סקר חדש חושף את מימדי ההשפעה של גיוס המילואים על תפקוד עובדי וחברות ההייטק: 37% מהעובדים דיווחו כי נדרשו להשלים עבודה נוספת של קולגות שזומנו לשירות מילואים, כך לפי סקר שערכה חברת ההשמה נישה מחטיבת משאבי אנוש בקבוצת דנאל ושממצאיו מפורסמים לראשונה ב-N12. הסקר נערך באמצעות מכון Poka בדצמבר האחרון וכלל 556 משיבים עובדי הייטק מתוך המאגרים של נישה.
• כמה סיבות לאופטימיות לעתיד ההייטק הישראלי ב-2024
• "המשקיעים נעלמו, היזמים התגייסו": ההייטק במשבר
• "הקולגות מפיצים נגדנו שנאה - וההנהלה מתעלמת"
• זעם במיקרוסופט: "מהדהדת פייק ניוז נגד ישראל"
השאלה שעליה התבקשו העובדים להשיב היתה האם בעקבות המלחמה והמחסור בכח אדם הם נדרשו להגדיל את תכולת התפקיד שלהם ולבצע תפקידים נוספים, ויותר משליש השיבו שכן. חלק מהעובדים סיפרו כי במסגרת הצורך למדו שפות תכנות חדשות ונדרשו לעמוד בעומס משימות בשל המחסור בכוח האדם.
"ייתכן שהצורך להגדיל את תכולת התפקיד גורם או עלול לגרום לשחיקה בקרב העובדים שצריכים למלא תפקידים נוספים", מסרה עורכת הסקר מירי דיקמן. "מנתוני סקרים שנערכו במהלך המלחמה עולה כי העובדים חווים לחץ נפשי הולך וגדל וזו כנראה אחת הסיבות לכך".
עוד עולה מהממצאים כי כי לעומת סקרים קודמים נרשמה ירידה במספר עובדי ההייטק ששוקלים רילוקיישן מאז החלה המלחמה, אם כי עדיין 51% מהנסקרים הביעו נכונות לבצע את הצעד.
מה היחס של החברות הבין-לאומיות?
היבט נוסף שנבחן בסקר הוא שאלת היחס למלחמה מצד החברות הבין-לאומיות, שנמנות על המעסיקות הגדולות בהייטק המקומי. נתון זה מעניין על רקע הלחץ מבית שבו נתונות החברות, גילויי התמיכה מצד חלק מהמנכ"לים שלהן והמענקים שהרעיפו על העובדים הישראליים - לצד דיווחים על תחושות של אנטישמיות וגילויי שנאה מצד קולגות זרים שלא תמיד זוכים למענה ראוי.
61% מהעובדים דיווחו כי הם חשים אדישות מסוימת מצד החברות הבין-לאומיות: 25% דיווחו על תחושה של תמיכה חלקית ו-36% דיווחו על תחושה של אדישות מוחלטת. יתר העובדים - 38% - דיווחו על תחושה של תמיכה בישראל מצד החברות הבין-לאומיות.
השכר לא נפגע - אבל המענקים כן
לפי הסקר, עובדי ההייטק אופטימיים לגבי עתיד התעשייה. 84% מהם סבורים כי התחום יתאושש באופן מלא או חלקי ושלושה מבין כל ארבעה עובדים אמרו כי הם מתכוונים לחפש עבודה חדשה בסיום המלחמה - מה שמעיד כי הם לא חשים צורך להיצמד לכסא.
אף שהעובדים דיווחו כי שכרם לא נפגע, כן דווח על פגיעה ברכיבים אחרים של חבילת התגמולים. לדברי מנכ"לית נישה דנה לביא, הביקוש לעובדים טכנולוגיים איכותיים נמשך ולכן "השכר הממוצע שלהם כמעט לא משתנה גם בתקופה משבר. עם זאת, מרכיבי שכר אחרים כאופציות או בונוסים שתלויים בעמידה ביעדי החברה נפגעו, דבר שיחזק את רצון הטאלנטים לשדרג את משכורתם כשהענף יתאושש".
לביא מציינת שתקופות של משבר בתעשייה הן גם תקופה של הזדמנות עבור רבים: "עובדים שלוקחים על עצמם באופן זמני תכולת תפקיד גדולה יותר, יתמקצעו ויהפכו תוך זמן קצר למבוקשים יותר הן בארגון והן מחוצה לו. זו הזדמנות עבור הג'וניורים (הכינוי המקובל לעובדים צעירים בהייטק - ש"ר) בוגרי מדעי המחשב לאייש במסגרת סטאז' בתשלום סמלי חלק מהמשרות של עובדים שנעדרים זמנית וכך 'להכניס רגל בדלת' לצבור הכשרה וניסיון".