ענת ריידר בת ה-29 חזרה לאחרונה להשתמש באפליקציית ההיכרויות באמבל אחרי שעזבה אותה לפני כשנתיים. היא בחרה בבאמבל על פני כל היתר לאור היותה האפליקציה שמגדירה את עצמה כ"בטוחה ביותר עבור נשים". אלא שמה שהיא חוותה היה הדבר הרחוק ביותר מבטיחות - היא נתקלה באדם שהציג עצמו כפעיל חמאס.

"ראיתי פרופיל שבביו שלו כתובים דברי שטנה על ישראל, אז החלטתי להגיב לו", מספרת ריידר בשיחה עם mako. "כתבתי לו - אתה פיטר פן? כי שניכם מארץ לעולם לא", היא מספרת. למרבה ההפתעה ועל אף שהיא כלל לא העלתה את הנושא, הגיב לה הגבר, ששמו באפליקציה היה עבדול רחמן, "אני חלק מחמאס שישרוף את המדינה שלכם, כלבה". בתגובה כתבה לו ריידר: "נהדר, טרוריסט באפליקציית היכרויות. הגעת לכאן כדי לחפש קורבנות רצח או אונס היום?". לכך ענה הגבר: "כן, כלבה".

בין אם מדובר אכן בפעיל חמאס או בסתם שונא ישראל שהתחזה לכזה, השיחה גרמה לענת לאי נוחות רבה והיא פנתה לצוות הבטיחות של אפליקציית באמבל, וקיבלה טיפול - לא מספק - בפנייה. "יש פה אדם שמצהיר שהוא חלק מארגון טרור והוא לא צריך להיות פה. הם החזירו לי תשובה קצרה שבה נכתב שהוא בסך הכל קיבל אזהרה, ואם יתקבלו עוד פניות עליו, ישקלו להרחיק אותו מהאפליקציה".

"שלחתי להם עוד מייל אחר כך, שכתבתי בו 'ברצינות, אני שולחת לכם צילום מסך של אדם שמודה בפניי שהוא חבר בארגון הטרור חמאס, וזה מה שאתם עושים? רק מזהירים אותו? איך אתם יכולים לטעון שהפלטפורמה שלכם בטוחה?'", אומרת ענת. "תחסמו אותו עכשיו, או שתחזירו לי כל דמי חברות שאי אפשר שילמתי לכם אם אתם לא יכולים לשמור עליי".

אפליקציית באמבל (צילום: Boumen Japet, shutterstock)
אפליקציית באמבל | צילום: Boumen Japet, shutterstock

"נתתי להם את המשתמש הזה על מגש", מוסיפה ענת, "וזה היחס שאני נתקלת בו? אפילו לא ציפיתי מהם לזהות אותו בעצמם, למרות שהם היו צריכים". 

נציין שמציאת המאץ' באפליקציית באמבל עובדת על בסיס מיקום, ולכן לא ברור כיצד הגיע המשתמש, אם הוא אכן תושב רצועת עזה, לפרופיל של ענת. ייתכן שהדבר קשור לשיבושי ה-GPS שאנו חווים מתחילת המלחמה, כפי שקרה לתושבי הצפון ששודכו לתושבי לבנון, אך סבירות גבוהה יותר שמדובר בתושב ישראל שרק התחזה לפעיל חמאס. 

מבאמבל העולמית נמסר: "אנחנו מתייחסים ברצינות רבה לדיווחים כאלה. בדקנו את המקרה וחסמנו את החשבון המדווח".