עיתון הניו יורק טיימס תובע את החברות OpenAI ומיקרוסופט ומאשים אותן שבנו את מודלי הבינה המלאכותית שלהן על ידי העתקה ושימוש במיליוני כתבות ופרסומים שלו, וכעת הן "מתחרות ישירות" בתוכן שלו, כך פורסם ב-TheVerge.
כפי שמתואר בתביעה, הטיימס טוען שמודלי השפה הגדולים של OpenAI ומיקרוסופט, העומדים בבסיס צ'אט GPT ו-Copilot (כלי הבינה המלאכותית של מיקרוסופט שמשתלב בוורד, אאוטלוק ועוד), "יכולים לייצר תוכן שחוזר על התוכן של הניו יורק טיימס מילה במילה, מסכם אותו ומחקה את הסגנון האקספרסיבי שלו". הדבר "מערער ופוגע" במערכת היחסים של הטיימס עם הקוראים, ושולל ממנו "הכנסות ממנויים, פרסום ושיתופי פעולה".
התביעה קובעת שמודלי הבינה המלאכותית שאומנו על התוכן של הטיימס הוכחו כ"רווחים ביותר" עבור מיקרוסופט ו-OpenAI. העיתון טוען שהוא ניסה לנהל מו"מ עם שתי החברות במשך חודשים כדי "לוודא שהוא מקבל שווי הוגן עבור שימוש בתוכן שלו", אך לא הצליח להגיע לפתרון.
הניו יורק טיימס הוא אחד מכלי חדשות רבים שחסמו את סורק האינטרנט של OpenAI, ומנעו מחברת הבינה המלאכותית לגרד תוכן מהאתר שלה ולהשתמש בו כדי לאמן את מודלי הבינה המלאכותית שלה.
העיתון הוותיק והמוערך תובע את שתי החברות בגין הפרת זכויות יוצרים ומבקש להטיל עליהן אחריות לנזקים של מיליארדי דולרים בעקבות העתקת עבודותיו. "הנתבעים משתמשים בהשקעה האדירה של טיימס בעיתונות שלו כדי לבנות מוצרים תחליפיים ללא רשות או תשלום", כך על פי התביעה.
לא מדובר בתביעה הראשונה נגד OpenAI בנושא גניבת זכויות יוצרים. בין היתר, בחודש ספטמבר קבוצה של סופרים אמריקאיים מובילים, ביניהם ג'ון גרישם, ג'ודי פיקו, ג'ורג' ר. ר. מרטין וג'ונתן פרנזן, הגישו תביעה נגדה בטענה ל"גניבה מערכתית בקנה מידה המוני". הסופרים מאשימים כי החברה מכשירה את GPT על סמך יצירות שלהם ללא הסכמתם.