האולימפיאדה בפריז שהגיעה לסיומה תיזכר בתור תחרות שהצליחה לייצר לא מעט רגעים ויראליים, ואחד מהבולטים שבהם שייך לרייצ'ל גאן - רקדנית הברייקדאנס האוסטרלית שסיימה את התחרות עם אפס נקודות. גאן, שידועה בכינוי רייגאן, הפכה מאז לכוכבת רשת שפניה מעטרים לא מעט ממים. כעת מסתבר שמאחורי הדמות המשעשעת והביצוע הוויראלי, עומדת טענות קשות להן הגיבה רייגאן בסוף השבוע האחרון.
כזכור, זו הפעם הראשונה שבה נערכת תחרות ברייקדאנס באולימפיאדה. ריקוד הרחוב שנולד בברונקס בניו יורק בשנות ה-70 הפך לתופעה עולמית שמשכה את עיניהם של קברניטי האולימפיאדה, שמנסים למשוך לתחרות קהל צופים חדש וצעיר יותר.
מי שהכניס את רייצ'ל לעולם הברייקדאנס הוא בן זוגה, רקדן ברייקדאנס בעצמו ומאמן בתחום בשם סמואל פרי. בשלב מסוים העיסוקים של הספורטאית-מרצה התחברו, והיא השלימה דוקטורט בפוליטיקה התרבותית של הספורט. גם זה לא הכין את רייגאן להיסטריה סביבה: בעוד שזוכי מדליות הזהב בענף מקנדה ויפן נותרו אנונימיים, הביצוע השנוי במחלוקת של רייגאן הפך אותה לכוכבת רשת.
לצד ההצלחה, נשמעו גם לא מעט טענות נגד גאן. היא הואשמה בכך שהיא תמרנה את דרכה לבמה הגדולה בעולם על חשבונם של כישרונות אחרים בסצנת ההיפ הופ האוסטרלית, והיו גם מי שטענו שפרי, בן זוגה, נכח בפאנל שבחר בה לייצג את אוסטרליה בתחרות, כך שבחירתה הייתה לא הוגנת. מנגד, אתרי בדיקת עובדות אוסטרליים ואף ארגון AUSBreaking, הארגון הלאומי לברייקדאנס, הכחישו את הטענות. נגד גאן נפתחה עצומה עליה חתמו 50,000 גולשים שדרשו ממנה להתנצל.
במהלך סוף השבוע, העלתה רייגאן סרטון לעמוד האינסטגרם שלה, שצבר בינתיים 185 אלף עוקבים, בו היא מודה לכל התומכים - ומגיבה לטענות. "אני שמחה שהצלחתי להכניס קצת שמחה לחיים שלכם", אמרה הספורטאית, "לא ידעתי שזה יפתח את הדלת לכל כך הרבה שנאה. זה היה קשה. לקחתי את זה מאוד ברצינות, קרעתי את התחת לקראת האולימפיאדה ונתתי את כולי… בנוגע להאשמות ולמידע המוטעה, אני מפנה את כולם להצהרות של ארגון AUSBreaking בעמוד האינסטגרם שלו".
עוד ביקשה גאן מכלי התקשורת להפסיק להטריד את בני משפחתה, חבריה ואת חברי קהילת הברייקדאנס האוסטרלית. "כולם עברו הרבה. בבקשה תכבדו את הפרטיות שלהם. אני אשמח לענות על עוד שאלות עם חזרתי לאוסטרליה".
בארגון הברייקדאנס האוסטרלי פרסמו הצהרה שמחזקת את דבריה של רייגאן: "בניגוד למידע השגוי שפורסם, בעלה של ד"ר גאן, מאמנה של רייגאן, לא היה חבר בפאנל הבחירה או בוועדת השיפוט. הדבר מהווה ניגוד עניינים, והאולימפיאדה מחזיקה בתקנים מחמירים שלעולם לא היו מאפשרים לזה לקרות".