הכירו את היריבים הנוספים של מיכאל בן דוד באירוויזיון: אחרי שהכרנו לכם את המתחרים הישירים של מיכאל בן דוד בדרך לגמר האירוויזיון בטורינו, זה הזמן להכיר את המתמודדים הנוספים בתחרות - השירים שיתחרו זה בזה בחצי הגמר הראשון על 10 כרטיסים נוספים לגמר, שנמצא במרחק של שבוע בלבד מאיתנו. בזמן שמיכאל והמשלחת הישראלית כבר שקועים בהכנות להופעה של "I.M" בחצי הגמר השני ב-12 במאי, אנחנו כאן ב-N12 מגישים לכם את החלק השני של המדריך השלם לקראת טורינו 2022. 

המתחרים של ישראל באירוויזיון 2022 - החלק הראשון 

בשבוע שעבר, סקרנו את 18 השירים שיתמודדו בחצי הגמר השני וביניהם גם השיר הישראלי - ובנוסף 3 שירים מ-3 מדינות שיתחרו אוטומטית בגמר ויצביעו בשלב הזה. השבוע, בחלקו השני של המדריך, נסקור את 17 השירים שיתחרו בחצי הגמר הראשון ו-2 מדינות נוספות שיתחרו ישירות בערב הגמר וגם יצביעו בחצי הגמר הזה. והפעם: צמד הזמרים במסכה שגם המדינה ששלחה אותם לא יודעת מי הם, הלהקה שחולצה מהקרבות באוקראינה ונחשבת למועמדת המובילה לזכייה בהימורים - והכוכב האיטלקי שאחראי ללהיט הענק שכולכם מכירים - שחוזר לסיבוב נוסף באירוויזיון. 

לקריאת כל כתבות מגזין N12 - לחצו כאן

למי מכם ששכח - נזכיר איך התחרות עובדת: האירוויזיון מחולק לשלושה שלבים - שני חצאי גמר וגמר. בחצי הגמר הראשון, שייערך השנה ב-10 במאי, יתחרו 17 מדינות על 10 מקומות בגמר. חצי הגמר השני ייערך יומיים לאחר מכן, ב-12 במאי, ושם יתמודדו 18 מדינות על 10 המקומות האחרונים בגמר - וביניהן גם ישראל. ב-14 במאי ייערך הגמר שבו יתחרו 25 מדינות: 20 המדינות שעלו מחצאי הגמר ועוד 5 מדינות - 5 "המדינות המממנות" שמתחרות מדי שנה אוטומטית בגמר - בריטניה, צרפת, ספרד, גרמניה ואיטליה - שהיא גם המדינה הזוכה של השנה שעברה ולפיכך גם המארחת השנה.

17 השירים שיתמודדו בחצי הגמר הראשון ב-10 במאי: 

מיקום שיא באירוויזיון: 5 (2012) 
אחוזי העפלה לגמרים: 59%

אירוויזיון 2022 ייפתח הכי שכונה שיש: הזמרת רונלה חייאתי (נשבעים שזה שם המשפחה שלה) תפתח מבערים ותעמיד את הנאמבר הכי אירוויזיוני שאפשר לחשוב עליו ללהיט הפופ האתני שלה"Sekret" ("סוד" באלבנית) שיבוצע בשפה המקומית ובאנגלית. לרונלה יצטרפו 4 רקדנים חשופי חזה עם שמלות (אלא מה) – ואם תוסיפו לכך את נענועי האגן והראש של הזמרת שלא יאחרו להגיע, תבינו מהר שמדובר באחד השירים הכי מהנים השנה בתחרות – מה שכנראה יהיה סוד ההצלחה שיוביל אותו לגמר בקלילות. אם בשלב מסוים תשמעו אותה מזמרת את המילים "מה קלון" – לא טעיתם: זה בדיוק מה שהיא אומרת, ואין לכך שום קשר לאף עסקת טיעון עם שום פוליטיקאי. אז האירוויזיון אמנם לא יגיע לטיראנה לראשונה בשנה הבאה, אבל רונלה מאמי - שתדעי שאת חיים שלנו.  

