אחרי שסיים את הנאום שלו בתיכון בליך ברמת גן ביום שלישי השבוע, ואחרי שצלח בקושי את ההתנפלות של התלמידים מבקשי הסלפי הרבים שעטו עליו, הצליח חה"כ איתמר בן גביר להיחלץ אל היציאה. באותו רגע הוא העניק כמה מילים לעיתונאים הרבים שהגיעו לסקר את האירוע - שעוד קודם לכן כבר סומן כבעל נפיצות אדירה.

לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן

אחד הכתבים, שעובד עבור כלי תקשורת המזוהה עם הימין, העיר לו שעל פי נאומו עוד ניתן לחשוב שהוא הצטרף למרצ. "אמרתי, ואני אומר את זה שוב", השיב בן גביר. "אני מצטער על הסמל של רבין. זה היה לפני 27 שנה. ועדיין אמרתי, ואני אומר את זה כל הזמן, כל מה שעשיתי, גם בגיל 14, גם בגיל 16 וגם בגיל 19 - זה למען המדינה הזו. אף אחד לא יוכל להציג אותי אחרת".

בבואו ובצאתו ליוותה את בן גביר דבוקת אוהדים, רבים מהם תלמידי התיכון, וכשהוא ניגש חזרה אל מכוניתו המשוריינת שוב עטה עליו קבוצת קבוצת גימנזיסטים בתלבושת אחידה. את שביעות רצונו הוא התקשה להסתיר, אך בתוך כותלי האולם של בליך מצא את עצמו בן גביר בקהל מאוד לא ביתי.

כשהגיע שלב השאלות מהקהל פנו אליו תלמידים, ראשי התאים של מפלגות השמאל בבית הספר - מסורת ידועה בבית הספר שמטפח את המעורבות הפוליטית של תלמידיו, שבשבוע הבא יצביעו בבחירות הדמה הבית ספריות שהפכו למסורת - בשאלות נוקבות שהתמקדו בעיקר בעברו. כל שאלה שכזו זכתה בקריאות עידוד רמות של התלמידים.

כשמזכירים לו התלמידים שהורשע בתמיכה בארגון טרור, הוא טורח להקטין את דבר העבירה ומסביר כי אינו תומך עוד בגירוש ערבים, כפי שהיה אז. בתגובה לתמונתו של ברוך גולדשטיין שהייתה תלויה בסלון ביתו הוא מודיע: "אני לא חושב שד"ר גולדשטיין גיבור, אני לא חושב שצריך להרוג ערבים". ברדתו אל השפלה, נראה כי הח"כ מחברון יוצא מגדרו בכדי לאמץ דמות שונה, מרוככת יותר. את העבר הבעייתי שלו, הוא מודיע לכל מי שמעוניין לשמוע, יש להשאיר כנחלת העבר. שלא יציקו לו על דברים מלפני עשרים שנה. בן גביר 2.0.

איתמר בן גביר בבית הספר התיכון בליך (צילום: תומר ניוברג, פלאש 90)
התקבל בתמיכה בתוך כותלי בית הספר | צילום: תומר ניוברג, פלאש 90

"אני לא חושב שד"ר גולדשטיין גיבור, אני לא חושב שצריך להרוג ערבים"

חה"כ איתמר בן גביר בתיכון בליך ברמת גן

המהומה במהלך הנאום בבית הכנסת

גרסתו המעודכנת והמאותגרת של יו"ר עוצמה יהודית עמדה למבחן ראשון עוד יומיים קודם. גם זה מבחן רמתגני. ביום ראשון, בתום מסע שנמשך על פני ארבעה אירועי בחירות ביום - לפחות לטענת כמה ממעריציו שהקדימו להגיע - נחתה המכונית המשוריינת בבית כנסת בעיר. 

ישראל בדרך לבחירות - הזירה הפוליטית

שלוש דקות לתוך נאומו של בן גביר, אחד מיושבי הירכתיים מעורר עליו מהומה רבתי אחרי שניצל את פיגוע הירי בבקעה מוקדם יותר אותו בכדי להטיח בנבחר הציבור ביקורת ובתום הפרובוקציה מוצא מהאולם. מאוחר יותר מתברר כי הוא חלק מקבוצה של פעילי "מחאת הגשרים". בן גביר מסרב להתרגש מהאירוע: הוא מאפשר למוחה להשמיע את דבריו, רגע לפני שחברת האבטחה שנשכרה מוציאה אותו החוצה.

