כמעט שבועיים חלפו מאז קיבל נתניהו את המנדט מהנשיא הרצוג, ועל אף ההשערות כי הדיונים להקמת ממשלה ינוהלו במהרה - לפיד עודו בבלפור, ושרי "גוש השינוי" עדיין מכהנים ממשרדם. המשא ומתן הקואליציוני בין ראש הממשלה המיועד לחבריו לגוש סבל מרצף של עיכובים ודרישות משתנות, אך הבוקר ניתן לומר כי המפלגות נוטות באיטיות לעבר הסכמה על סוגיות מפתח, והסכם ראשון עם "עוצמה יהודית" אף נחתם. המצב המסתמן הוא שכל מפלגה תקבל סמכויות שפונות ספציפית לציבור שלה - סמוטריץ' – המִנהל האזרחי, ש"ס עם משרד הדתות, ויהדות התורה בתפקידים הנוגעים לכספים ותחבורה, אך הקשיים עוד נערמים.

יונית לוי וג'ונתן פרידלנד דנים על כך וגם על אחת מרפורמות הדגל של הליכוד - פסקת ההתגברות, שכבר מתחילה להיות מסוקרת בחוץ לארץ. ולא רק השינוי המשפטי הצפוי מושך תשומת לב לממשלה המיועדת ממעבר לים. גם חלק מחברי כנסת שירכיבו אותה עולים לכותרות, ובממשל ביידן כבר העבירו מסרים כי לא ישתפו פעולה עם בן גביר. בהסכת שוחחנו עם אריק אלתרמן, היסטוריון שבוחן בספרו החדש את הוויכוח על יחסי ישראל ארצות הברית, כדי לנסות להבין כיצד יראה הקשר עם ידידתנו הגדולה בממשלת נתניהו הבאה - וגם על מגנות ההצבעה בקרב יהודי ארצות הברית, שנוטים שמאלה בשנים האחרונות על אף התמיכה הישראלית ברפובליקנים.

ולסיום - איך קשור הניסיון של הארווי ויינסטין לסכל את פרסום הכתבה על אודות ההטרדות המיניות שביצע, להיותה של הכתבת יהודייה?