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (2002) 
אחוזי העפלה לגמרים: 35%

"במקום בשר, אני אוכל ירקות ו..., אני אוהב אותם טריים ועסיסיים", מזמר סולן הלהקה שתייצג את לטביה בתחרות השנה, שמביאה לאירוויזיון אג'נדה ירוקה מובהקת אבל גם כזו שמתאימה לגילאי 18 ומעלה - כי את המילה החסרה ההיא (רמז: איבר מוצנע בגוף האישה) לא ניתן יהיה לזמר במהלך המופע. חברי Citi Zēni רוצים להחזיר את המדינה הבלטית לגמר האירוויזיון אחרי 6 שנים עם השיר "אכלו את הסלט שלכם", שמעודד טבעונות. ההופעה צפויה להיות סופר צבעונית, סוחפת ומלאה בירקות ופירות וירטואליים ומה שבטוח הוא שהקהל בבית – ובמיוחד קהל הטבעונים, הולך להתחבר לזה מאוד. אם גם השופטים יפרגנו – ייתכן מאוד שלטביה תסומן בירוק ותעפיל לגמר הראשון שלה מאז 2016 – ואז היא תגלה שלהיות ירוקה זה לגמרי קול.


 

מיקום שיא באירוויזיון: 6 (2006) 
אחוזי העפלה לגמרים: 59%

מלטביה - נעבור למדינה השכנה ליטא, שאחרי ההצלחה המסחררת בשנה שעברה עם להיט הפופ המחשמל "Discoteque", החליטה לקרוץ הפעם לקהלים אחרים ולשנות לגמרי כיוון וסגנון. הזמרת מוניקה ליו עם תסרוקת הפטרייה (ולא, זו לא שולה נמירוביץ'-נמיר) תבצע את השיר "Sentimentai" ("סנטימנטים") - שיר אהבה מיושן למדי שעולה ממנו ניחוח סובייטי עז - ושיבוצע במלואו בשפה הליטאית הכבדה. לקהל המבוגר בבית יהיו כנראה סנטימנטים לשיר ולכריזמה של מוניקה שתופיע לבדה על הבמה (וכן, היא רק בת 34) - אבל לא בטוח שזה יספיק לה גם לגמר. ואם לסכם עם שורה מהשיר המוצלח של ליטא מהשנה שעברה - כנראה שמוניקה "תרקוד לבד" בבית בתום מקצה חצי הגמר. 

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1956, 1988)
אחוזי העפלה לגמרים: 35% 

שווייץ היא המדינה הראשונה שזכתה באירוויזיון אי שם ב-1956. הזכייה השנייה והאחרונה עד כה של המדינה הזו הגיעה לפני 34 שנים - הודות לזמרת שהייתה אז אלמונית ושהיום אתם כנראה מכירים - אחת, סלין דיון. בשנה שעברה ברוטרדם, שווייץ הייתה קרובה לזכייה שלישית אחרי שדורגה ראשונה בקרב צוותי השיפוט - אך סיימה שלישית בדירוג הכללי עם בלדה עוצמתית בצרפתית. בעקבות ההצלחה, השוויצרים בחרו לשגר לתחרות השנה עוד בלדה - אבל הפעם לא עוצמתית ובלי מילה אחת בצרפתית, כזו שמגלה לעולם שגם גברים בוכים (בלילה?). את השיר הקטן, הנייטרלי (כמה הולם) והמשעמם לפרקים הזה יבצע הזמר מריוס ביר בן ה-29 שהוא אמנם מוכשר, אך שלא ניחן במיוחד בכריזמה בימתית - בלשון המעטה. הקהל ככל הנראה יתפוס תנומה במהלך שלוש הדקות הללו - אך סביר שצוותי השיפוט יפרגנו לשיר, שייתכן שימצא את עצמו בשלב הבא - מה שיחסוך הרבה דמעות של בנים בציריך, ז'נבה וברן.  