"כל מה שעשיתי, גם בגיל 14, גם בגיל 16 וגם בגיל 19 - זה למען המדינה הזו. אף אחד לא יוכל להציג אותי אחרת"

חה"כ איתמר בן גביר בתיכון בליך ברמת גן

"אנו בעד פלורליזם, אנחנו בעד חופש הביטוי", אומר בן גביר לאוהדיו, ומזכיר אירוע מלפני 11 שנה, גם כן פרובוקציה. בן גביר וחבריו אספו אז קבוצת מבקשי עבודה מאפריקה והכניסו אותם לבריכת "גורדון" המפורסמת בתל אביב, בעלת התדמית האליטיסיטית, רק בכדי לתעד את הצביעות של יושבי המקום הוותיקים: פרובוקציה תיענה בפרובוקציה. "זה שעמד כאן לא מתאים לו לשחות עם מסתננים", הוא סיכם.

איתמר בן גביר (צילום: n12)
כשבית הכנסת בגבול רמת גן-גבעתיים הפך לעצרת בחירות | צילום: n12

לעומת הנינוחות של בן גביר, יוגב גבריאלי, יו"ר עוצמה יהודית ברמת גן-גבעתיים, דווקא נראה מודאג כשהוא עמל על קבלת האורחים שממאנים להגיע. הסניף שבראשו הוא עומד, אגב, הוא קבוצת וואטאספ המונה - נכון לראשון בערב - 302 חברים, מספר שקרוב לוודאי צמח משמעותית באותו ערב. בית הכנסת שבו התקיים האירוע - שהוצג ככנס התעוררות לרגל חודש אלול - ממוקם בסמליות בדיוק על הגבול בין שתי הערים. 

"רק שגם הפעם לא יגיעו השמאלנים"

השעה כבר 20:45, עוד רבע שעה אמורים המונים להגיע, טוען גבריאלי בתוקף, בעודו מתרוצץ במתח בין עשרת האנשים שכבר הקדימו להגיע בשלב הזה ומחלק את זמנו בין קבלת האורחים שמתחילים להגיע - משל היה אב גאה המחתן הערב את בנו או בתו - לבין הפיצ'ר החדש בסביבתו של בן גביר, הם מאבטחי השב"כ שהוצמדו לו לפני כמה חודשים. מקץ רבע שעה מתבררת צדקתו של גבריאלי: האולם התמלא בלמעלה ממאה איש, שגודשים את אולם התפילה הקטן עד להתפקע.

איתמר בן גביר (צילום: n12)
"מה עם 5 יחידות ערכים"? בן גביר והתומכים בבית הכנסת | צילום: n12

עוד בטרם מתמלא האולם, כשעוד יכול היה להתפנות לומר מילים ספורות, מזכיר גבריאלי אירוע שהתרחש כמה חודשים קודם לטענתו, באותו בית כנסת. באירוע של ארגון להב"ה, שגם הוא נמנה על מארגניו, התפתחה הפגנה - שאותה הוא מייחס לאחד מבכירי מועצת העיר הלוטש עיניו אל עבר כתרו של ראש העיר, כרמל שאמה הכהן. "רק שגם הפעם לא יגיעו השמאלנים", מסכם גבריאלי, כאילו חוזה את העתיד לבוא. 

"יש ימנים בגבעתיים!" מכריז גבריאלי בפתח נאום החימום שלו לנאום המרכזי של הערב. "שאלתי איפה אתם ממליצים לעשות פה כנס. אמרו לי 'לך לרמת עמידר, יש שם דתיים, יש שם ישיבת הסדר'. אז אני רוצה להגיד לכל האנשים האלה שהתשובה שלי זה אתם. יש עוצמה יהודית לא רק ברמת עמידר. יש עוצמה יהודית בגבעתיים, יש עוצמה יהודית בכל רמת גן". 

"בשקט בשקט מצביעים בן גביר""

הקהל, על פניו, אכן נראה די רבגוני ומכיל מספר שווה פחות או יותר של חובשי כיפה וגלויי ראש. אחד מהם הוא שחר, תושב השכונה, שהגיע לאירוע עם כל המשפחה - אשתו, בנו, וגם אביו הקשיש. "כמה שאני יודע יש פה (מצביעי בן גביר ברמת גן), אנשים שאני מדבר איתם, בשקט בשקט מצביעים בן גביר", הוא קובע. 

