לפני 19 שנה הצליח העבריין שלום דומרני להיחלץ מחיסול, כשירד מהרכב שבו ניסו לפגוע יריביו ברגע האחרון. את המחיר שילמה אז שקד שלחוב ז"ל, שעלתה לרכב אחריו ונרצחה בשל טעות בזיהוי. בני שלמה, מי שהיה בן טיפוחיו של דומרני ואחר כך יריבו המר, לא זכה לגורל כזה.
החיסול המתוכנן מראש בוצע השבוע לאור יום ולעיני המצלמות. יממה לפני יום הכיפורים, המחסלים שפעלו בזריזות קבעו במו ידיהם שבני שלמה לא ייחתם בספר החיים. בחודשים האחרונים פורסמו ברשתות החברתיות מודעות אבל מזויפות על מותו של בני שלמה – והן ניבאו את העתיד.
לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן
החיסול היה יכול לקרות עוד הרבה קודם: ב-21 ביולי אותר מטען חבלה רב-עוצמה במסעדה בדרום הארץ – ונוטרל בידי חבלני המשטרה טרם הפעלתו. המטען נועד, על פי החשד, לחסל את שלמה, שהיה אמור לסעוד במקום. אבל מי רצה במותו? ובכן, לא מעט אנשים.
בסביבתו של בני שלמה כבר העריכו תקופה ארוכה שהוא נמצא בסכנה, וגם נקטו צעדים – משינוי המגורים ועד הניסיון להסתיר את הימים שבהם נקרא להתייצב בבית המשפט. אבל שיחת טלפון אחת עם הצעה לפגישה עסקית בתחנת דלק חרצה את דינו.
המשטרה, שהצליחה לסכל כמה חיסולים במסגרת הקרב העקוב מדם בדרום, נאלצה לראות כיצד אחד היעדים המרכזיים נורה למוות ברכב. גם תפיסת החשודים בתוך שעות, אחד מהם בנתב"ג, לא משכיחה את ההתנקשות – ולא מרגיעה את החששות לגבי עתיד סכסוך הפשיעה. רשימת הסכסוכים שצבר בני שלמה בחייו עשויה להעיד שלא נאמרה המילה האחרונה.
בעוד נסיבות החיסול והאחראים לו עדיין לא התבררו עד תום, בדרום כבר יש מי שרוצים להיכנס לוואקום שנוצר. "שטחי הפשיעה לא יישארו ריקים", מזהיר מפכ"ל המשטרה לשעבר משה קראדי בריאיון למגזין N12 – ומתריע מפני המשך החיסולים: "ניסיון העבר מלמד שאירוע מהסוג הזה הוא בבחינת תוספת של שמן למדורה, והמשטרה צריכה להניח שיבואו ניסיונות לנקמה". לעומתו, אחרים מעריכים כי הרצח דווקא יביא לידי שקט – ולשינוי מאזן הכוחות בקרב בין משפחות הפשע.
סיקור מיוחד ב-N12:
- הסטודנט לרפואה, האח והחבר: החשודים ברצח בני שלמה
- החיסול של בני שלמה: כך נראה המצוד אחרי החשודים – והירי שווידא הריגה
- חיסול בני שלמה: פרטים חדשים על המעורבים במעשה
- הירי בתחנת הדלק: העבריין שחוסל – ראש ארגון הפשע בני שלמה
- החיסול של בני שלמה: ארגוני הפשע שרצו במותו
- המשטרה בודקת: חיסול בני שלמה – "כיפה אדומה"
- מת מפצעיו המאבטח של בני שלמה
הוזהר ש"הוציאו עליו חוזה"
הרצח של בני שלמה לא היה הפתעה: מאז שחרורו מהכלא הוא היה מאובטח מאוד, ועורך דינו אף ביקש להסתיר את מועדי הדיונים שלו בבית המשפט כדי שלא יפגעו בו. בכירים במשטרה צפו כבר תקופה ארוכה כי הסכסוך בין המשפחות יסתיים בדם, לאחר שאחד ממאבטחיו חוסל. הוא גם הוזהר לאחרונה על ידי המשטרה שהוציאו עליו חוזה. עוד הוציאו נגדו צו הרחקה מאזור הדרום והבהירו לו שחייו בסכנה ממשית. בני שלמה עבר לתל אביב אך לא הרבה לשהות בארץ. אלא שבימים הספורים שהיה בישראל, בין שהות בטורקיה לטיסה למדריד, הוא חוסל.