 

מיקום שיא באירוויזיון: 7 (1995, 2001)
אחוזי העפלה לגמרים: 35%

שיר אחד בלבד מפריד בין המופע בניחוח מזרח-אירופאי מליטא - לזה שיגיע מסלובניה. להקת התיכוניסטים LPS (ראשי תיבות של Last Pizza Slice, כמה מתאים לשלוח אותם לאיטליה) תבצע את השיר ההו-כה-מיושן "Disko", שנדמה שנסע קדימה בזמן מנשף סיום בתיכון בלובליאנה בשנת 1976 - לאירוויזיון 2022. חברי ההרכב הזה אמנם חמודים להפליא והסולן מבצע את השיר באופן חלק לגמרי - אך גם במקרה הזה, אין שום דבר שרוצה להשאיר אתכם מול המסך ובטח לא לפזז בקצב - גם לא כדור הדיסקו הענק שיוצב על הבמה בזמן ההופעה (כמה מקורי). המדינה הירוקה והיפהפייה הזו תיאלץ להתאמץ קצת יותר כדי לנסות ולהתקרב לניצחון הראשון שלה - כי המסיבה בטורינו הולכת להסתיים מהר מאוד. בדיוק כמו הפיצה. 

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (2004, 2016)
אחוזי העפלה לגמרים: 100%

נכון להיום, אוקראינה היא המדינה שנחשבת לפייבוריטית הברורה לנצח באירוויזיון 2022 - זאת בעיקר בעקבות המלחמה שמתחוללת במדינה מאז חודש פברואר האחרון והובילה גם להדחתה של רוסיה מאיגוד השידור האירופי. עד לרגע האחרון, כלל לא היה ברור אם הטלוויזיה האוקראינית תצליח בכלל לשלוח נציגים לתחרות בטורינו - אך מרגע שזה התברר כוודאי, המדינה בתכול וצהוב ננעצה חזק בתמונת הניצחון בהימורים. את אוקראינה מייצג ההרכב Kalush Orchestra, שחבריו יבצעו מעין שיר הוקרה והערכה לאמא סטפניה - אמו של סולן הלהקה. השיר משלב שלל סגנונות וביניהם היפ הופ ופולקלור אוקראיני - והתוצר המוגמר בסך הכל קליט ומהנה - אך לא עשוי מהחומרים של שיר מנצח (בטח לא אלה של "Shum" ההיסטרי מהשנה שעברה). הקהל כנראה יעניק לאוקראינה את המקום הראשון מתוך סולידריות עמוקה עמה - אך ניתן להניח שהשופטים ימנעו זכייה אוקראינית שלישית. מה שבטוח - שתראו את אוקראינה בגמר עם או בלי קשר למלחמה: המדינה הזו היא היחידה ששמרה על מאזן מושלם של 100% העפלה לשלב הבא של התחרות.  

 

מיקום שיא באירוויזיון: 2 (2017)
אחוזי העפלה לגמרים: 38%

"רוצה אני להיות גיבור, הכי שבעולם". כשתשמעו את השיר שבולגריה בחרה לשלוח לאירוויזיון השנה - אתם כנראה תיזכרו בשיר הפתיחה של סדרת הילדים "פוקימון", שדומה לו באופן משעשע. ומה שעוד יותר משעשע הוא שבולגריה מיהרה לחשוף שזה השיר שלה לתחרות - והייתה הראשונה שעשתה זאת מבין כל המדינות, עוד לפני שהשנה בכלל התחילה. השיר המיושן להחריד הזה, "Intention" שמו, הפך לאחד השירים המושמצים בקרב מעריצי האירוויזיון השנה - וכזה שמסומן כחסר כל סיכוי לעלות לגמר. אם אכן הלהקה הבולגרית לא תעפיל לשלב הבא - ייקטע רצף נאה של העפלות ואף כמעט זכייה היסטורית לפני 5 שנים. אבל אל דאגה: יום יבוא ובולגריה עוד תתפוס כמה דוז פואה נאים שיספיקו כדי להביא את האירוויזיון לסופיה - ואפילו ללא עזרה של צוות רוקט. 



מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1957, 1959, 1969, 1975, 2019) 
אחוזי העפלה לגמרים: 47%

אתם עוד איתנו? כי כדאי שתשבו. השיר שהולנד שלחה השנה, שנה בלבד לאחר אירוח התחרות ושלוש שנים אחרי הזכייה בתל אביב - הוא אחד היפים ששלחה מעודה. אם תגידו את זה למשלחת ההולנדית - כנראה שאף אחד מהם לא יאמין שמישהו בכלל חושב את זה על שיר בשפה ההולנדית הלא מאוד מתגלגלת על הלשון ורווית החי"ת. השנה - אחרי 12 שנה שלא נשמעה בתחרות - ההולנדית חוזרת ובענק, וכנראה שגם לעשירייה הראשונה עם השיר האפל, המסתורי והממגנט של S10 (לא דגם של גלקסי, אלא שם הבמה של הזמרת סטיין דה הולנדר), בשם "De Diepte" ("העומק"). הבלדה הנוגה הזו נכנסת ללב מהרגע הראשון שהיא מתחילה להתנגן - וצפויה להסב להולנדים הרבה נחת בטבלת הניקוד. שירים כאלה גורמים לנו להתאכזב מהעובדה ששירי אירוויזיון לא יכולים להימשך יותר משלוש דקות. 

,

 

מיקום שיא באירוויזיון: 3 (2017)
אחוזי העפלה לגמרים: 69%

הנה באה הרכבת שסוגרת את חלקו הראשון של חצי הגמר. את המקומות בה יתפסו חברי הלהקה המולדובית Zdob și Zdub, שייצגו את המדינה כבר פעמיים בעבר - והכניסו אותה לעשירייה הפותחת כבר בהשתתפותה הראשונה ב-2005 עם שיר על סבתא שמתופפת על תוף (נשבעים). הפעם, חברי הלהקה הצבעונית והמרימה הזו (ולא, הסולן הוא לא יובל סמו) ישירו על ״הרכבת הקטנה״ מקישינב לבוקרשט - שתגיע גם לגמר אירוויזיון 2022 בטורינו הודות לשיר העממי, המקפיץ והמשמח הזה שהוא אמנם די טיפשי - אבל שקשה להישאר אדישים אליו. התחנה הבאה: הצד השמאלי של טבלת הניקוד?

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (2017)
אחוזי העפלה לגמרים: 40%

פורטוגל מתגעגעת לטעם הניצחון באירוויזיון - זה שחוותה בפעם הראשונה ב-2017, יותר מחצי מאה אחרי שהחלה להשתתף בתחרות. אולי זו הסיבה שבמדינה החליטו לשלוח לאירוויזיון בטורינו את הזמרת Maro עם שיר שקט, נעים וקסום (בדומה לשיר המנצח ההוא) שמדבר על געגועים ועל… געגועים. השיר הוא למעשה שלוש דקות של ריחוף בין מילים בשפה הפורטוגלית המסתורית (ולא רק בה, אלא גם באנגלית - בפעם השנייה בלבד בתולדות המדינה הזו) אבל הוא רחוק מאוד מלהביא גביע אירוויזיון נוסף לחברינו בליסבון. נתחיל בזה שישלחו לנו את הדרכון.


