החבל על צווארה של טיקטוק מתהדק: בית משפט פדרלי לערעורים דחה אתמול (שישי) את בקשתה של טיקטוק לעכב את כניסת החוק, שיאסור את השימוש שלה בארה"ב בחודש הבא, אלא אם חברת האם הסינית שלה, בייטדאנס, תמכור את חלקה, לתוקף.
על פי בית המשפט, "העותרת, טיקטוק, התבססה על התיקון הראשון לחוקה (חופש הביטוי), אולם בית המשפט כבר הגיע פה אחד למסקנה שהחוק עומד בדרישות התיקון הראשון". בשבוע שעבר בית המשפט לערעורים של מחוז קולומביה קבע כי על האפליקציה להימכר או להיסגר תוך 40 יום בארה"ב. זאת, בעקבות יכולתה של סין להשתמש באפליקציה כדי לרגל ולהשפיע בסתר על האמריקאים.
טיקטוק צפויה לפנות גם לבית המשפט העליון, אולם לא ברור אם הוא יסכים לדון בתיק או לקבל החלטה לפני החלת החוק ב-19 בינואר.
החוק שהתקבל בקונגרס באפריל נתן לטיקטוק תשעה חודשים לנתק את הקשר עם חברת האם ByteDance או להיות מוסרת מחנויות האפליקציות בארה"ב. אולם ממשלת סין אינה מוכנה למכור את האלגוריתם של טיקטוק, המתאים המלצות תוכן לכל משתמש, כך שקונה חדש ייאלץ לבנות מחדש את האלגוריתם שמניע את האפליקציה ומוביל להצלחתה, דבר שאינו בר ביצוע, כך על פי עורכי הדין של טיקטוק ובייטדאנס.
אתמול ראשי ועדת סין בבית הנבחרים שלחו מכתבים לאפל וגוגל והורו להן להיות מוכנות להסיר את טיקטוק מחנויות האפליקציות שלהן עד ה-19 בינואר. המשמעות היא שמשתמשים חדשים לא יוכלו להוריד את טיקטוק, אבל משתמשים קיימים באפליקציה יוכלו להמשיך להשתמש בה. יחד עם זאת, לאפליקציה לא תהיה כבר תמיכה בארה"ב, כלומר לא יתווספו לה עדכונים ותיקונים, כך שהיא תהפוך עם הזמן ל"בלתי שמישה".
כיום כ-170 מיליון איש בארה"ב משתמשים בטיקטוק. טיקטוק העריכה שהיא עלולה לאבד שליש מהמשתמשים היומיים הראשונים שלה במהלך החודש הראשון של ההשבתה.
משרד המשפטים דחה את הקביעה שטיקטוק תעמוד בפני "פגיעה מידית" אם החוק לא יושהה. בתגובתו ציין כי אמריקאים שכבר הורידו את האפליקציה יכולים להמשיך להשתמש בה לאחר 19 בינואר, אם כי העדכונים לא יהיו זמינים יותר כאמור.