בימים האחרונים הופץ ברשת סרטון מזויף של מנהל בית החולים איכילוב ופרויקטור הקורונה לשעבר, פרופ' רוני גמזו. בסרטון נראה גמזו כשהוא ממליץ לכאורה על תוסף תזונה שנועד למנוע כניסת טפילים למערכת העיכול, אך מדובר בסרטון שזויף באמצעות בינה מלאכותית וטכנולוגיית דיפ-פייק. לצד גמזו, הופצו סרטונים הכוללים התחזויות לבכירים נוספים במערכת הבריאות, כמו ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס.
בבית החולים איכילוב מיהרו להגיב לדברים החמורים והבהירו כי לפרופ' גמזו אין כל קשר לנושא המשווק בסרטונים, וכי תוכן הדברים איננו מידע רפואי מהימן. "להפך, מדובר בתאוריות שאינן מדעיות ושאין להן כל ביסוס", ביקשו להדגיש בהודעת בית החולים. לצד זאת, באיכילוב הסבירו כי ממידע שהגיע מחברות האשראי, עולה כי מדובר בהונאה פיננסית במסגרתה מנוצל האישור לרכישת התוסף לסכום חיוב גבוה הרבה יותר מהנקוב. תלונה בנושא הוגשה למשטרת ישראל, וכעת הם פועלים מול חברת מטא להסרת התוכן המטעה.
בסרטון נראה "גמזו" כשהוא אומר באנגלית: "כאבי בטן, שלשולים, עצירות, הקאות וגירוד בפי הטבעת הם תוצאה ישירה של טפילים בגוף… עד לאחרונה, לא היה לכך פתרון. טפילים הם יצורים מסוכנים מאוד וב-2024 הם הסיבה המובילה לפריחות בעור ולאסטמה, מה שהופך אותם למקור עבור חברות שרוצות למכור לכם את הכדורים הלא יעילים שלהם". לאחר מכן, המציג טוען שיש ברשותו את הפתרון להרחקת הטפילים אחת ולתמיד עם 100% הצלחה, ללא קשר לגיל.
בית החולים איכילוב: בימים האחרונים מופצים ברשתות החברתיות סרטונים ופוסטים המתחזים למנהל בית החולים פרופ' גמזו ולבכירים נוספים במערכת הבריאות,שזויפו באמצעות בינה מלאכותית. לפרופ' גמזו אין כל קשר לנושא המשווק בסרטונים אלו וממידע שהגיע אלינו מחברות האשראי עלה כי מדובר בהונאה פיננסית pic.twitter.com/gH2pS0F8io
מבדיקה ברשת נראה שמדובר במוצר בשם "Smart Hemp", תוסף תזונה שמבוסס לכאורה על החומר CBD שמצוי בצמח הקאנביס. חיפוש בגוגל אחר שם המוצר מעלה אתר מיושן ומלא בשגיאות בו נכתב "היתרונות של קנבוס (קנאביס, הטעות במקור) בצורת גומי טעימה ונוחה". באתר אחר, משובש גם הוא, נכתב: "Smart Hemp Gummies Israel הם דרך פופולרית לצרוך CBD, והם מנוסחים כדי לספק הקלה טבעית לכאבים כרוניים, דלקות פרקים, מתח ובעיות שינה. גומי אלה מיוצרים באמצעות תמצית קנבוס אורגנית שנוסחה בקפידה כדי לספק השפעות טיפוליות מקסימליות". מחיפוש בפייסבוק נראה שמדובר בתרמית חובקת עולם ועמודים המשווקים את התוסף פועלים במספר מדינות.
עד כה לא ברור כמה אנשים נפלו בתרמית הזאת ומהו היקף הנזק הכלכלי שנגרם להם. ללא ספק לא מדובר בתרמית מתוחכמת במיוחד, אבל בקרב אוכלוסיות רגישות למניפולציות טכנולוגיות, כמו קשישים, בעלי מוגבלויות ועוד, סרטון של דמות בכירה וסמכותית כמו פרופ' גמזו עלולה לחזק את האמון במוצר, ספוקלטיבי ככל שיהיה.