שלוש חברות התקליטים הגדולות ביותר בעולם יוצאות למלחמה ב-AI ובכלים שמאפשרים למשתמשים ליצור מוזיקה יש מאין. יוניברסל, וורנר וסוני הגישו שתי תביעות שונות נגד שתי חברות AI שצברו פופולריות בשנה האחרונה, ושמאפשרות למשתמשים ליצור מוזיקה לפי ז׳אנר (סוגה) שהמשתמשים יכולים לבחור על פי הנחיות טקסטואליות.

חברות התקליטים טוענות שכדי ליצור את המודלים שלהן חברות ה-AI השתמשו במאות אלפי שעות הקלטה של חומרים מוגנים בזכויות יוצרים, ומבלי לשלם על כך. עוד הן טוענות כי בכך שהחברות אימנו את המודלים שלהן על שירים שהשימוש בהם כרוך בתשלום - הן מנעו מהאמנים הכנסות והפרו את הזכויות של חברות התקליטים.

החברות שנתבעות הן Suno ו-Udio. לחברת Suno יש הסכם שיתוף פעולה עם מיקרוסופט, והמודל שלה צפוי להיות משולב בתוך יישומון CoPilot של מיקרוסופט שתגיע שתוטמע בקרוב במערכת ההפעלה ווינדוז - מה שיקנה לה גישה למיליוני משתמשים. חברת Udio צברה תאוצה בחודשים האחרונות בזכות העובדה שהמודל שלה זמין לשימוש בחינם למשתמשים.

BBL Drizzy שהמוזיקה שלו נוצרה בעזרת AI בלבדהלהיט

שירים שנוצרו ב-Udio כבר הפכו בזמן האחרון ללהיטים של ממש, בהם השיר BBL Drizzey, שהמוזיקה שלו נוצרה לחלוטין בידי מנוע ה-AI של החברה והגיע כבר למיליוני האזנות. גם הקומיקאי עידן קציר השתמש במנוע על מנת ליצור זמר ברזילאי בשם ז׳ו יוזבה, שמעולם לא היה קיים, ושכביכול שר שירים ברזילאים עם מילים עבריות.

דוגמאות נוספות שצירפו חברות התקליטים לתביעות נוגעות לחיקויים של ממש לשירים ידועים, כמו למשל שיר בשם Prancing queen שנועד לחקות את השיר הידוע של להקת אבבא Dancing Queen.


שיר שיצר הקומיקאי עידן קציר ב-Udio

חברות התקליטים מבקשות לתבוע כ-150 אלף דולר עבור כל יצירה שבבעלותם שמנועי ה-AI התאמנו עליה. משמעות הדבר היא שהתביעה יכולה להגיע גם לסכום של מאות מיליוני דולרים. לטענת חברות התקליטים, Suno ו-Udio סירבו לחשוף כיצד המנועים שלהן עובדים והאם הם אימנו אותם על יצירות שמוגנות בזכויות יוצרים.

בעקבות התביעה, Suno הוציאה הודעה שבו היא מכחישה לחלוטין את הטענות של חברות התקליטים, וטוענת כי במידה והמשתמש מבקש לייצר שיר שמדמה אומן ספציפי, המערכת לא מאפשרת לו את זה. "נשמח לשתף פעולה עם חברות התקליטים ולהסביר להן כיצד המערכת שלנו פועלת", נכתב בהצהרה.