ממשיכה להסתבך: חקירה נפתחה בארה"ב כנגד מטא בחשד שהחברה הפיקה רווחים ממכירת סמים באמצעות פייסבוק ואינסטגרם. הרשויות הפדרליות דורשות ממטא לספק את רישומיה בדבר של תוכן שעוסק בסמים ובמכירתם, כפי שעלה בפטפורמות שבבעלותה. הדיווח פורסם השבוע בוול סטריט ג'ורנל, ועל פיו, מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) מעורב גם הוא בחקירה.
במטא דחו את הטענות: "מכירת סמים אסורים מנוגדת למדיניות שלנו ואנו פועלים למצוא ולהסיר תוכן זה מהשירותים שלנו", נמסר מטעם החברה. "מטא משתפת פעולה באופן יזום עם רשויות אכיפת החוק כדי לסייע במאבק במכירה והפצה של סמים אסורים".
נשיא החברה לעניינים גלובליים ולתקשורת, ניק קלג, צייץ השבוע ב-X (טוויטר לשעבר) כי מטא חברה למחלקת המדינה במטרה לסייע במאבק נגד מכירת סמים סינתטיים (נרקוטיים) באינטרנט, והתחייבה ליידע את משתמשיה בסיכונים הנלווים לכך. "מגיפת האופיואידים היא בעיה מרכזית בבריאות הציבור, הדורשת פעולה מכל חלקי החברה האמריקאית", כתב קלג.
The opioid epidemic is a major public health issue that requires action from all parts of US society. That’s why @Meta has joined the Alliance to Prevent Drug Harms alongside the @StateDept @UNODC & @Snapchat to help disrupt the sale of synthetic drugs online + educate users…
משבר האופיואידים החל בארצות הברית בסוף שנות ה-90, כאשר תרופות אופיואידיות נרשמו בתדירות גוברת לטיפול בכאבים, מה שהביא לעלייה כוללת בשימוש באופיואידים בשנים לאחר מכן. משנת 1999 ועד ל-2021, מתו כ-640 אלף בני אדם כתוצאה ממנתי יתר של אופיואידים, כך על פי הערכות.
זוהי כאמור רק עוד חולייה אחת בשרשרת של ההסתבכויות של מטא: בחודש ינואר, מנכ"ל ומייסד החברה מארק צוקרברג לקח חלק בדיון מיוחד בסנאט שנערך בתגובה לטענות על המעורבות של מטא בתופעות של ניצול קטינים ופדופיליה. "אני יודע שאתם לא מתכוונים שזה יהיה כך, אבל יש לכם דם על הידיים. יש לכם מוצר שהורג אנשים", הטיח בצוקרברג הסנאטור האמריקאי לינדזי גרהאם, חבר בכיר במפלגה הרפובליקנית, שזכה למחיאות כפיים סוערות מהנוכחים באולם. עוד במהלך הדיון, דנו המחוקקים בצורך להטיל אחריות על חברות הטכנולוגיה למה שצדדים שלישיים מפרסמים בפלטפורמות שלהן. צוקרברג בתגובה התנצל בפני משפחות שילדיהם נפגעו מהרשתות החברתיות.