מו-דנג גורת היפופוטם ננסי בת חודשיים מגן החיות הפתוח "קאו קאו" בתאילנד, הפכה לתופעה ויראלית ברשתות החברתיות. סרטונים של מו-דנג מתנדנדת בכלובה, מתלטפת במטפל שלה ומשתעשעת במים, נפוצו ברחבי הרשת. חשבון הטיקטוק של גן החיות צבר 2.5 מיליון עוקבים, ומאות אלפים עוקבים אחר חיי היום-יום שלה באמצעות הפייסבוק והאינסטגרם. הפופולריות של מו-דנג, ששמה "חזיר קופצני" בתאילנדית, חצתה גבולות והפכה אותה לאייקון בין-לאומי.

מו-דנג כבשה את ליבם של גולשים רבים בעולם. עוגות עוצבו בדמותה, אמנים יצרו יצירות המדגישות את לחייה הוורודות ועיניה הבורקות, ואפילו חברת קוסמטיקה השתמשה בדמותה לקידום מוצרים. מגזין טיים אף הכתיר אותה כ"אייקון". אתאפון נונדי בן ה-31, המטפל של מו-דנג, החל להעלות סרטונים של בעלי חיים לרשתות החברתיות במהלך מגפת הקורונה. הוא מספר כי קבע לעצמו מטרה להפוך את מו-דנג למפורסמת, אך לא ציפה שהתהילה תגיע לכאלו ממדים.

מו דאנג, גורת היפופוטם ננסי (צילום: לפי סעיף 27 א')
היפופוטם ננסי בן חודשיים | צילום: לפי סעיף 27 א'
 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Hippo‎‏ (@‏‎hippo_lover_life‎‏)‎‏

 

מו דאנג, גורת היפופוטם ננסי (צילום: Chaiwat Subprasom, getty images)
"אייקון", מו-דנג בתאילנד | צילום: Chaiwat Subprasom, getty images

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Hippo‎‏ (@‏‎hippo_lover_life‎‏)‎‏

 

מו דאנג, גורת היפופוטם ננסי (צילום: Chaiwat Subprasom, getty images)
מו-דנג ואימה | צילום: Chaiwat Subprasom, getty images

הפופולריות הגוברת של מו-דנג הובילה לעלייה משמעותית במספר המבקרים בגן החיות, אך גם לחשש מפני פגיעה בה. כך למשל, דווח על תיירים שזרקו מים וצדפים כדי להעיר את מו-דנג לצורך צילומים. הנהלת גן החיות גינתה את ההתנהגות, ונאלצה להתקין מצלמות אבטחה ולהציב פקח לשמירה על ההיפופוטם. אתאפון מתאר כי התנהגותו של מו-דנג דומה לזו של תינוק אנושי - עם פרצי צחוק ושינה מרובה. בגיל חודשיים, מו-דנג שוקלת כבר יותר מ-20 ק"ג וניזונה אך ורק מחלב אמו.

היפופוטמים ננסיים מוגדרים כמין בסכנת הכחדה לפי הרשימה האדומה של IUCN. מחקר משנת 1993 העריך כי נותרו בין 2,000 ל-2,500 היפופוטמים ננסיים בטבע. מקורם במערב אפריקה, והם חיים בביצות וליד נהרות. בשנים האחרונות גדל החשש מצמצום בתי הגידול שלהם בשל פעילויות אנושית כמו כריתת יערות, כרייה וציד. אדווין ויק, מייסד קרן ידידי חיות הבר בתאילנד: "הם בסכנת הכחדה חמורה. אבל עם אכיפה נאותה ותוכניות שימור – ככל שנניח להם לנפש, אפשר להיות אופטימיים".