אנחנו כל כך מוצפים בחדשות על AI, שקל לפספס שמדי שבוע מתרחשת התקדמות אדירה לעבר בינה מלאכותית כללית - הנקודה שבה המחשב יהיה חכם יותר מהאדם. רק השבוע יצא מודל חדש, O1 (או סטרוברי) שמצליח לסקרן את העולם ולקרב אותנו לנקודה הזו.

נתחיל מהסבר קטן על איך עובד מודל של בינה מלאכותית - הוא לוקח משפטים שהוא מוצא ברחבי האינטרנט והופך אותם ל"טוקנים", מקודד אותם לצורה שאותה הוא יכול להבין, כך שהקידוד נעשה לפי מילה. המודלים שאנו מכירים הם סטטיסטיים - ואילו O1 הוא מודל Reasoning, טכנולוגיה אחרת לגמרי. הוא מצטיין בחישובים מתמטיים וניתוח נתונים, אך לא מצטיין במשימות אחרות, כמו ניסוח מכתב אישי.

בינתיים OpenAI, החברה שמאחורי ChatGPT, הולכת לתחזק את שני המודלים במקביל, ובעתיד הבינה המלאכותית תצטרך לבחור בעצמה באיזה מודל להשתמש כדי לפתור את הבעיה שמוצגת בפניה. זה דומה למה שהתרחש בתחום יצירת תמונות - אם לפני כשנה השתמשנו בשירות אחד (לדוגמה, DALL-E) כדי לייצר תמונות ואילו בשירות אחר כדי לייצר טקסט, כעת המודלים מסוגלים לעשות את שתי הפעולות.

סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI (צילום: jamesonwu1972, shutterstock)
סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI | צילום: jamesonwu1972, shutterstock

פרופסור לרפואה גנומית מארצות הברית נתן למודל O1 את בחינות הרפואה האמריקאיות, ואילו המודל קיבל ציון של 80, כאשר הקודם קיבל 50 וזה שלפניו 40. כלומר, מדובר בפעם הראשונה שבה מודל בינה מלאכותית עובר את הבחינה, ועוד בציון טוב יחסית. הפרופסור הזהיר שהביקוש לרופאים ייקטן, והם יוחלפו בעתיד ב-AI. הפרופסור טוען כי היתרון שיישאר לרופאים הוא האמפתיה, אך מנגד, מחקר מלפני שנה וחצי הראה ש-GPT מבשר על מחלות למטופלים בצורה אמפתית יותר, כך שלא בטוח שגם זה נכון. עם זאת, חייבים לקחת בחשבון את העייפות והלחץ שרופאים מתמודדים איתם.

נועם בראון, החוקר הכי משמעותי בכל מה שקשור בשחרור מודל ה-O1, נשאל מתי אנו נגיע לנקודה שבה הבינה המלאכותית תהיה חכמה יותר מהאדם - והוא ענה שנתיים, מוקדם יותר מתחזיות עבר שניתנו לשאלה הזאת.

לצד זאת, מתגבר החשש שהבינה המלאכותית תהיה מסוגלת לייצר נשק, בין אם זה כימי, ביולוגי או אפילו אטומי. כמו כן, מתגברת יכולת השכנוע של הבינה המלאכותית, מה שמעלה את החשש מבוטים שיפתו אנשים תמימים ברחבי העולם.

נסיים עם הנתון הבא - כיום שוויה של OpenAI מוערך ב-150 מיליארד דולר, קפיצה בחצי שנה בלבד מ-86 מיליארד דולר. מנגד, ישנם נתונים על אימוץ נמוך של טכנולוגיית AI, מה שאולי מוכיח שההייפ של ה-AI גבוה מהשימוש בפועל.

לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן

>> בזמן שעבדתם, פרק 193 - הישראלי לשעבר שמנסה להפוך את העולם לבטוח יותר