 

מיקום שיא באירוויזיון: 4 (1996, 1999)
אחוזי העפלה לגמרים: 47%

מי שצריכה לשאת באשמה על מצבה העגום של קרואטיה באירוויזיון בשנים האחרונות היא אך ורק קרואטיה - שם נוצר מצב שבו כמעט מדי שנה נשלחים מטעמה שירים חסרי סיכוי ממשי להצלחה. שיר נוסף כזה לאוסף יגיע השנה: הזמרת Mia Dimśić תבצע בטורינו שיר קטן, מיינסטרימי מדי ובלתי זכיר בעליל בשם ״Guilty Pleasure” שאין בו כלום חוץ מגיטרה, רקדנים ברקע - ואשמה בכך שהוא פשוט לא מספיק טוב. המדינה עם סמל המשבצות חייבת לחשוב טוב איך למקם מחדש את החיילים שלה על הלוח כדי לדהור כל הדרך לניצחון. בינתיים, יש בסיפור הקרואטי בתחרות יותר אשמה מהנאה.  

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1963, 2000, 2013)
אחוזי העפלה לגמרים: 70%

רק דמעות. זה מה שיש לנו לומר על דנמרק - המדינה הסקנדינבית הקטנה שזכתה שלוש פעמים באירוויזיון (בפעם האחרונה ב-2013) והייתה שולחת לעתים קרובות שירים לא רעים בכלל לתחרות - גם אם התאפיינו לרוב בבינוניות. ארץ הלגו הפכה בשנים האחרונות למפעל לשירים סתמיים ומאכזבים במיוחד - וזה כואב אפילו יותר מלדרוך על אחת מאותן קוביות פלסטיק צבעוניות. מי שימשיכו את מגמת הסתמיות הדנית המצערת הן חברות להקת הרוק Reddi, שאולי ירימו מופע מרהיב ומשופע בפירוטכניקה על הבמה עם ״The Show” (שמתחיל שקט ואז מתגבר, איזו הפתעה) - אבל לא כזה שיספיק כדי לסחוף את הקהל והשופטים. הגמר יישאר כנראה בגדר חלום. מפלסטיק.

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1966, 2014)
אחוזי העפלה לגמרים: 54%

ההילה האירוויזיונית של אוסטריה זרחה לא כל כך מזמן, כשקונצ'יטה המזוקנת סחפה את אירופה עם ההמנון הסוחף שלה בניחוח ג'יימס בונד, "Rise Like A Phoenix". השנה, כך נדמה, ארץ השניצל והשטרודל לא צפויה לזרוח בטבלת התוצאות או לכבוש את היבשת בסערה (או בשערה) כפי שקרה לפני 8 שנים. ככה זה כשאומה שלמה מקווה שהביצוע בלייב של השיר שנשלח לטורינו, "Halo", מעין להיט דאנס-פופ קליט ועם ניחוח ניינטיזי, יהיה לפחות סביר - מה שלא היה ניכר בביצועים קודמים של Pia Maria, הזמרת שמבצעת אותו לצד הדי.ג'יי המקומי, LUM!X. למרות חוסר הדיוקים הצפויים - הקהל ככל הנראה יתחבר לשיר הרבה יותר מצוותי השיפוט - אבל אי אפשר לקבוע שיהיה כאן גמר - מה שיוביל לכך שאוסטריה תחמיץ אותו שנה שלישית ברציפות. אולי כמה שערות על הפנים היו עוזרות קצת.  


מיקום שיא באירוויזיון: 2 (1999, 2009)
אחוזי העפלה לגמרים: 59%

האלמנט המרכזי בבימת התחרות השנה הוא "השמש הקינטית" - מעין חצי עיגול ענק שאמור להסתובב ולהשתנות בהופעות השונות של המדינות המתחרות, אלא שרצה הגורל ואותה "שמש" עושה לאיטלקים בעיות ולא "זורחת" כמו שצריך. התקלה הזו לא בדיוק מבשרת טובות לשלישיית האחיות Systur מאיסלנד, שהגיעו לטורינו עם שיר קאנטרי חביב שנקרא... "עם השמש העולה" - ומשהו אומר לנו שהבנות "בנו" על השמש האיטלקית, שכאמור, לא בדיוק עולה. אם מוציאים את ענייני התפאורה מהמשוואה ומתמקדים בתוצר המוזיקלי, יש כאן הרמוניה קולית מופלאה של הבנות, השפה האיסלנדית מוסיפה לשיר קסם ומסתורין - אבל התוצאה הסופית מעט מפוהקת וייתכן שתישכח ברצף השירים. האם השמש תזרח על איסלנד גם בגמר אירוויזיון 2022? הסיכויים לא נראים גבוהים. 