שחר מגדיר את עצמו טרנספריסט. שנים רבות נמנה על תומכי מולדת של גנדי, בשנים האחרונות נאלץ לדבריו להצביע לליכוד בעל כורחו: "לא היה למי להצביע בצד הזה של המפה עד שהגיע בן גביר". היקף התמיכה בבן גביר, הוא טוען, הוא גבוה בהרבה ממה שסבורים - משום שרבים מתומכיו נמנעו מלהצביע עבורו כל עוד עמד על סף אחוז החסימה מחשש שיאבדו את קולם, גם הוא נמנה עמם. אך משהוסר איום אחוז החסימה נפרצו סכרי התמיכה, הוא מסביר ומציין את המספר 15 מנדטים.  

איתמר בן גביר (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
הנוכחים בבית הכנסת מחזקים: "הוא חד ויודע בדיוק מה הוא רוצה" | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

15 הוא כנראה סוג של מספר מזל: רבים כאן חוזרים על המנטרה "15 מנדטים", אולי עוד לא הפנימו את הסכם האיחוד שהושג עם הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ'. שחר גם מספר, חצי בלחישה, שהוא מקפיד לשקר בסקרים בכוונת מכוון. רבים מבין תומכי "עוצמה יהודית", הוא טוען, נוהגים כך. 

 

 

הסעיף במצעה של המפלגה הקרוב ביותר לליבו הוא זה שעוסק בעונש מוות למחבלים. אך עם טוויסט: עונש המוות צריך לכלול לדעתו גם מחבלים יהודים. "זה מסית את האווירה ומתסיס והורס את היחסים בינינו. יהודי שרצח ערבי יכול לרצוח גם אותי, הוא כבר רצח. אין רחמים על מישהו כזה". 

מה יש בבן גביר שכל כך אטרקטיבי?

"קודם כל, הוא מדבר לעניין וכמה שהתקשורת מנסה להפיל אותו בלשון זה לא קורה. זה מראה שהוא חד ויודע בדיוק מה הוא רוצה. התקשורת מציגה אותו כקיצוני כי מפחדים שיקרה. מה יקרה? שיהיה בלגן, שתהיה מדינת הלכה ושלטון של נוער הגבעות. כל מה שמדברים זה שטויות, זה לא בכיוון הזה. אם בן גביר יהיה שר ביטחון הוא יילך עכשיו עם רובה ויתחיל לירות באנשים? תורידו ת'לחץ".

"הוא מדבר לעניין וכמה שהתקשורת מנסה להפיל אותו בלשון זה לא קורה. אם בן גביר יהיה שר ביטחון הוא ילך עכשיו עם רובה ויתחיל לירות באנשים? תורידו ת'לחץ"

שחר, תומך של בן גביר

אכן קשה להתעלם מהאטרקטיביות הרטורית של איתמר בן גביר. "אתם יודעים, יש לנו תלמידים עם חמש יחידות אנגלית, חמש יחידות מתמטיקה אבל מה עם חמש יחידות ערכים? חמש יחידות של זהות?" הוא אומר במהלך נאומו בבית הכנסת ופוצח במונולוג המסכם את השקפת עולמו. מצבם של לימודי היהדות בבתי הספר מחליקים לאמירה על "החמלה לחלשים, לקשישים, לניצולי השואה, לנכים", מה שמשמש מקפצה להתייחסות לעובדים הזרים. "עכשיו, אין לי בעיה, משכורת מכובדת, ודאי, תנאים הומניטריים (כך במקור) ודאי. אבל מישהו יכול להסביר לי למה פנסיה לעובד זר? הרי פנסיה נועדה שכשאתם ואני נתבגר כאן נוכל לחיות כאן במדינה בשקט ובשלווה ועם ביטחון כלכלי. אנחנו צריכים לשלם פנסיה לעובדים זרים, הם לא הולכים לחיות כאן. הם לא נמצאים כאן".  

מכאן ממשיך בן גביר בפתלתלות לשונית להזכיר את מצבם של החקלאים, מה שמוליך אותו באופן טבעי לעיסוק ביוקר המחיה המאמיר. ואז, כשהוא מגיע למשפט אחרון במונולוג, מעלה בן גביר את הטון בדרמטיות: "העלו את המסים כדי לממן 35 מיליארד שקל למנסור עבאס, במקום זה ניתן כסף לשכונות, לחלשים, כסף לקשישים, כסף לנכים". 

