המפץ בימין: גדעון סער הספיק בשבועיים ויומיים לשנות מהיסוד את המערכת הפוליטית. בשורה של מהלכים דרמטיים שתוכננו בקפידה עירבב סער מחדש את הקלפים. בסיבוב הבא, אם התוצאות בקלפי יהיו כמו אלה שבסקרים, נתניהו לא יהיה זה שיחזיק ביד החזקה ביותר. ראשית, סער שינה את מבנה המערכת הפוליטית. ממערכת דו גושית שבצידה האחד נתניהו ובצידה האחר מנהיג המרכז-שמאל סער הפך את המערכת ל-4 ראשית לפחות.
נתניהו ממשיך להחזיק גוש של 45 מנדטים יצוקים אבל לכל היתר יש עכשיו מגרש משחקים הרבה יותר מגוון לשחק בו. סער, בנט וליברמן יחד כבר מחזיקים אצלם את רוב מצביעי הימין שאינם חרדים. אם ישתפו פעולה, נתניהו לא יוכל להדביק לאף אחד מהם בגידה בימין וישיבה בממשלת שמאל. גם בסיבוב הקודם בנט שקל ממשלה חלופית לנתניהו אך הבין שהמאסה הקריטית בה איננה של הימין. נוסף על כך, אם יש אדם אחד במערכת הפוליטית שיידע לתפור הסכם קואליציוני מסובך כל כך הוא זאב אלקין, שמתחזק קשרים טובים עם החרדים ועם הציונות הדתית.
המגזר החרדי: גם בסבב הבחירות הזה המפלגות החרדיות יתייצבו באופן רשמי מאחורי נתניהו. התמיכה הבלתי מסוייגת בראש הממשלה משתלמת בקלפי, בייחוד לדרעי. אולם מאחורי הקלעים יש אכזבה עמוקה מנתניהו שניפץ לרסיסים את ההסכם שדרעי היה ערב לו. גם בקרב הציבור של יהדות התורה נסדק האמון בנתניהו במהלך משבר הקורונה, בייחוד על רקע הסגרים ההדוקים בחגים.
ש"ס ויהדות התורה ימליצו על נתניהו אבל דמיינו תסריט ריאלי שבו נשיא המדינה מטיל את המנדט על נתניהו, אך הוא לא מצליח במשימה, אז - כשהמנדט יעבור לסער או לבנט, החרדים יצטרכו לבחור בין בחירות חמישיות למועמד שהם מעריכים והוא בעל זיקה למסורת. כבר היום מודים בכירים חרדים שמדובר בסיפור שונה לגמרי ממה שהיה בסבבים הקודמים, כשגנץ ולפיד עמדו בראש.
בחירות בצל הנגיף: גם הנושאים שעליהם תהיה מערכת הבחירות יהיו הפעם שונים בתכלית. בסבבים הקודמים נתניהו ניסה לשכנע שהשמאל חלש ויחבור למשותפת, בבחירות האלה המשותפת היחידה שתעסיק את הישראלים היא הארוחה המשותפת הבאה עם המשפחה שבסגר. בנט ינסה להתמקד במאוכזבי הטיפול בקורונה הכלכלית, סער ישים דגש על הממלכתיות והלכידות. נתניהו יצטרך לגבש טקטיקה מולם: הוא לא יוכל להשתלח ביריביו כפי שעשה בבחירות הקודמות שכן אחרת יאשש את טענותיהם - שהוא עסוק בפוליטיקה ועניינים אישיים בעיצומה של מגפה עולמית.
קמפיין בלי טראמפ: הפעם נתניהו גם מגיע בלי חבר טוב בבית הלבן, כזה שמוכן להתגייס לקמפיין הבחירות. נתניהו ינסה להדגיש את הישגיו המדיניים, אבל יצטרך להיזהר לא לייצור תחושה שזה בא על חשבון הישגי הפנים - שלפי הבוחר הישראלי הם החשובים לו ביותר בעת הזו. עד היום היו שלוש מערכות בחירות שחזרו על עצמן, בחירות מס' 4 הן סיפור אחר לגמרי ובסופן ראש הממשלה נתניהו לא בהכרח יחזור ללשכת ראש הממשלה.