חסינות או משפט? ראש הממשלה נתניהו טרם החליט רשמית על הגשת בקשה למתן חסינות אבל הרטוריקה שלו מלמדת שהוא החליט גם החליט. אם אכן יפעל נתניהו להשגת חסינות, ההערכה היא שהוא יעשה זאת בהתבסס על דבריו בנוגע ליועץ המשפטי לממשלה ולפרקליטות. בבסיס בקשתו של ראש הממשלה תעמוד עילת חוסר תום לב ואם זה יקרה בתקופת בחירות, הוא יטען לפגיעה בייצוג הציבור.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כשמוגשת בקשת חסינות, הנאשם - ובמקרה זה ראש הממשלה נתניהו – צריך להסביר מה עומד בבסיסה, כלומר למה ועדת החסינות צריכה להעניק לו או לכל הפחות לא לשלול ממנו את החסינות שמגיעה לו בצורה מהותית.
העילה המרכזית שתעמוד לרשות נתניהו, שהוא גם חבר כנסת, היא עילת חוסר תום הלב. נתניהו יגיד שכל התיקים נגדו נפתחו במטרה להפיל ראש ממשלה מכהן, וכי יש כאן ניסיון להפיל את השלטון באמצעים משפטיים ולעוות את רצון הבוחר. לא בכדי הוא תוקף את היועץ המשפטי לממשלה ואת הפרקליטות, ולא בכדי הוא טוען לאורך כל הדרך - כולל לאחר הגשת כתב האישום - שיש פה ניסיון לבצע הפיכה שלטונית. מטרתם של הטקסטים הללו היא לשרת את עילת חוסר תום הלב.
עילה נוספת שתעמוד לרשות נתניהו היא עילת הפגיעה בייצוג הציבור. אם אכן נלך לבחירות, נתניהו יטען בפני הכנסת הבאה שתדון בבקשת החסינות שלו שיש כאן פגיעה מהותית בייצוג הציבורי. אם לא תיתנו לי חסינות, יטען ראש הממשלה, כמיליון אנשים שבחרו בי ייפגעו כי על הפתק שהם הכניסו לקלפי היה כתוב מפורשות "מחל בראשות בנימין נתניהו".
כשיש טענה אמיתית לא צריך 333 עדים, וכשאין טענה אמיתית גם 333 עדים לא יועילו.
— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) December 2, 2019
אמנם נתניהו טוען באופן רשמי כי הוא כלל אינו עוסק בחסינות, אך בפועל הטקסטים שלו מלמדים שהוא עוסק גם עוסק. מוקדם יותר היום טען ראש הממשלה כי התביעה "אצה לה הדרך להציג ליו"ר הכנסת מסמך חסר ולקוי בלי רשימת עדים" ביום החזרת המנדט. נתניהו הוסיף כי "רשימת העדים המנופחת נראית כמו מחווה נוסטלגית לדפי זהב". שתי העילות שנתניהו חותר אליהן - חוסר תום לב ופגיעה בייצוג הציבור - הן אלו שיעמדו בבסיס בקשת החסינות שלו.