"אתם יודעים, יש לנו תלמידים עם חמש יחידות אנגלית, חמש יחידות מתמטיקה אבל מה עם חמש יחידות ערכים? חמש יחידות של זהות?"

חה"כ איתמר בן גביר בנאום בבית כנסת ברמת גן

כל האמירות הללו שזורות זו בזו במיומנות של חייט מילים מדופלם. וכל זה במונולוג שאורכו שתי דקות וחצי בדיוק, כשהוא לא נעזר בדף ומאלתר את דבריו בזריזות. הס לא נשמע באולם ב-150 השניות הללו, וכל זה בערב שקריאות הביניים כמעט ולא הפסיקו בו לרגע. 

הפגנה סמוך לתיכון בליך (צילום: n12)
ההפגנות בעד ונגד סמוך לתיכון בליך, ביום שלישי השבוע | צילום: n12

"חשוב לי שהבן ההומו שלי יקבל זכויות"

כשהאירוע מתפזר נרשם בפינת האולם ויכוח קולני בין כמה מהנוכחים. נושא הוויכוח - שבשלב מסוים עולה לטונים גבוהים למדי - הוא זכויות להט"ב. במרכז הוויכוח עומדת אישה חילונית ששמה אילנית, אף היא תושבת רמת גן. היא כואבת את כאבו של בנה ההומו. כשהציגה את עמדותיה, בעד נישואים חד-מיניים, מצאה את עצמה מתעמתת עם כמה מאנשי "עוצמה יהודית". ובכל זאת, היא אומרת, בכוונתה להצביע עבור המפלגה.

"שמע, אני לא חיה באיזה חלום לגבי המפלגה הזו, שהיא תקבל את זה באהבה", היא אומרת כשנרגעות הרוחות. "זה חד-משמעית נוגד את האידיאולוגיה והעקרונות הדתיים שלהם. אבל חשוב לי שהבן שלי יקבל זכויות כמו כל אזרח במדינה. אני יודעת שזה לא יקרה, ובגלל זה הוא לא חי בארץ, אז את החלק השני שאפשר לפתור אולי, ננסה לפתור". 

כשהיא אומרת "החלק השני" מתייחס אילנית למצבה הביטחון האישי, שהוא לדבריה הסיבה העיקרית בגלל החליטה לתמוך בבן גביר. "הייתי השבוע בקניון גבעתיים הייתי עם הבת שלי לחבורה של ערבים שהשתוללה בצעקות. הייתי צריך לראות איזה בלגן. אני נכנסת לכל חנות וכל מוכר כמעט ערבי. זו העצמאות שלהם, בסבלנות, בשקט, ובחוכמה. הלוואי ואני הייתי יכולה להיות במקום שלהם איפה שהם גרים, ואז הכול באמת היה אידיאלי. אבל אין פה שיוויון. לי אין שום בעיה שערבים גם יגורו מולי בבניין, רק שיהיה לי את הביטחון במיליון אחוז שמחר, אם יהיה איזה מבצע או תקרית, הם לא יקומו עליי".

היא מספרת שבבחירות הקודמות הצביעה לבני גנץ. השנה האחרונה, היא טוענת, חוללה הפיכה של ממש בתפיסותיה. "כל השנים האלו הצבעתי למפלגות שמאל וכשהן עלו לשלטון, בתקופה הקצרה שמפלגות שמאל עלו לשלטון, צר לי לומר שכשביבי הלך קרה פה משהו לא טוב, ואני רחוקה מלהיות חובבת ביבי, ההיפך הוא הנכון, והברנז'ה שהוא הושיב לידו לא מייצגת לא את הדעות שלי ולא איך שאני רוצה לראות את המדינה הזו. אני לא יודעת אפילו להגיד לך מה זה שגרם לי להשתנות. פשוט שמתי לב שבכל מקום אני רואה ערבים".

