תערוכת CES בווגאס יכולה להרגיש לעיתים כמו מטבחון של חברת הייטק תל אביבית, כמות הישראלים והיהודים בה מצליחה להפתיע כל פעם מחדש, וגם השנה הגיעו לתערוכה חברות ישראליות גדולות, סטארטאפים קטנים יותר והנציגים שהצטרפו למכון היצוא בביתן הישראלי בשיתוף פעולה עם מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה.
למרות האווירה העוינת שישראלים אולי מרגישים בעולם בעקבות המלחמה, כל מי שדיברנו איתו טוען שהמצב בתערוכה שונה לחלוטין וההתייחסות היחידה למצב הרגיש במדינה היא הבעת סולידריות. בפתיחת הביתן הישראלי זכתה המשלחת בפרס Global Innovation Champion מידי מנכ”ל CTA (הארגון שאחראי על התערוכה), גרי שפירו, שציין: "האות הזה מוענק לאחת המדינות החדשניות בעולם. המשיכו לחדש ולייצר פתרונות יצירתיים וחדשנים לאתגרי העולם". בפרס זכו עוד שורת מדינות, ביניהן אוסטרליה, קנדה, גרמניה, יפן וארה"ב.
כמה מהחברות שבלטו בביתן:
Spicerr - להוסיף טעם לחיים
למרות שהיא עדיין בשלב של קיקסטארטר, ספייסר היא אולי הדוכן הכי מבוקש בביתן הישראלי. מבקרים מכל העולם הגיעו כדי לבדוק את מתקן התבלינים המשתמש ב-AI כדי להוסיף טעמים לארוחות שלכם. גם אם זה נשמע לכם שבינה מלאכותית מיותרת פה, המוצר של החברה דווקא עושה שימוש מושכל בה ולומד את הטעמים של משתמשים שונים בבית. מדובר בעצם במפזר תבלינים, שיכול להפוך בקלות למפזר תוספות לעוגות או תוספי תזונה, שמכיל קפסולות אטומות לאוויר שנקנות מהחברה עצמה.
תוסיפו למכשיר את האפליקציה החכמה שלה ותקבלו את המתבל המושלם שיודע להוסיף לפי מתכונים שעלו מראש למערכת, ובעתיד אולי גם בעזרת קריאת מתכונים מאתרים צד שלישי. המערכת גם יודעת להגיד לך מתי תבלין אחד נגמר וכדאי להזמין חדש, מתאימה את השימוש לפי פרופילים שונים ומאפשרת לכם לשלוט בכמה מתוק/חריף/מלוח תרצו את המתכון.
החברה כרגע עובדת בארה"ב, אך ניתן להזמין גם לישראל את המוצר בדף הקיקסטאטר שיעלה בשבועות הקרובים. אנחנו לא נביאים אבל מאמינים שהחברה הישראלית תעמוד ביעד שלה ותהפוך למוצר שיגיע להרבה מטבחים בארה"ב.
Capsulab - הופכים הכל לקפסולות
בדומה לספייסר, גם קפסולאב עובדת על קפסולות - אך המטרה והצורה שונה לחלוטין. החברה מייצרת מיקסר שעובד עם מתקן אחיד, שבתוכו מכניסים קפסולות של המרכיבים המתאימים ומייצרים את הנוזל הרצוי. היתרון הגדול של קפסולאב הוא שהם יכולים לייצר כל דבר שהוא נוזלי. משחות, קרמים, חומרי ניקוי, מוצרי מזון ועוד. כרגע המטרה שלהם היא להגיע לחברות המייצרות קוסמטיקה כדי לייעל את הייצור של המוצרים שלהם, אבל בהמשך הדרך הוא יכול להפוך גם למוצר צריכה פרטי שיאפשר להכין תוספי מזון אישיים.
בזיגו - פתרון קטלני ליתושים
חברת בזיגו הציגה את לייזר היתושים שלה בתערוכה, המערכת שלה יודעת לזהות בעזרת בינה מלאכותית יתוש שמסתובב בחדר, גם כשהוא חשוך, ולסמן אותו על הקיר. ברגע שהיא מזהה אותו היא מצפצפת, או שולחת התראה לטלפון למקרה שאתם לא רוצים להעיר את כולם, כדי שאתם תוכלו לעשות את אחד הדברים המספקים שיש - למחוץ אותו.
החברה גם פיתחה רקטה שהורגת יתושים שנמכרת בנפרד ובאיכות גבוהה מזו שאתם מכירים בחנויות בסגנון מקס סטוק. אבל העתיד הוא מה שהכי מעניין מבחינת החברה, השלב הבא שלה הוא מכירה של רחפן זעיר שמגיע אל היתוש ושואב אותו אל תוך המדחפים שלו, ובכך הורג אותו מבלי שאתם תצטרכו לקום מהספה. לצערנו המכשיר נמכר כרגע רק בארה"ב, אבל ייתכן שיגיע בסופו של דבר גם לישראל.
Visual Layer
החברה שהכי קשה להסביר מה היא עושה. ויז'ואל לאייר יצרה פלטפורמה לניהול מאגרי מידע של חומרים ויזואליים. החברה שבה עובדים 30 אנשים, נותנת שירות למספר לא מבוטל של חברות בתעשיות שונות כמו התעשייה הביטחונית, הבריאות, מסחר, קמעונאות וטק. החברה בעצם עוזרת לאותם לקוחות לעשות סדר בתוך בלאגן של דאטה תמונות. אותו מידע יכול להגיע ממאגרים שונים כמו מצלמות אבטחה, מצלמות גוף, לווינים, רשתות חברתיות ובעצם כל מה שמזינים לתוך המערכת. על פי דני ביקסון, מנכ"ל ויז'ואל לאייר, בחודשים אחרי 7.10 החברה נשאבה לתחום הביטחוני, הם ניתחו מאגר סרטונים עצום שקשור לשבת השחורה ועזרו להבין את המידע שבתוכו ולקטלג אותו בהתאם.
Neoja - מגרש כדורסל אינטראקטיבי
החברה הישראלית נאוג'ה הביאה משקפי VR לתערוכה, מהסיבה הפשוטה שלהביא מגרש כדורסל לא ממש אפשרית. באותם משקפיים ניתן היה לחוות, עד כמה שאפשר, כיצד נראה אותו מגרש אינטראקטיבי שכבר קיים בבית שמש ומאפשר למי שמגיע לשחק בו לנסות סוגים שונים של משחקים. החברה כעת רוצה להתרחב לארה"ב ומתכנן לבנות 10 מגרשים במדינה.
ליאור קונצקי, סמנכ"ל מכון הייצוא הישראלי, סיפר ל-mako: "המכון גאה להמשיך ולהוביל את התעשייה ולהיות איתה בצרכים המרכזיים גם בעולמות הטכנולוגיה וגם בשאר. לחברות הולך מצוין, הביתן מושך כמות גדולה של משקיעים, לקוחות ושותפים אסטרטגיים. בסופו של יום מייצרים המון פגישות, חלקן מתוכננות מראש וחלקן מזדמנות. אנחנו יושבים בצומת מרכזית באזור החדשנות, ומגיעים לכאן הרבה אנשים שרוצים לראות מה קורה בטק הישראלי".