באחד האירועים הביטחוניים הגדולים שנראו בשנים האחרונות במזרח התיכון היום בצוהריים (שלישי), אלפי מכשירי קשר מסוג ביפרים שהתפוצצו בו-זמנית ברחבי לבנון. השאלה הגדולה היא כיצד טכנולוגית בכלל ניתן ליצור אירוע כזה, שבו אלפי מכשירים מתפוצצים בו זמנית.
ביפרים נחשבים מכשירים מיושנים, אך דווקא בשל כך הם נמצאים בשימוש רב על ידי ארגוני פשיעה וטרור, שמסתמכים על חוסר היכולת לעקוב באופן מדויק אחר המכשירים - שאינם כוללים רכיבי GPS. ביפרים לרוב מתחברים לרשתות סלולר ויכולים לקבל מסרים כתובים אך לא להשיב, כך שהקשר אל המכשיר הוא חד-צדדי.
לפי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, מכשירי הקשר שהתפוצצו, החליפו דגם קודם אצל אנשי חיזבאללה במהלך החודשים האחרונים. בביפרים, ישנן סוללות פשוטות בדרך כלל, שמתחממות מהר במידה ונשלחת פקודה למכשיר שגורמת לו לעבוד בצורה מאומצת. מה שלא ברור באירוע, זה כיצד נשלחה פקודה כזו לאלפי מכשירים במקביל. ייתכן ומדובר במתקפת סייבר, שבה נפרצה רשת של חיזבאללה, ודרכה נאסף המידע.
באמצעות אותה חדירה לרשת, ניתן היה לשלוח פקודות לכל המכשירים יחדיו. הפקודה יכלה ליצור קצר בתוך סוללות הליתיום שבמכשיר, או חימום יתר של הסוללה שגרמה לפיצוץ. בשנים האחרונות ניתן לראות מכשירים אלקטרוניים מכל מיני סוגים, כמו טלפונים, שעונים חכמים או קורקינטים הפועלים על סוללות ליתיום ומתפוצצים לאחר שהסוללה מתאמצת יתר על המידה.
ב-2011 דווח בתקשורת הזרה על מתקפה על מפעלי הגרעין האיראני, שקרתה בעקבות חדירה של וירוס לרשת שהפעילה את אותם מתקני גרעין. לפי הדיווחים, שנעשו בחו״ל, הווירוס הוחדר ע״י מהנדס ששהה במתקן האטומי בעצמו, ולא הגיע דרך חיבור של פרוטוקול חיצוני, שכן הרשת הייתה סגורה לחלוטין מפני התקפות חיצוניות.
לא ידועים עדיין פרטים רבים לא על המכשירים עצמם ולא על האם הם היו מחוברים לרשת חיצונית. מה שידוע הוא שישנו כאן מבצע שניצל חולשה בחומרה של המכשיר, חולשה שהפכה את המכשירים האלה למטעני חבלה קטנים.