היועץ המשפטי של הכנסת אייל ינון דחה היום (רביעי) את דרישותיהם של שר המשפטים אמיר אוחנה ושל חבר הכנסת מיקי זוהר לפסול עצמו מעיסוק בענייני החסינות של ראש הממשלה בנימין נתניהו. במכתבים התקיפים ששלח אל שני בכירי הליכוד כתב ינון כי הוא "דוחה טענה זו מכל וכל" והסביר כי עסק רק בשאלה האם הכנסת רשאית להקים ועדה שתדון בבקשות חסינות בטרם הבחירות. עוד הביע ינון תהיות באשר לעיתוי הפוליטי של העלאת הטענות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"איני עוסק בענייניו הפליליים של ראש הממשלה ובבחינת שיקול הדעת של גורמי האכיפה ביחס אליו", ענה ינון לפנייתו של אוחנה. "לכן לא היה מקום לכל "דיווח לגורמים המוסמכים בכנסת", שאגב כמוך מודעים היטב, ולא מאתמול, לקשר הזוגי שלי עם עמית ולהשתתפותה בצוות שעסק בתיקי ראש הממשלה".
באשר לשלוש השאלות הנוספות שהפנה אוחנה במכתבו לינון, השיב היועץ המשפטי של הכנסת במילה אחת: "לא".
עוד אומר ינון במכתבו: "מלכתחילה לא היה בכוונתי לקחת חלק בדיוני ועדת הכנסת בבקשות החסינות, לא של ראש
הממשלה ולא של חבר הכנסת חיים כץ (אותו נמנעת מלציין במכתבך). בכלל זאת, לא אעסוק גם בהיבטים הפרוצדורליים של ניהול ההליכים עצמם בוועדת הכנסת".
לאחר שבתחילת המכתב מתרעם יועמ"ש הכנסת על כך שאוחנה שיגר את טענותיו לו ולאשתו במקביל, "כאשר כל תוכנה של הפנייה מופנה בעצם כלפיי", הוא חותם את דבריו באמירה תקיפה: "ארשה לעצמי להביע תקווה כי עובדי ציבור יזכו ליחס מכבד וענייני מהדרגים הפוליטיים הבכירים, גם אם חוות דעתם המקצועית אינה לשביעות רצונם".
במכתב מקביל ששיגר לחבר הכנסת מיקי זוהר, השיב ינון לפנייתו במילים הקשות: "אני דוחה טענה זו מכל וכל". לאחר שהוא מפרט, בדומה לדבריו אל שר המשפטים, מדוע אינו נתון בניגוד עניינים, ינון "עוקץ" גם את זוהר: "לא אוכל שלא להתייחס לעיתוי שבו בחרת לטעון את טענת "ניגוד העניינים". כזכור, ביום 2.1.2020, ימים ספורים לפני פרסום חוות הדעת, אתה בעצמך פנית אליי בכתב וביקשת להעלות בפניי את טענותיך הענייניות והראויות בקשר לסוגיות העומדות על הפרק (שאליהן אף התייחסתי בחוות הדעת). העלאת טענה של "ניגוד עניינים" רק לאחר פרסום מסקנת חוות הדעת, על אף שהעובדות הרלוונטיות לטענת "ניגוד העניינים" ידועות לך זה מכבר, מעלה תהייה באשר לכנותה של טענה זו".
לפני כיומיים פנה אוחנה אל ינון בדרישה שיפסול עצמו מחשש ל"ניגוד עניינים חריף", לאחר שינון קבע כי הכנסת רשאית להקים ועדה שתדון בבקשת החסינות של נתניהו. זאת, בשל העובדה שבת זוגו של היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד עמית הררי, הייתה חברה בצוות הפרקליטות שעסק בתיקי נתניהו. לדברי שר המשפטים, "ניגוד עניינים חריף זה זועק לשמיים ויכול להגיע לכדי עבירה פלילית של הפרת אמונים". עוד איים אוחנה כי אם ינון לא יפסול עצמו, יאלץ לפנות ליו"ר הכנסת בדרישה להורות לו לעשות כן.