גוגל חשפה אתמול את הצעד הבא באסטרטגיית הבינה המלאכותית שלה (AI), שעשוי לשנות את הדרך שבה אנחנו מתקשרים עם הטלפונים שלנו. הצעד של גוגל מגיע במקביל לשכלולים שצפויה אפל להכניס במכשירי האייפון כחלק מפלטפורמת Apple Intelligence, ויחד מסמנים שני המהלכים את האופן שבו טכנולוגיית ה-AI המתקדמת צפויה בקרוב להגיע לכיס של כל אחד ואחד מאיתנו. 

שירות ג'מיני לייב (Gemini Live) שעליו הכריזה אתמול גוגל הוא בעצם בגרסה חדשה של שירות ה-AI של החברה, שאפשר לשוחח איתה בצורה טבעית. ג'מיני לייב יחליף את העוזרת האישית אסיסטנט שמשולבת במכשירי אנדרואיד, ותוכל למלא שורה של משימות חכמות. היא תוכל לרשום עבורכם מכתבים, למלא משימות, לבנות לכם את הפלייליסט עם המוזיקה שבא לכם לשמוע באותו רגע או לספק לכם מתכון ללזניה וכל זה בעזרת דיבור טבעי.

מה זה אומר דיבור טבעי? נסו לדמיין איך אתם היום מדברים עם העוזרת האישית בטלפון שלכם, אם זה באנדרואיד או באייפון. כשאתם רוצים שהיא תמלא משימה מסויימת, כמו למשל "שימי טיימר לעוד חצי שעה", אתם יודעים שרק אם תגידו את המשימה הזאת כפקודה מוכנה העוזרת תוכל לענות לכם. עכשיו, כל דרך שבה תבקשו את המשימה, העוזרת תבין את השפה שלכם ותדע למלא אותה. זאת אומרת, אם השירות אכן יעבוד כמו שצריך.

מה גוגל ואפל רוצות להשיג?

כאמור, גוגל היא לא הראשונה שמכריזה על הכנסה של יכולות AI לתוך הסמארטפון עצמו. אפל הכריזה כבר לפני חודש וחצי על Apple Intaligance, חבילה חדשה של יכולות AI שישתלבו בטלפונים החכמים של החברה בעתיד. גם ל-OpenAI יש עוזרת אישית קולית שיכולה למלא אחרי הבקשות שלכם ולספק לכם שיחה קולחת, אבל בשביל זה תצטרכו להוריד את האפליקציה של ChatGPT והעוזרת לא תוכל להשתלב בצורה חלקה בכל המשימות והאפליקציות שעל הטלפון שלכם.

גם בגוגל וגם באפל מקווים כי יכולות ה-AI שלהן יהיו הדבר שיקפיץ את הטלפונים החכמים לשלב הבא ויהוו סיבה מספיק טובה בשביל לגרום ללקוחות להוציא שוב את הארנק ולשדרג את הטלפונים שלהם. וכן, המשתמשים יצטרכו לשדרג, כי יכולות ה-AI משתמשות בצ'יפים מתקדמים מאוד שלא קיימים בטלפונים ישנים, כך שאייפון 15 ומעלה יוכל להשתמש ביכולות ה-AI של אפל, ופיקסל יהיו הראשונים לקבל את יכולות ה-AI של גוגל, כשבגוגל מקווים שמכשירי אנדרואיד נוספים יצטרפו בעתיד.

כמה זה הולך לעלות לנו?

אם לרכוש את הסמארטפון החדש של גוגל זו לא הוצאה כספית גדולה מספיד, אז בשביל להינות משירותי ה-AI של גוגל יהיה על המשתמשים להירשם לשירות Gemini Advance בעלות נוספת של 19.90 דולר בחודש. במחיר זה מקבלים גם 2 טרה של אחסון בשרתים של גוגל. אפל לא הודיעו שהשירותים שלהם יעלו כסף, אך אנליסטים כבר מנבאים שגם אפל תנקוט בצעד זה ואפילו ציינו מחיר דומה. כוח העיבוד שנדרש עבור יכולות ה-AI פשוט גדול מכדי שהחברות הללו יוכלו להרשות לעצמן לחלק את השירות הזה בחינם.

מה ההבדל ב-AI של גוגל ואפל?

מבחינת יכולות, גוגל ואפל הציגו בינתיים יכולות די דומות. גם באפל וגם בגוגל, תוכלו לקבל סיכום חכם של השיחה שהרגע ניהלתם, או לנהל שיחה עם העוזרת האישית החכמה ולהפריע לה באמצע המשפט שלה בשביל להוסיף עוד מידע או אפילו לשנות נושא לחלוטין. תוכלו גם לבקש מהעוזרת האישית לערוך לכם ראיון עבודה מדומה בשביל להתכונן לראיון שיש לכם למחרת, או לבקש ממנה לעזור לכם לחשוב על רעיונות למתנה לאחיינית שאוהבת את פפה פיג. תוכלו לבקש מהעוזרת למצוא את הכרטיסים לסרט שעומד להתחיל עכשיו ונשלח לכם למייל לפני שבועיים, או לחפש ב-Notes שלכם איפה שמרתם את הקוד למחשב שלכם.

גם באפל וגם בגוגל מבטיחים שהעוזרת האישית לומדת אתכם, ויודעת להנפיק את התשובות הכי טובות לפי ההעדפות האישיות שלכם. בנוסף, גם באפל וגם בגוגל טוענים כי למרות שהמחשוב נעשה בחלקו בענן, כל עיבוד המידע האישי נעשה בטלפון הפרטי ושמודלי השפה החכמים שלהם לא משתמשים במידע כדי לאמן את המודל. עכשיו נותר לראות מי תהיה הראשונה שתפר את ההבטחה הזאת. המידע הזה של המשתמשים פשוט יכול להיות שווה הרבה מאוד כסף לחברות שצריכות לאמן מודלים מאוד מתקדמים כל הזמן.

אחד ההבדלים המרכזיים בין השניים הוא דווקא בשיתוף הפעולה בין אפל ל-OpenAI. במסגרת שיתוף הפעולה, כשתשאלו את סירי משהו שהיא לא יודעת היא תעביר אתכם להשתמש בכלים של OpenAI, למשל עבור איתור מידע שנמצא ברשת או ביכולות יצירת התמונה של Dall-E.

החיסרון הגדול של אפל הוא שבעוד גוגל הכריזו שהם מתחילים להוציא את הפיצ'רים החדשים האלה למשתמשים כבר עכשיו - לא ידוע מתי משתמשי אפל יוכלו ליהנות מהפיצ׳רים של Apple Intelligence. מה שאומר שגוגל יכולה לפתוח פה פער גדול ולהרגיל את המשתמשים שלה כבר עכשיו לשימוש בשירות. כך או כך, גם באפל וגם בגוגל התחילה עכשיו יריבות על עיצוב היכולות העתידיות של הטלפונים, ועל הדרך שבה אנחנו עומדים לתקשר עם המכשירים החכמים שלנו.