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (2005)
אחוזי העפלה לגמרים: 88%

המדינה שידעה משהו על איך לשלוח שיר מצליח לאירוויזיון ושכיכבה בעשירייה הראשונה כמעט עשור ברציפות איבדה את מגע הקסם בשנים האחרונות - אך בשנה שעברה, נראה שהחל הקאמבק המיוחל של היוונים לתחרות עם חזרה לעשירייה המובילה אחרי 8 שנים (שכללו גם שני כישלונות צורבים בחצי הגמר). יוון ממשיכה השנה את הקו שצפוי להוביל אותה להצלחה נוספת - והפעם עם השיר עם השם הטרגי-משהו, "Die Together", מעין בלדת פופ אלקטרונית ואפקטיבית שתבצע הזמרת אמנדה טנפיורד - בת למשפחה יוונית שגדלה בנורווגיה ומתגוררת בה עד היום. בשיר אין אפילו רמז קל לכך שמקורו ביוון (או בנורווגיה) - וייתכן שזו הסיבה שהזמרת בחרה להוסיף את שם המשפחה היווני המקורי (גאורגיאדיס) לשם הבמה שלה, אבל זה לא מה שימנע מנקודות רבות לנדוד לאזור אתונה - ולהשיב את היוונים לאולימפוס של טבלת הניקוד בגמר. 

 

מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1985, 1995, 2009)
אחוזי העפלה לגמרים: 82%

ומהזמרת הנורווגית שמייצגת את יוון - זה הזמן לעבור לנורווגיה, שבאופן מוזר - לא יודעת בעצם מי מייצג אותה באירוויזיון השנה. בתחרות הקדם המקומית שנערכה בפברואר האחרון, ניצח הצמד Subwoolfer - שני זמרים עטויי מסכות זאב צהובות עם משקפי שמש וחליפות (או: מה היה קורה אם צמד הבטלנים דטנר וקושניר היו זאבים) שיצוו על הצופים "לתת לזאב הזה בננה לפני שהוא יאכל את סבתא". אז זהו, שהשיר הנורווגי לא עוסק השנה בסיפור של כיפה אדומה - ועל פי אחד ההסברים, ייתכן שכוונת המשורר הייתה לשיר שעוסק במגפת הקורונה. הזאב הוא נגיף הקורונה, הבננה היא חיסון - וכפי שנאמר בשיר: "לפני שהזאב (הנגיף) יאכל את סבתא (אישה מבוגרת שמצויה בקבוצת סיכון מפאת גילה), תנו לו בננה (חיסון)". צמד הזאבים בצהוב, שהגיעו אלינו מעולם אחר, יעמידו מופע מהוקצע ומהנה במיוחד על הבמה בטורינו - וככל הנראה שהם בדרכם לעשירייה ואולי אף לחמישייה הראשונה. אם לא בננה, לפחות תתנו להם דוז פואה. 

