בחודשים האחרונים דובר רבות על מצב ההייטק בעקבות מלחמת חרבות ברזל ועלתה השאלה עד כמה התעשייה נפגעה בעקבות המלחמה והגיוס של כוח צוות רב. דוח חדש של ארגון Startup Nation Central בשיתוף פלטפורמת Finder חקר את ששת החודשים האחרונים ומצא כי למרות התחזיות, מגזר ההייטק נותר חזק ויציב.
מנכ"ל Startup Nation Central, אבי חסון אומר כי "למרות המשך הפעילות והחוסן שמפגין הטק הישראלי בחודשים האחרונים, משיכת השקעות מהווה את האתגר המרכזי של האקוסיסטם היום. הערכות שווי אטרקטיביות ופוטנציאל צמיחה גבוה, מהווים הזדמנות להשקעה איכותית בחדשנות הישראלית עבור משקיעים. אני צופה שלאחר המלחמה, נראה גל חדש של חדשנות, 'בייבי-בום' של חברות טכנולוגיה, שייצור הזדמנויות חדשות עבור הטק הישראלי".
מאז ה-7 באוקטובר הוכרזו 220 סבבי השקעה פרטיים, עם גיוס מוערך של 3.1 מיליארד דולר. סכום ההשקעה הממוצע עמד על 19 מיליון דולר. לפי SNC, אם משווים את כמות ההשקעות, מגמת הירידה בהשקעות בישראל תואמת את זו של ארה"ב.
ההשקעה הבולטת ביותר הייתה ב-Next Insurance, שבה השקיעו שתי קרנות הון סיכון זרות כ-265 מיליון דולר, אך זו בהשקעה שנסגרה לפני יותר מחצי שנה ורק הוכרזה באוקטובר. המגזרים המובילים במספר סבבי ההשקעה היו טכנולוגיות בריאות (47), פתרונות תוכנה לארגונים (42), וטכנולוגיות אבטחה (39). הסקטורים המובילים בסכומי הגיוס היו טכנולוגיות סייבר עם גיוס של קרוב ל-1.1 מיליארד דולר, ופתרונות פינטק ותוכנה לארגונים עם כמעט 0.5 מיליארד דולר לכל אחד.
סכום המיזוגים והרכישות מאז ה-7 באוקטובר הוא 3.7 מיליארד דולר. שתיים מהעסקאות היו גדולות מאוד, עם סכומי רכישה של קרוב למיליארד דולר. בנוסף, הושלמו תשע עסקאות רכישה של למעלה מ-100 מיליון דולר, שש מהן היו בתחום טכנולוגיית אבטחה, כולל Talon Cyber Security (נרכשה תמורת 625 מיליון דולר), Dig Security (נרכשה תמורת 350 מיליון דולר), Avalor (נרכשה תמורת 350 מיליון דולר), ו-Gem (נרכשה תמורת 350 מיליון דולר). Flow Security ו-Spera Security נרכשו תמורת 200 מיליון דולר ו- 130 מיליון דולר בהתאמה.
ל-Health Tech הייתה העסקה השלישית בגודלה עם CartiHeal, שנרכשה תמורת 330 מיליון דולר, והיוותה 425 מיליון דולר מסך שווי המיזוגים והרכישות. מיזוגים ורכישות של פתרונות תוכנה לארגונים הגיעו ל-240 מיליון דולר.
לדברי SNC, כל אלו מרשימים אם מתייחסים לאתגרים הרבים שעומדים בפני ההייטק הישראלי, שהגיע למלחמה אחרי שנה וחצי סוערות. זאת גם בשל הירידות בבורסה והפיטורים ההמוניים בארה״ב, וגם בעקבות המהפכה המשפטית שהרעידה את התעשייה והעמידה בסימן שאלה השקעות מחו״ל בחברות ישראליות. בזמן המלחמה חברות ישראליות היו צריכות להתמודד עם כוס אדם מצומצם שגויס למילואים, ועם חברות צעירות רבות שנקלעו למצוקת מימון.