שעות לפני הטיסה לספרד קיבל בני שלמה שיחת טלפון על פגישה עסקית שאמורה להתקיים בתחנת הדלק באזור. ביחידה המרכזית של משטרת מרחב לכיש בודקים אם הפגישה הזו הייתה "כיפה אדומה", כלומר העבריין הבכיר הוזמן בכוונה למלכודת כדי שיהיה אפשר לחסלו.
בזמן שנרצח עמד בני שלמה למשפט על תיק אחר, כלכלי – אישום בעבירת הלבנת הון – יחד עם אשתו ומקורב נוסף. לצידו עמד באותם הדיונים עו"ד ג'וליאן חדאד, שייצג את בני – ועדיין מדבר עליו בלשון הווה, כמי שמתקשה להאמין שהלקוח שלו כבר אינו בין החיים: "הוא לא מפלצת כמו שמתארים אותו בתקשורת. בסך הכול איש נעים, נחמד, שאפשר לנהל איתו שיחה נורמלית". בריאיון למגזין N12 מספר חדאד כי החשש לחייו של שלמה עלה דווקא מצידו – וחושף כיצד ניסה להפחית את הסיכון שנשקף לחיי מרשו.
"אני יכול להגיד לך שבמהלך הדיונים אני ביקשתי – כדי לשמור עליו מפני כל רע – שמועדי הדיון לא יהיו פומביים וחשופים לציבור", מספר עו"ד חדאד – וממהר להציע הסבר: "אני רואה חדשות וחשבתי שאם הדיונים האלה יהיו פתוחים לעיני הציבור, גם אלה שירצו ברעתו יידעו שיומיים בשבוע הוא במקום מסוים, ואני חשבתי שזה משהו שיכול לסכן את הביטחון שלו ושל הסובבים אותו, כולל צוות ההגנה".
עו"ד חדאד מוסיף: "המדינה אישרה את החששות שלנו וגורם מקצועי מודיעיני מצד המשטרה אישר את הדברים, אבל בית המשפט לא התרשם ולא אישר את הבקשה שלנו לחסות את מועדי הדיון". כשנשאל אם שלמה הרגיש סכנה, הוא משיב: "אני לא נכנסתי איתו לנושאים האלה. הוא בן אדם נחמד וחביב, עם חוש הומור".
"מטבע הדברים היו לי שיחות אישיות על המשפחה, הילדים, העתיד – אני יכול לסכם שהוא בן אדם שאוהב את החיים ואוהב את המשפחה שלו", אומר עו"ד חדאד ומתקן – "אהב. הוא נשוי ויש לו בת, ואני יודע כמה המשפחה המצומצמת שלו חשובה לו. מי שמזכיר את המשפחה שלו במסגרת שיחות באופן סדיר ומרשה לעצמו לשתף אחרים בתחושות שלו – זה אומר שזה חשוב לו".
הפרקליט הלך לצד שלמה במשך השנתיים האחרונות: "אנחנו נפגשים הרבה לפגישות מקצועיות ובבתי משפט. הכרתי אותו כשהחקירה בתיק הלבנת ההון התחילה. ייצגתי אותו בהליכי המעצרים עד לשלב שהוא השתחרר מתיק אחר, שהוא נגזרת מהפרשה הזו. בשבוע הראשון שהוא השתחרר הוא קיבל את האישום הזה, ממש 'מתנת שחרור'. אני מייצג אותו בהליך הזה מאוגוסט 2021 בבית המשפט המחוזי בבאר שבע. התיק הזה הגיע לשלבי שמיעת הראיות, בכל יום שני וחמישי היינו נמצאים בהיכל בית המשפט בדיונים".
לעו"ד חדאד חשוב לשפוך אור על הצד של בני שלמה שלא נחשפנו אליו, בין ידיעה פלילית להודעת פוש, ולעשות זאת בלשון הווה: "מעבר למה ששומעים בחדשות, הוא בן אדם נחמד עם חוש הומור, חכם, אינטליגנט, ויש לו תכונה שאין להרבה – הוא יודע להקשיב ומקבל ביקורת. זה דבר מאוד חשוב בבן אדם ובמיוחד בלקוח, עבורי כעורך דין – לקוח שמקבל את הביקורת ואת העצה שלי, גם כשהעצה היא לא לרוחו. זה חשוב שלקוח מבין ומפנים את מה שהוא מקבל בהמלצה מקצועית".
הוא דיבר איתך על נקמה, למשל על חיסול אחיו שלום שלמה, שנרצח ב-2015?
"לא. הוא אדם חכם. הוא יודע מה לשתף אחרים. אני גורם שמייצג אותו בהליכי המשפט, מטבע הדברים הוא לא ישתף אותי גם אם זה עבר לו בראש".
"בפיצוץ בחתונה נחצו כל הקווים"
העבריין בני שלמה כונה "הקומפיוטר": הוא צבר הון עתק מכריית חול בלתי חוקית. בני ואחיו שלום עברו בילדותם מהמושב חלץ יחד עם אימם לרחובות והתחברו לגורמי פשע, ביניהם עמוס ואופיר לביא, שהפכו גם הם לראשי משפחת פשע.
בני ואחיו שלמה, וכך גם האחים לביא, הפכו לחברים בארגון של העבריין שלום דומרני. בני אף היה בעבר איש הכספים שלו. בהמשך נפרדו האחים שלמה מדומרני לדרך עצמאית, וכך התחילה היריבות ביניהם.
לפני שבע שנים נרצח שלום שלמה. לאחר הרצח נגזרו על דומרני שש שנות מאסר בגין שני ניסיונות רצח. בשלב הזה החליטו האחים לביא שזה הזמן שלהם להיפרד ממנו ולהפוך עצמאים. הבכור, אופיר לביא, יושב כעת בכלא על ניסיון רצח, בעוד אחיו עמוס מנהל את העניינים. וכך התחילה מלחמה רבת חזיתות בין ארגוני פשע אלימים – כשלאחרונה נרקמה מחדש הברית החדשה-ישנה בין שלום דומרני ועמוס לביא.
תנ"צ (בדימוס) מוטי אדרעי מכיר את הסכסוכים סביב בני שלמה מקרוב. אדרעי, שהיה מפקד ימ"ר מרכז לשעבר וגם בכיר במרחב לכיש, שבו התגורר ופעל בני שלמה, שם את האצבע על רגע אחר – פיצוץ המטען שהוטמן באולם האירועים שבו נערכה החתונה של עמוס עם בת זוגו ענבל בינואר השנה. "חציית הגבול הייתה באירוע של החתונה של משפחת לביא, כשהיה פיצוץ באולם וכמובן החתונה נהרסה", הוא מסביר. "היה איזה שקט תעשייתי, ובשקט התעשייתי הזה לא נפגע אף אחד במשך חצי שנה. המשטרה הייתה 'על זה', היו הרבה סיכולים, והיא הפריעה לעבריינים לאורך הדרך, אבל לצערי היה אותו אירוע בחתונה – ומאז הכתובת הייתה על הקיר. שם נחצו כל הקווים".
האחים לביא ככל הנראה רצו לנקום את פיצוץ המטען שהוטמן באולם האירועים שבו נערכה החתונה. המטען, שהתפוצץ בחדר הכלות, הותיר פצועה אחת בינוני ועוד חמש פצועות קל – והקהל התפזר לקול יללות הסירנות. לבסוף נערכה חופה חפוזה, בעזרת מפת שולחן שהרימו המקורבים, כשהחתן עצבני והכלה בוכייה וסובלת מצפצופים באוזניים.
בחודש אפריל התרחש רצח נוסף, המיוחס לסכסוך בין הארגונים. ארנון בושארי, חבר בכיר בארגון של בני שלמה, נרצח במבצע מושקע במיוחד: שלושה עבריינים, על פי החשד מהארגון של עמוס לביא, התחזו לשוטרים, דפקו לו על הדלת בערב יום העצמאות ואמרו לו, "בוא תתלווה אלינו לתחנה, יש לנו מה לשאול אותך" – והוא האמין להם. הם ירדו במדרגות, ירו בו וברחו. המשטרה חשדה כבר אז שזו הייתה פעולה משותפת של עבריינים ממשפחות דומרני ולביא – שהחליטו לפעול יחד כדי לפגוע בבני בעוצמה.
"משטרה זו לא חברת ביטוח"
למרות שלדבריו היה צפוי שבני שלמה יהפוך למטרה, יש ביטוי שתנ"צ (בדימוס) אדרעי פוסל על הסף. "אמרו שזו פשיטת רגל של המשטרה – אז בכלל לא. המשטרה, בכל הקשור למלחמה בפשיעה החמורה, עושה את זה לדעתי בצורה הכי מיטבית שיש, בטח נגד ארגוני פשיעה – אבל זו לא חברת ביטוח. לפעמים לצד הסיכולים יש גם חיסולים מצערים".
אדרעי, שהשתחרר לפני שנה וחצי מהמשטרה, מודה: "אני עדיין מרגיש כאילו אני במערכת" – ומצהיר: "לעולם המשטרה לא מרימה את הרגל מהגז בכל הקשור לארגוני הפשיעה. שירתי במחוז המרכז בתפקיד של קצין אגף החקירות והמודיעין וגם כמפקד ימ"ר וגם כמפקד מרחב לאורך עשור – לאורך כל הציר, וגם אצל מפקדים קודמים, לא הרימו את הרגל מהגז. אני מכיר את ימ"ר לכיש כסגן מפקד מחוז הדרום עד לפני שנה וחצי ויודע שהיו הרבה סיכולים, ובהם של שלושה אנשים שעמדו לצאת לביצוע משימת רצח ומטעני חבלה שנמצאו בבניין".
על הקרב בדרום מספר הבכיר לשעבר במשטרה: "זה סכסוך של הרבה מאוד שנים. בסכסוך הזה נרצח בזמנו אח של בני שלמה, שלום שלמה. החשודים היו אז משפחת לביא, ומישהו אחר הודה ברצח ונכנס למאסר עולם. הוא לא פתח את הפה על משפחת לביא, כמובן". וכעת, לדבריו, משפחת לביא עלולה לגלות שמצבה השתנה: "כפי שאני רואה את המשחקים שם, על משפחת לביא צריך יותר לפקח, אילו אני הייתי בתפקיד היום. האירוע המכונן שגרם לסיפור הזה הוא האירוע של החתונה – שם נחצו כל הקווים. האם זה בא מהמשפחה הזו? אני לא יודע".
אחד מסימני המאבק בפשיעה בדרום בשנים האחרונות היה התיק נגד בני שלמה שהפך לכתב אישום ומשפט – התיק הכלכלי. אדרעי מסביר למה למרות הטייטל "הלבנת הון", במשטרה תולים תקוות דווקא במהלכים מסוג זה: "זו לא רק סוגיה של עבירה מסוג פשע, אלא גם פגיעה כלכלית בעבריינים – אני קורא לזה 'נשק יום הדין': כשאתה יוצר מצב שאתה פוגע בהם כלכלית בצורה קשה ואז הם לא יכולים להפעיל כל מיני פועלים בשטח. לדוגמה, משפחת לביא, מה סוד ההצלחה שלהם? שהם מעסיקים כל מיני אנשים מסכנים, חסרי כול, ואז הם מוכנים לעשות בעבורם כל עבירה פלילית שהם יבקשו. וככה הם הצליחו להשתלט. כשאתה בא ופוגע כלכלית בעבריינים, אתה גורם לזה שאין להם איך לשלם למי שעובד בעבורם".
לאחר ששמע על החיסול של בני שלמה מחוץ לגזרה – סמוך ליישוב אזור – מעריך אדרעי: "בדרום הדברים יהיו שקטים יותר עכשיו". עם זאת, הוא ממהר לסייג: "אני לא יודע אם זה הסוף של הסיפור הזה. עכשיו השאלה הנשאלת היא מי בקואליציה – תמיד יש ואקום בכל מה שקשור לפשיעה חמורה, תמיד יש מישהו שנכנס – למשל אחרי שדומרני נכנס לכלא, בני שלמה מילא את הוואקום, ואז נוצר הסכסוך ביניהם".
למרות החיסול שעשוי לשחק לידיו של דומרני, אדרעי מסרב לקרוא לו "מלך הדרום": "אין 'מלכים' במדינת ישראל, אני לא קורא לזה 'מלכים'. בסך הכול מדובר בעבריינים. אני גם לא מאמין במילה 'ארגון', ארגון זה משהו מוסדי. אלו עבריינים שמנסים ליצור לעצמם פירמידה של ניהול".
האם הרצח בוצע בגלל סכסוך אחר?
השם דומרני חוזר רבות בשיחות על בני שלמה. לדומרני לא חסרות סיבות לנקום בשלמה, ולאחרונה התווספה אחת נוספת: לשלמה יש חיבורים עם המאפיה הקווקזית באשקלון – שעבריין שמשתייך אליה ירה בבנו נינה 14 כדורים, שהותירו אותו משותק. זו מלחמה שגררה בעשר השנים האחרונות יותר מ-15 חיסולים וניסיונות חיסול שזעזעו את המדינה, בעיקר באזור אשקלון, אשדוד והמושבים בחבל לכיש.