"אני אומר לך שהבנאדם הפך את עורו"

אילנית אינה היחידה שמציפה חששות דומים: נושא הביטחון האישי שב וחוזר בשיחות עם רבים מהנוכחים. שעה קודם לכן, עוד בטרם החל האירוע, נעמדה ברחבה שמחוץ לבית הכנסת חבורת גברים בגיל העמידה והמתינה לבואו של כוכב הערב. אחד מהם, תושב גבעתיים שסירב למסור את שמו, מצהיר כי "לא עשו שום דבר בביטחון הפנים, לא מעניין שום דבר אחר. אצלנו זה יותר גרוע מהביטחון כלפי חוץ". בן גביר הוא לדבריו היחיד במפה הפוליטית הנוכחית שעוסק בנושא הזה. "כל הזמן מזכירים לו את האמירות שלו מגיל 17-16, אני אומר לך שהבנאדם הפך את עורו בשנה-שנתיים האחרונות והפך פחות קיצוני. ביטחון פנים, זה מה שמדאיג את האנשים במדינה היום. זה נכון גם למה שקורה בחברה הערבית, שהם מורידים אחד את השני ואין מענה. כאילו זה הכול בסדר, כי קוראים לו מוחמד. כל מה שאתה שומע מהצד של השמאל זה 'רק לא ביבי'".

אתה מרגיש חוסר ביטחון אצלך בגבעתיים?

"אצלנו לא, לא, מה פתאום. בגבעתיים אין כזה דבר. ואני אומר לך, בגבעתיים יצביעו לו הרבה, אני שומע מהרבה אנשים".

"אני אומר לך שהבנאדם הפך את עורו בשנה-שנתיים האחרונות והפך פחות קיצוני. ביטחון פנים, זה מה שמדאיג את האנשים במדינה היום"

תומך בן גביר שהגיע לצפות בנאומו ברמת גן

אותו גבר חוזר ומצהיר שהוא איש שמאל ומספר כי בבחירות האחרונות הצביע למפלגת העבודה, אגב ביקורת בלתי פוסקת על פועלו של השר לביטחון פנים, עמר בר-לב. כשהוא נשאל אם יצביע עבור בן גביר הפעם הוא טוען בתוקף, "לא. יכול להיות שלא אצביע בכלל". הוא ממשיך בדבריו הארוכים ומפליג בתיאוריו על משפחתו השמאלנית. "הבן שלי יותר גרוע מזהבה גלרון", הוא מקפיד לציין וחוזר על שיבוש השם הזה שוב ושוב, כאילו הייתה יושבת ראש מרצ אחותה האובדת של נורית. מאוחר יותר, באירוע עצמו, אותו גבר "שמאלני" נצפה מספר פעמים קורא קריאות עידוד בשמו של בן גביר. את שלב השאלות מהקהל הוא מנצל בכדי לדחוק בכולם לצאת לקלפיות ביום הבחירות בכדי להשיג 15 מנדטים, שוב אותו מספר קוסמי. 

העימות בתיכון בין "ילדי הכאפות" ל"רפי השכל"

יומיים לאחר מכן, בגיחתו השנייה השבוע לרמת גן, בתיכון בליך, המתינה לבן גביר הפגנה קולנית לפני שער בית הספר. מצד אחד של הכביש משמרת מחאה של מפגיני שמאל בהובלת נוער מרצ ותנועת "קריים מיניסטר", ומעברו האחר עומדת מנגד קבוצה קטנה של פעילי "עוצמה יהודית" שבאו לתמוך באורח.  

הפגנה סמוך לתיכון בליך (צילום: n12)
גם כך התקבל בן גביר מחוץ לשער. הפגנת המתנגדים לביקור | צילום: n12

שעה וחצי לפני המועד שנקבע לתחילת נאומו של בן גביר כבר התייצבו במקום כמאה מפגינים. יחסי הכוחות ברורים: מול כל מפגין ימני עומדים ארבעה שמאלנים. בכל זאת, מדובר בשכונת רמת חן המבוססת. בכדי להתגבר על הנחיתות המספרית הצטיידו מפגיני "עוצמה יהודית" ברמקול נוסף. מהר מאוד מתדרדרת קקופוניית הצעקות הזו לפסים ילדותיים של ממש. 

הנה לקט דוגמאות מתוך קרב הבוץ המילולי שהתפתח שם: "תמיכה בבן גביר תהפוך אותנו לסעודיה, ככה לא נשמור על ביטחון ישראל", צועק אחד המפגינים משמאל ואז מוסיף, "יש מפלגות ימין אמיתיות, לא המטומטם הזה שרץ בגבעות". מפגין מהצד השני עונה לו: "לא רוצה לראות את הפרצוף המכוער שלכם". 

