תערוכת CES 2025 נפתחת היום (ג') אבל רוב החברות הגדולות כבר הציגו את החידושים שלהן יממה לפני. אם 2024 הייתה השנה שכולם התחילו להשתמש ב-AI, אז נראה ש-2025 היא השנה שבה הבינה המלאכותית באמת תגיע לכל מוצר. הנה מיטב ההכרזות של ענקיות הטק בכנס.

סמסונג 

הענקית הקוריאנית הציגה את החזון שלה לשנים הקרובות והוא בגדול להכניס AI לכל מסך חדש. הטלוויזיות החדשות של החברה מחזיקות ב-Vision AI - השם הכולל לתכונות בינה מלאכותית שמגיעות לטלוויזיות ושאר המסכים. במסגרת התכונות שתמצאו על המסך, יש אפשרות ל-Click to Search (הקפה וחיפוש), המוכר מהניידים שמציע מידע לגבי התוכן המופיע על המסך, כמו מי זה השחקן הזה ובמה הוא השתתף, בלי להפריע לחוויית הצפייה - זאת, אם כמובן לא הוצאתם את הנייד ועשיתם גוגל בינתיים.

מתוך מסיבת העיתונאים של סמסונג, CES 2025 (צילום: יונתן אפולט, לאס וגאס)
מתוך מסיבת העיתונאים של סמסונג, CES 2025 | צילום: יונתן אפולט, לאס וגאס

התכונה Live Translate (תרגום חי), מבטלת את מחסום השפה באמצעות תרגומי כתוביות בזמן אמת. לפי הדמואים כרגע אין עברית, אבל צפייה בסרטים זרים או בערוצים זרים נוחה יותר עם תרגום חי לאנגלית.

התכונה Generative Wallpaper (טפט גנרטיבי) הופכת את המסכים ללוחות ציור דינמיים ומותאמים אישית והופכות את הטלוויזיה ממכשיר שחור ומשעמם לציור קיר.

השילוב של Vision AI עם הסביבה הטכנולוגית של SmartThings של סמסונג מוסיפה תכונות שונות כמו  Home Insights (תובנות לגבי הסביבה הביתית) שכולל עדכונים בזמן אמת לגבי הסביבה הביתית, התכונה Pet and Family Care (טיפול בחיות מחמד ובני משפחה) מאפשרת להשגיח על חיות וילדים ומזהה התנהגות חריגה בקרבם. בנוסף, היא משנה באופן אוטומטי את הגדרות החדרים, למשל מעמעמת אורות כשהילדים נרדמים, ומציגה עדכונים בזמן אמת ואירועים מוקלטים דרך מסכי הטלוויזיה.

ה-Vision AI של סמסונג מובנה בקו המוצרים המקיף ביותר שלה – כולל דגמי Neo QLED, OLED ו-QLED.

בחזית החידושים ניצבת הטלוויזיה החכמה Neo QLED 8K QN990F, המתקדמת ביותר של סמסונג עד היום. הטלוויזיה כוללת מעבד NQ8 AI Gen3 וחבילה של תכונות AI שמובנות במכשיר כדי לשפר את איכות התמונה, בהירות הצליל וחוויית הצפייה ככלל, ביניהם 8K AI Upscaling Pro שמשדרגת תוכן ברזולוציה נמוכה לאיכות 8K, בנוסף Auto HDR Remastering Pro המנתחת תכנים לפי פריימים ומכילה הרחבת צבע שמותאמת לכל סצנה, כדי ליצור פרטים חזותיים מציאותיים וצבעים תוססים בסצנות כהות. תכונות נוספות הן Adaptive Sound Pro שמפרידה בין רכיבי הצליל כמו דיבור, מוזיקה ואפקטים קוליים, AI Mode שיודעת להוסיף צלילים וצבעים למה שנראה על המסך במקרה הצורך, באמצעות זיהוי תוכן מבוסס AI בטלוויזיה.

בנוסף, סמסונג הודיעה על שיתוף פעולה עם מיקרוסופט קופיילוט, השותפות הזאת תאפשר למשתמשים למצוא בקלות מידע רלוונטי לגבי התוכן המופיע על המסך באמצעות שלט רחוק או פקודות קוליות. המשתמשים גם יוכלו לגלות מגוון רחב של שירותי Copilot, כולל המלצות מותאמות אישית לתוכן, שיהיו זמינים מהמסך. סמסונג גם הציגה את The Frame Pro TV - מסך טלוויזיה שהופך בקלות לתמונה.

LG

גם חברת LG הכריזה על פיתוחים שונים בנושא AI עם סוכן ה-LG FURON שאמור להקל על חיי אנשי הבית, להבין את מצבי הרוח וההקשרים בזמן אמת ולתאם בקלות בין המכשירים ושירותים השונים של החברה. בדומה לסמסונג, גם LG חברה למיקרוסופט והכניסה את קופיילוט לטלוויזיות שלה וממתגת מחדש את השלט שלה ל-"AI Remote".

TCL

שלא תחשבו ש-TCL, חברת הטלוויזיה הסינית נשארת מאחור. במסיבת העיתונאים שלהם הודיעו על שיתוף פעולה מסקרן עם גוגל והכנסת הג'מיני לתוך המסכים שלהם. בעצם מי שהייתה השותפה הבכירה של סמסונג בנושא בינה מלאכותית, עוברת לפחות בתחום הטלוויזיות, למתחרה ומוסיפה פיצ'ר שבו גוגל מסכמת לנו את היום, אומרת איזה פגישות יש לנו ובעצם הופכת לעוזרת אישית בטלוויזיה. למרות ש-TCL מכניסה את גוגל טיוי לחלק מהמסכים שלה - נראה שהתכונות האלה יגיעו לעוד חברות. TCL נחשבת לשם עולה בתחום הטלוויזיות והיא מקום 2 במכירת צגים בארה"ב, כעת היא גם חשפה את הטלוויזיות החדשות עם מוטו של פרימיום במחיר לכולם עם מסך QM6K בגודל 55 אינץ' שמתחיל ב-750 דולר. 