המרואיינים שהכירו את לביא או את עברו הבהירו כי אי אפשר לשלול שום תרחיש: "לפעמים יש הפתעות, לפעמים זה בא מצד שלא ציפינו לו", אומר מפכ"ל המשטרה לשעבר קראדי. "למרות המחשבה הטבעית, המשטרה צריכה להניח גם אפשרות אחרת, וייתכן שהרצח בוצע בגלל סכסוך אחר, עם ארגון אחר, למרות הסכסוך בין השניים".
קראדי, המפכ"ל ה-15, היה גם מפקד מחוז הדרום קודם לכן, והכיר מקרוב את דומרני: "את בני שלמה פחות הכרתי. היריבות בדרום בין הקבוצה של בני שלמה לקבוצה של דומרני ידועה כבר כמה שנים: מאז שחרורם מהכלא בשנה האחרונה אני חושב שהערכת המשטרה הייתה שהסכסוך יתחדש, שיהיו קורבנות, לכן זה לא מפתיע במידה מסוימת. אני מניח שהמשטרה גם הזהירה את בני שלמה מפני פגיעה בו".
"העובדה שלפני מספר חודשים חוסל מאבטחו של בני שלמה הייתה חיזוק להערכת המשטרה, והעובדה שגם הפעם ככל הנראה הסתובב בני שלמה עם מאבטח מלמדת שהוא ידע על הכוונה לפגוע בו", מוסיף קראדי. "אני מזכיר לך שהיה ניסיון לחסל את בנו של דומרני, נינה, לפני חצי שנה, ולכן התגובה הייתה צפויה. המשמעות של אירוע כזה היא שתהיה לו גם תגובת-נגד".
קראדי מעריך שנקמה כלשהי בוא תבוא: "לא מחר-מוחרתיים, אבל תהיה תגובה. ההיסטוריה מוכיחה שבדרך כלל במקרים כאלה יש תגובת-נגד. אם התיק יפוענח, זה אולי ימנע את מסע הנקמה שצפוי להגיע".
הסכנה במסע הנקמה היא לא רק ליריבים של שלמה. "לצערנו, לפעמים במלחמות בין ארגוני הפשיעה נפגעים גם חפים מפשע", מדגיש קראדי. "אני מזכיר לך את שקד שלחוב ז"ל, את שרה בן אדירי ז"ל, את מרגריטה לאוטין ז"ל – הן נפלו קורבן במקרים כאלה".
וגם אדרעי מתייחס לסיכון שנשקף לציבור כולו כשארגוני הפשע יוצאים לנקום: "לי הפריעה גם הפגיעה בגברת שנפצעה", הוא אומר בהתייחסות לנהגת שנקלעה לזירת החיסול ונפצעה. "גם האירוע הזה הוא לא קל, באמצע הרחוב, אבל זה לא משהו שאתה רואה בנמצא ביום-יום".
"מחסלים מיומנים, עם תעוזה"
תיעוד החיסול מציף אצל קראדי כמה תובנות: "מצפייה בסרטון האירוע אפשר ללמוד כי מדובר במחסלים בעלי מיומנות גבוהה", הוא מסביר. "הרצח התבצע באזור תל אביב רבתי ולא באזור הטבעי של הקורבן – מה שמלמד שלמחסלים היה מידע על תנועותיו של הקורבן. העובדה שהרצח בוצע בתחנת דלק, שהיא מקום הומה אדם באור יום, ובמקום שכולם יודעים שהוא מפוקח במצלמות, מלמדת על האומץ של המבצעים. גם העובדה שהם נמלטו – ולאחר שנתקלו בשוטר באקראי יצאו מהרכב, שדדו רכב נוסף והמשיכו במסע הבריחה – מלמדת על התעוזה".
קראדי מסרב לתחום את האירוע ואת השלכותיו רק לאזור הדרום: "ראינו שהרצח הזה בכלל לא בוצע בדרום. מפת הפשיעה הישראלית במגזר היהודי חטפה מכה מאוד קשה בשנים האחרונות. נדמה לי ששתי המשפחות האלה – דומרני ושלמה – הפכו להיות הבכירות ביותר. מה יהיה? המשטרה תצטרך להניח את הנחת העבודה שצפויה להיות פעולת-נגד".