איתמר בן גביר (צילום: תומר ניוברג, פלאש 90)
"כל מה שעשיתי היה למען המדינה". בן גביר 2.0 | צילום: תומר ניוברג, פלאש 90

אחד מבכירי תנועת "קריים מיניסטר" מתייצב מול מפגיני הימין וקורא לעברם: "תהפכו אותנו למדינה דתית, נכשלת וחלשה, בדיוק כמוכם". וחבר בכיר אחר באותה תנועה מצטרף אליו ואומר: "רפי שכל חסרי כישורים, בלי שמאלנים לא הייתם פה כולכם". ומנגד, קם אחד ממנהיגי עוצמה יהודית וקורא: "אתה וכל הילדי כאפות, חוץ מלשחק במשחקי מחשב אתם לא נלחמים באף אחד". וזה, כאמור, רק לקט נבחר מתוך הברכות הלבביות שהרעיפו המפגינים אלו על אלו. פעם במערכות בחירות מתוחות דובר על החשש מהידרדרות לגל אלימות. בחירות 2022 מתדרדרות בינתיים לגל אינפנטיליות.  

האינפנטיליות הזו כמובן שלא הוגבלה רק לשלב קבלת הפנים. אחרי שהמשיך האורח במכונית המשוריינת ליעד הבא במסע הבחירות, קבוצת המעריצים שלו מקרב תלמידי התיכון מסרבת להירגע,עומדת במקום דקות ארוכות והופכת למטרה של כל צוותי הטלוויזיה השונים שנותרו במקום. מנגד עומדת קבוצת תלמידים מזועזעת וצופה בחבריהם לבית הספר זוכים בדקות התהילה שלהם. עד שאחת מצוותי הצילום ניגש גם אליהם והם מצטרפים גם כן בחדווה לחגיגה התקשורתית. כמו שתי חנויות לממכר סיסמאות וקלישאות המתחרות זו בזו, הצוותים מדלגים כלקוחות נלהבים בין הקבוצה הימנית לזו השמאלנית.  

הפגנה סמוך לתיכון בליך (צילום: n12)
"גזענות - לא בבית ספרנו". מחאה ליד התיכון | צילום: n12

הרחק מן המהומה התקשורתית הזו עומדים יובל, שחר ושגיב, מ-י' 4. מאחר ובימינו זה אף פעם לא ברור, נציין ששחר ויובל הן בנות. להם הבחירות פחות חשובות, הם מוטרדים בעיקר מהמבחן במתמטיקה שנקטע בעקבות ההפגנה הרועשת שמול בית הספר. "הם סתם מתלהבים כי בא חבר כנסת, סוג של סלב, זה לא קורה כל יום", אומרת שחר, ושני חבריה מהנהנים בהסכמה. "יש כאלו שהולכים אחרי החברים שלהם שמצביעים ימין, אנשים מתלהבים ממה שהם רואים" מוסיף שגיב, שמציג את עצמו כמי שנוטה ימינה, אבל נותר "די מזועזע ממה שהיה פה". 

איתמר בן גביר בבית הספר התיכון בליך (צילום: תומר ניוברג, פלאש 90)
הותקל בשאלות רבות על עברו. בן גביר בנאום בתיכון | צילום: תומר ניוברג, פלאש 90

שלושת התלמידים מעידים כי רמת העניין של בני גילם בפוליטיקה רק הולכת ועולה. "זה בגלל הרשתות החברתיות", מציינת יובל. "בגלל שזה בחדשות, יש התעסקות כל הזמן. אנחנו נורא חשופים, אז הכל הולך לשם". ושגיב, חברה, קובע נחרצות. "כן, רוב השיחות פה זה על פוליטיקה". אך בזמן הזה רוב תלמידי בית הספר, שבדיוק יצאו להפסקה היו עסוקים בעיקר בלהספיק לקנות משהו בקפיטריה לפני שיגיע שוב הצלצול.

איתמר בן גביר בבית הספר התיכון בליך (צילום: תומר ניוברג, פלאש 90)
הקהל שהקשיב לבן גביר בתיכון בליך | צילום: תומר ניוברג, פלאש 90

לפניות לכתב: yoghevk@n12.tv

בחירות 2022 - סיקור נרחב ב-N12: