N12
פרסומת

מדוע לא מפורסם דוח מבקר מדינה נגד המנהלת שהקים נפתלי בנט?

מתניהו אנגלמן עוד לא השלים אפילו חצי שנה בתפקידו כמבקר המדינה, אך כבר מצליח להותיר את חותמו על המשרד בשלל דוחות שמרוככים, מעוקרים או כלל לא מתפרסמים. כעת מסתבר שגם דוח נוסף, הנוגע למנהלת "זהות יהודית" שהקים נפתלי בנט, מעוכב במשרדו - בניגוד לעמדת ותיקי המשרד  

אמנון אברמוביץ'
אולפן שישי
פורסם:
מתניהו אנגלמן, ארכיון
אנגלמן. מסרב להעביר ליועמ"ש | צילום: ערוץ הכנסת, חדשות
הקישור הועתק

האם מבקר המדינה "קובר" דוח חמור נוסף? דוח שנכתב במשרד המבקר מעלה חשד לאי-סדרים כספיים חמורים במנהלת "זהות יהודית" שהקים השר נפתלי בנט לפני כשש שנים. בין שלל הפעילויות שקידמה המנהלת, גם מימנה אירוח של משפחות חילוניות אצל משפחות דתיות לשבתות משותפות. מהדוח עולה חשד כי נעשה מימון כפול והועברו כספים לאנשי שלומם של אנשי המנהלת.

עובדים ותיקים במשרד המבקר האמינו שהדוח חמור דיו כדי להעבירו ליועץ המשפטי למשלה, על מנת שיבדוק את החשדות. עם זאת, המבקר מתניהו אנגלמן החליט שלא לעשות זאת. דוברו הסביר כי המבקר איננו "חותמת גומי", וכי עובדי המשרד יצטרכו להתרגל לדפוס החדש של המבקר, ששונה מקודמיו בתפקיד.

עם זאת, ישנם לא מעט קולות מודאגים במשרד. המקרה האחרון מצטרף למקרים דומים קודמים: דוח על קציני מטה בשטחים "נקבר" לאחר שאנגלמן הודיע כי אין לו סמכות לעסוק בשטחים, בניגוד לקודמיו; בגלובס פורסם כי דוח שעוסק בגרעון המשמעותי בתקציב המדינה רוקן מתוכן; ודה מרקר חשפו שגם דוח הנוגע לעצמאות התקשורת מול לחצים פוליטיים מוסתר מהציבור.