 

מיקום שיא באירוויזיון: 4 (2008, 2014)
אחוזי העפלה לגמרים: 77%

המדינה שתנעל את חצי הגמר הראשון היא ארמניה שלא השתתפה בשנה שעברה עקב הלחימה מול שכנתה אזרבייג'אן - ובשנתיים שלפני כן (להוציא את השנה שבה התחרות בוטלה עקב המגפה) היא לא העפילה לגמר התחרות. השנה, המדינה ההררית שנהגה לנפק בעבר שלל להיטים מרימים והגיעה עד לפסגות המקום הרביעי, חוזרת לתחרות עם זמרת מוכשרת אחת - Rosa Linn שמה, שיר קטן ויפה אחד ("Snap") באווירת טיילור סוויפט וגיטרה אחת - ובאמת שלא צריך יותר מזה כדי לחדור בקלות ללבבות הצופים ולעלות בקלילות לגמר. הארמנים הביאו לבמה הגדולה בעולם מעין חדר ענק שעשוי כולו נייר - מה שצפוי להלהיב את הצופים בבית, וכשזה בא יחד עם ביצוע ווקאלי משכנע, יש כאן את כל מה שצריך לקאמבק נאה לשלב הסופי וייתכן שגם למיקום טוב בטבלת הניקוד בגמר. 


2 מדינות שיצביעו בחצי הגמר הראשון - אך ישתתפו אוטומטית בגמר:  




מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1958, 1960, 1962, 1969, 1977)

צרפת מחפשת זכייה באירוויזיון אחרי 45 שנה - והייתה קרובה לזה מאוד בתחרות ברוטרדם בשנה שעברה, שבסופה דורגה שנייה עם השאנסון הסוחף ששלחה, "Voilà". הצרפתים התקרבו מאוד למטרה - אלא שהשנה נראה שהם שבים ומתרחקים ממנה. לתחרות בטורינו בחרו הצרפתים לשלוח את ההרכב Alvan & Ahez, שמקורו בחבל ברטאן שבצפון מערב-צרפת. השלושה צפויים לבצע את השיר "Fulenn" ("ניצוץ") בשפה הברטונית המסתורית - שפה שלא נשמעה בתחרות מאז 1996, ושבעקבות הבחירה לשיר בה, מתחולל השנה תקדים היסטורי: לראשונה מאז האירוויזיון הראשון ב-1956, לא תישמע ולו מילה אחד בצרפתית באף אחד מהשירים (זאת אחרי שבשנה שעברה שני שירים בצרפתית מלאה - מצרפת ומשווייץ - הגיעו למקומות השני והשלישי). השיר, שסופג השראה מהמיתולוגיה הקלטית, הוא אמנם מיוחד ושונה מאוד בנוף - אבל הוא לא כזה שמותיר מספיק רושם ושהוצמדה לו הופעה יחסית מבולגנת. קאמבק של האירוויזיון לפריז יישאר בגדר חלום - לפחות עוד שנה אחת. 


מיקום שיא באירוויזיון: 1 (1964, 1990, 2021)

את אחד הזמרים שיבצע את השיר של המדינה המארחת, איטליה, אתם כנראה מכירים היטב: מדובר ב-Mahmood, שייצג את איטליה באירוויזיון בתל אביב לפני 3 שנים עם הלהיט "Soldi" שהגיע אז למקום השני - ועד היום גורר איתו שתי מחיאות כף בכל פעם ששומעים אותו. השנה חבר אליו הכוכב העולה בארץ המגף, BLANCO, ויחד הם יבצעו את אחד השירים הכי יפים, מרגשים ונוגעים שיש לשנת האירוויזיון 2022 להציע - "Brividi" ("צמרמורת"), וכשמו כן הוא - הוא אכן גורם לצמרמורת. הדואט הזה, שלמעשה מספר את סיפור האהבה המורכב בין שני גברים, כבר שבר כמעט כל שיא השמעות אפשרי באיטליה מאז שהשתתף בפסטיבל סנרמו האחרון (הפסטיבל המסורתי שבהשראתו נוסד האירוויזיון ומשמש גם כקדם האיטלקי), ממוקם במקום השני בהימורים (מישהו שם עליו הרבה Soldi) - ויכול בהחלט להביא לאיטלקים זכייה שנייה רצופה בתחרות. האם הפעם מחמוד יזכה להניף את גביע המנצחים?