בית המשפט העליון קיבל היום (רביעי) באופן חלקי את בקשת הערעור של יועצי ראש הממשלה, בועז גולן, יונתן אוריך, יוסי שלם וישראל איינהורן על ההחלטה לערוך חיפוש במכשיריהם הניידים - כחלק מפרשת הטרדת עד המדינה שלמה פילבר במסגרת תיק 4000.
השופט יוסף אלרון קבע כי התיק יוחזר לבית משפט השלום בתל אביב לבחינת השאלה האם צווי החיפוש המבוקשים מבוססים על מידע שהושג מחיפוש שבוצע שלא כדין במכשירי הטלפון הניידים. כמוכן נקבע: "אם יימצא שהמידע שעל בסיסו התבקשו הצווים הושג מחיפוש קודם שבוצע שלא כדין במכשיריהם - צווי החיפוש יבוטלו".
ברוך השם. הפסיקה של השופט אלרון מהבוקר תשים סוף לחיפושים הבלתי חוקיים שמבצעת המשטרה. שינוי דרמטי בזכויות נחקרים במדינת ישראל. תודה לעורכי הדין שלי נועה מילשטיין ועמית חדד שהביאו הישג ענק ויתחילו להיערך כעת לדיון בבית משפט השלום. האמת והצדק ניצחו! https://t.co/rPpX0LjyRJ
— יונתן אוריך (@jonatanu) December 25, 2019
דובר מפלגת הליכוד יונתן אוריך הגיב בטוויטר להחלטה: "הפסיקה של השופט אלרון מהבוקר תשים סוף לחיפושים הבלתי חוקיים שמבצעת המשטרה". אוריך הוסיף: "מדובר בשינוי דרמטי בזכויות נחקרים במדינת ישראל".
כחלק מההחלטה נכתב כי במהלך חקירתם של הארבעה בוצעו חיפושים במכשירי הטלפון הניידים שלהם ללא צו שיפוטי כדין, ומבלי שהובהר להם כי באפשרותם לסרב לחיפוש במכשירי הטלפון הניידים והדבר לא ייזקף לחובתם. בשלב מאוחר יותר, הגישה המדינה בקשה למתן צו חיפוש במכשירי הטלפון הניידים של הארבעה המיוצגים ע"י עוה"ד עמית חדד ונועה מילשטיין ממשרד חדד, רוט, שנהר ושות.
במסגרת החלטה זו, קבע השופט אלרון כי במקרים שבהם לבקשה למתן צו חיפוש במכשיר טלפון נייד קדם חיפוש שבוצע שלא כדין, יש לבחון בשלב ראשון שמא הצו המבוקש מבוסס על מידע שהושג מחיפוש שבוצע שלא כדין במכשיר. אם התשובה לשאלה זו חיובית, יש להמשיך ולבחון בשלב שני האם קיימים שיקולים מיוחדים המצדיקים את מתן צו החיפוש חרף הפגיעה החמורה בפרטיותו של הנחקר.