 

החברה גם השיקה את איימי (AI ME), רובוט קטן, חמוד וקצת מטריד שאמור להתחרות בבולי של סמסונג (שקיבל שדרוג משמעותי למה שהוצג בשנה שעברה ואמור להגיע בחצי שנה הראשונה של 2025) והרובוט של LG שהוצג בשנה שעברה וגם הוא טרם הופיע בחנויות. איימי שמוגדר בתור "הרובוט המלווה עם בינה מלאכותית מודולרית הראשון בעולם" מחזיק במצלמה על הראש, אבל לא ברור בדיוק מה הוא יוכל לעשות, אבל נראה שימש כסוג של בייביסטר לילדים, לפחות לפי הסרטון שהחברה הכינה. 

אנבידיה

ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, עלה למסיבת עיתונאים של החברה עם מעיל העור המפורסם שלו בתור האיש החם של התעשייה ונתן את השואו שכולם חיכו לו. בין השאר, אנבידיה חשפה את Project DIGITS, מחשב-על שולחני המבוסס בפעם הראשונה על מערכת שבבים בארכיטקטורת Grace Blackwell – המשלבת בין CPU ל-GPU בפיתוח אנבידיה, שמחוברים האחד לשני בחיבור NVLink-C2C (Chip to Chip). המחשב כולל סופר-שבב NVIDIA GB10, יחד עם 128GB של זיכרון LPDDR5x משותף (CPU ו-GPU) ועד 4 טרה-בייט של אחסון NVMe.

מתוך מסיבת העיתונאים של סמסונג, CES 2025 (צילום: יונתן אפולט, לאס וגאס)
מתוך מסיבת העיתונאים של סמסונג, CES 2025 | צילום: יונתן אפולט, לאס וגאס

החוזקה שלו היא האפשרות לבצע שימוש במחשב להרצה ו-Fine Tuning של מודלים בגודל של עד 200 מיליארד פרמטרים. בין היתר ישנה גם זווית ישראלית להשקה עם טכנולוגיית ConnectX אשר פותחה בישראל ומוטמעת בו, שמאפשרת לחבר בין שני מחשבי Project DIGITS לכדי מחשב-על אחד המריץ מודלים עם עד 405 מיליארד פרמטרים. המחיר שלו יתחיל ב-3,000 דולר.

הכרזה מעניינת נוספת היא NVIDIA Cosmos, פלטפורמה חדשה למודלי עולם (World Foundation Models). מודלי עולם הם פורצי דרך מכיוון שהם אמורים "להבין" את התכונות הפיזיות של העולם האמיתי, ולקצר את זמני הפיתוח של מערכות בינה מלאכותית פיזית, כמו למשל במכוניות אוטונומיות ורובוטים. הקוסמוס מגיעה במודל של רישיון פתוח, כך שמפתחים יכולים להתאים את מודלי העולם לצורכיהם, עם מערכי נתונים שונים כגון הקלטות וידאו של נסיעות רכב אוטונומי או לוגים של רובוטים המנווטים במחסן, בהתאם לדרישות האפליקציה.

אנבידיה גם הציגה את משפחת המודלים NVIDIA Llama Nemotron לפיתוח סוכני בינה מלאכותית (Agentic AI), ונועדה לאפשר לארגונים לבנות מערך של סוכני בינה מלאכותית המסוגלים לקחת משימות מורכבות.

בהכרזות של אנבידיה היה גם נציג ישראלי נוסף, הפעם בין הרובוטים. במהלך מסיבת העיתונאים, הוקדש חלק שלם לענף הרובוטיקה, שנוגעת לבינה מלאכותית פיזית (Physical AI).

על המסך הגדול הוצגו רובוטים דמויי אדם, של מיטב החברות בתחום כמו בוסטון דיינמיקס ו-figure1 של openAI ומייקרוסופט. בין היתר היה גם אחד הרובוטים של מנטי רובוטיקס, חברת הרובוטיקה של אמנון שעשוע, מייסד מובילאיי, ושותפיו פרופ' שי שלו שוורץ ופרופ' ליאור וולף. מדובר ברובוט מפיתוח כחול-לבן המבוסס על בינה מלאכותית, שהושק בחודש אפריל האחרון. למעשה, הרובוט שהוצג על הבמה, מעניק חשיפה ראשונה של גרסה חדשה שעדיין לא הושקה. ניתן להבחין כי הגרסה החדשה כוללת ראש ומעטפת חדשה.

בנוסף, הודיעה החברה על כך שטויוטה, אורורה ו-Continental ישתפו פעולה איתה ביצירת ציי רכבים אוטונומיים באמצעות טכנולוגיית NVIDIA DRIVE. לראשונה, צופה אנבידיה כי הכנסותיה מתחום הרכב האוטונומי יגיעו ל-5 מיליארד דולר בשנת הכספים 2026.

פלטפורמת הרכב האוטונומי של אנבידיה עברה את הערכות הבטיחות בתקן התעשייתי של TÜV SÜD ו-TÜV Rheinland, שניים מהארגונים המובילים בתעשייה לבטיחות ואבטחת סייבר עבור רכבים, והיא החברה היחידה שמחזיקה בשלושת תקני הבטיחות הללו לרכב אוטונומי.

 

הכתב היה אורח של חברת סמסונג בתערוכת CES