עם שובו ארצה הבוקר (שישי) מסוצ'י שברוסיה, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לשלל הנושאים שעלו אמש על סדר היום, בהם פגישתו עם הנשיא ולדימיר פוטין, הפרסומים על אמצעי ריגול ששתלה ישראל בוושינגטון, והאפשרות של יציאה למלחמה בעזה. "זה יכול לקרות בכל רגע", אמר ראש הממשלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נתניהו סיפר כי במוסקבה ניהל "פגישה מצוינת עם שר ההגנה שויגוי, ואחר כך פגישה מצומצמת וארוכה עם פוטין. בשתי הפגישות האלה נכנסנו לנושא הביטחוני בפרטי פרטים, עבודה פרטנית ומפורטת". לדבריו, השניים עסקו בפעילות חיל האוויר במזרח התיכון. "חופש הפעולה שלנו נשמר לחלוטין והתיאום הביטחוני עם רוסיה שמאפשר זאת הודק", הסביר. "הפגישות האלה הן פגישות עבודה ומידע מודיעיני וחילופי אינפורמציה כדי שנוכל להמשיך לפעול במרחב. אלו שמיים מאוד צפופים והיעד הזה הושג".
באשר לתגובה הרוסית להכרזה של נתניהו כי ברצונו להחיל את החוק הישראלי על בקעת הירדן, אמר כי "לא היה גינוי ולא באו בטענות להצהרת הסיפוח". עם זאת, מיד לאחר הצהרתו של נתניהו השבוע, שבגינה נקנס הליכוד ב-30 אלף שקלים בשל שידור תעמולה אסורה, פרסם משרד החוץ הרוסי הודעת גינוי שבה נכתב כי ההצהרה "מדאיגה במיוחד" וכי "יישום התוכנית של ההנהגה הישראלית עשויה להוביל להסלמה חריפה באזור. אנו עומדים מאחורי עמדתנו לגבי הצורך בפתרון מדיני מקיף לסכסוך הישראלי-הפלסטיני על בסיס שתי מדינות לשני עמים בגבולות 67".
"מנסים לסכסך ביני לבין טראמפ"
לאחר שהכחיש אמש את הפרסום באתר "פוליטיקו" האמריקני, לפיו המודיעין הישראלי שתל אמצעי האזנה בטלפונים של בכירים בממשל טראמפ, וסמוך למתקנים רגישים נוספים בוושינגטון, אמר הבוקר נתניהו כי "יכול להיות שיש גורמים שמנסים לסכסך ביני לבין טראמפ, זה הסבר מתקבל על הדעת לשקר הזה. הקשרים שלנו מעולים, אנחנו לא זקוקים לאמצעים כאלה והם פסולים מלכתחילה". במקביל, טראמפ הגיב הלילה לראשונה בקולו לדיווח, ואמר כי הוא "לא חושב שישראל מרגלת אחר ארה"ב".
נתניהו התייחס בנוסף גם לדיווחים בארה"ב לפיהם הנשיא טראמפ שוקל להקל בסנקציות שהטיל על אירן, כדי לעודד את מנהיגיה לגשת אל שולחן המשא ומתן: "תת מזכיר שר האוצר האמריקני ביקרה אתמול והבהירה לנו שהסנקציות והמדיניות של לחץ מקסימלי על איראן נמשכות ללא כל שינוי".
בנוסף, כשנשאל האם יש אפשרות שיורה לצבא לצאת למלחמה בימים שנותרו עד הבחירות, ראש הממשלה אמר כי הדבר "יכול לקרות בכל רגע". אתמול, בריאיון אתמול לתכנית "דקלסגל" בכאן רשת-ב', הבטיח נתניהו "למוטט את שלטון חמאס" ואמר: "כנראה שלא תהיה ברירה אלא לצאת למערכה".
"ישראל נמצאת באתגר היסטורי"
אמש המריא נתניהו לעיר סוצ'י שלחופי הים השחור, ולאחר שנשיא רוסיה התעכב כשלוש שעות, השניים נפגשו ודנו בנושא אירן וסוריה. במהלך הפגישה, נתניהו הדגיש בפני פוטין את חשיבות התיאום הביטחוני שבין ישראל לרוסיה בגזרה הסורית.
"התיאום הביטחוני בינינו הוא תמיד חשוב", הסביר נתניהו, "אבל הוא חשוב במיוחד בעת הזאת משום שבחודש האחרון חלה עלייה מאוד חמורה במספר היקף הניסיונות של אירן לפגוע בישראל משטח סוריה, וגם לשים בה טילים מדויקים. זה איום בלתי נסבל מבחינתנו, ואנחנו פועלים, ולכן אנחנו חייבים גם לוודא שהתיאום בינינו ימנע חיכוך, ואנחנו אכן עושים את זה".
"אנחנו שומרים על יחסים סדירים וטובים", אמר פוטין בפגישה, "כבוד הנשיא ריבלין הזמין אותי לישראל לציון 75 שנה לשחרור אושוויץ, תמסור לו שאשמח מאוד לבקר בישראל".
"אני יודע שישראל נמצאת באתגר היסטורי, עומדות לפנינו בחירות ואני זוכר שזה ב-17 בספטמבר", הוסיף הנשיא הרוסי. "ידוע שבישראל מתגוררים מיליון וחצי יוצאי ברית המועצות. תמיד התייחסנו אליהם כמו לאנשים שלנו. חשוב לנו מאוד מי ייבחר לכנסת ואני מקווה שמי שייכנס לכנסת ישמור על הקו של הידידות בין המדינות שלנו ויחזק את היחסים שלנו הלאה".