפלגה הכפילו בשלוש את התקציב שמיועד לקמפיין בציבור היהודי.