האזהרות מפני ההשלכות של הרפורמה המשפטית מגיעות משלל מקורות בארץ ובחו"ל, אך נדמה כי מי שקולם לא נשמע הם יהודי צפון אמריקה. מי שמהווים את הקהילה היהודית הגדולה בתפוצות, ובעיקר הארגונים שמייצגים אותם, נזהרו מלהביע דעתם על השינויים שמתכננת הממשלה במערכת המשפט, בהמשך לקו של מי שנמנעים מלהשתייך למחנה פוליטי כלשהו. אך תשומת הלב העולמית, תגובות הנגד מצד אנשי אקדמיה וכלכלנים, וההפגנות ההמוניות מדי סופ"ש בתל אביב גורמים לרבים להפנות מבטם אל עבר היהודים מחוץ לישראל - מי שגם מנהלים יחסים עם השלטונות במדינתם, ואחראים בין היתר על הלובי הכי גדול בממשל האמריקני.
מכתב שפורסם השבוע, על ידי שלושה עיתונאים ישראלים-אמריקאים, פונה אל אותם יהודים בבקשה שיצטרפו אל המוחים ויביעו התנגדות לרפורמה - בשל מה שהם טוענים שהיא פגיעה ממשית בדמוקרטיה הישראלית שעלולה להרחיק את יהודי התפוצות עוד יותר מהיהודים שכאן בישראל. הכותבים התייחסו למעמדה וכוחה של הקהילה היהודית במדינות צפון אמריקה, שם קיימת השפעה גדולה על המנהיגות, ואמרו כי הם עשויים להטות את הכף מבחינת תגובת נחרצת יותר של פוליטיקאים בארצות הברית וקנדה. יונית לוי וג'ונתן פרידלנד שוחחו עם הסופר והעיתונאי מתי פרידמן, ממחברי המכתב, על המחשבה שמאחוריי הפנייה, והחשיבות לדעתו בכך שיהודים בחו"ל יקחו חלק בתגובה למה שהוא מכנה מהפכה משפטית שתפגע במשטר הדמוקרטי.
וגם - רעידת האדמה בטורקיה ובסוריה הציפה שני דברים מרכזיים בתודעה הישראלית. הראשונה היא המחשבה על המוכנות הישראלית לקראת תרחיש דומה, שבו רעש אדמה עוצמתי יפקד את המדינה, והאם מבנים כאן יחזיקו מעמד. במקביל, המשלחת הישראלית שכבר חילצה שמונה אנשים חיים מבין ההריסות, רק הוכיחה כי בעת אסון, מיטשטשים הגבולות המדיניים וההבדלים הפוליטיים, והערך של הצלת חיים עולה על הכל. יונית וג'ונתן דנים בנתונים על ההיערכות הישראלית לאסונות טבע, ועל הנכונות הישראלית להגיע ראשונה לסייע לשכנותיה, על אף מורכבות אזורית.