"עם ירידת כוחם של ארגון אחד או משפחת פשע אחת, הצד השני או צד נוסף ייכנסו לתפוס את מקומם", מבהיר קראדי במבט קדימה. "הוואקום יתמלא, אולי בידי המשפחה היריבה באותו אזור – אם מדובר באזור שרבים בו על פרוטקשן או כריית חול. אם ראש הארגון מחוסל, אז זה לא אומר שהפעילות תיפסק. אם היא תרד, מישהו אחר יבוא במקומם".
גם קראדי לא ממהר לקרוא לדומרני "המלך של הדרום". "הוא נמצא במעמדו כבר הרבה זמן, הוא לא חדש, אבל לא הייתי מגדיר אותו 'מלך'", הוא אומר. "אם הרצח בא מהמאבק בין שניהם, אז ברור שכרגע ידו על העליונה".
הכנופיות הן חבורות של ילדים
אמיר זוהר, עיתונאי פלילי ועורך האתר פוסטה, מציע תחזית אחרת: "לדעתי המלחמה הזו הגיעה לסיומה. אין עוד מישהו כזה שימשיך את הדרך של בני שלמה. זה לא שיש לו עוד אח או אבא – אין. יש מלא אנשים צעירים, יכול להיות שבין הצעירים האלמונים האלה ייצא מישהו. אבל נכון לעכשיו אנחנו לא רואים שום יורש למלחמה הזאת, שום ממשיך, ככה אני חושב".
"ההערכה היא שמבין האנשים של בני שלמה יהיה מי שירצה עכשיו לחגוג עליהם או לזנב בהם", מוסיף זוהר. "אני לא רואה את הכמויות הגדולות, זה בעיקר מקומי ובגזרה המקומית של אשקלון, אשדוד, מקסימום רחובות. אנחנו מכירים קבוצות של פעילים, אבל לא עבריינים בכירים. אין שם איזו התארגנות שאנחנו יודעים עליה. הדבר היחיד שהיה זה שלום דומרני וכל מיני שכירי חרב שלו. גם עכשיו מה שאתה רואה שיעצרו זה שכירי חרב. מקבלים מיליון שקל כדי לעשות את העבודה ושלום שלום. זה לא האנשים של שלום וחיוך".
"תשמע, אין ספק שמי שעשה את המהלך הזה, כל המדינה תשלח לו פרחים, כל העולם התחתון ויגידו שהוא שיחק אותה. מפת הפשיעה הייתה מבוססת על המלחמה הזאת", אומר זוהר על השינוי האפשרי במפת הפשיעה. "לבני שלמה היו כמה חיילים באשקלון ובאשדוד, כל מיני כנופיות. עם דומרני ועם האחים לביא היו כנופיות נוספות גם כן. כל הכנופיות האלה – אלה חבורות של ילדים, ילדים. היו כמה מעצרים שלהם לאחרונה שתפסו אותם עם אקדחים איך שהם יוצאים מהבית לבצע עבודה, ואתה רואה ילדים בני 22 ו-23. אתה לא רואה שם איזה יצורים, בני היה מחלק כסף לילדים האלה".
"ארגוני פשע גדולים נעלמו", מכריז זוהר. "היום משלמים למישהו וזהו, והוא עושה עבודה. אין לנו ארגונים פה מי יודע מה. יש קבוצות של עבריינים, זה לא דמויות מי יודע מה. יכול להיות שמחר-מוחרתיים יצמח איזה 'כישרון מהנוער', כמו שאומרים בכדורגל. לגבי הצפוי לבוא, יכול להיות שמישהו יחכה לדומרני בנמל התעופה – הכול יכול לקרות. אבל על פניו, מבחינת הפרסונות ומה שאתה רואה, אתה לא רואה דמויות שיכולות להחזיק ארגון פשע. גם במשטרה מכירים את הילדים האלה. אין השראה, נטולי השראה".
וזוהר מספק עוד הערכה נוקבת: "אין שם פרסונות שיכולות להחזיק אנשים, שמסביבן יכולה להתרכז קבוצה של אנשים. צריך להיות פיגורה בשביל זה, ולדעתי זה לא כבר קיים שם. אי אפשר לבנות ככה ארגון שגם מייצר כסף וגם הורג את כל מי שמתקרב, אני לא רואה את זה. נגמרה המלחמה לדעתי, אתה יכול לכתוב את זה. הסתיימה המלחמה הזו, מחר יכולה להתפתח מלחמה אחרת, אבל זו הסתיימה. כשהרגו את שלום שלמה היא לא נגמרה, להפך. עכשיו היא נגמרה".