חברת אורקם, המפתחת עזרי ראייה ושמיעה, והוקמה ע"י מייסדי מובילאיי פרופ' אמנון שעשוע וזיו אבירם, מפסיקה לפתח את מוצרי הדגל שלה, עזרי הראייה, ותתמקד בחטיבת השמיעה בלבד. במסגרת המהלך יפוטרו עשרות עובדים, כך לפי גורמים בשוק. זאת מתוך כ-80 העובדים בישראל, לפי נתוני IVC.
● החברה הישראלית מטירת הכרמל שגייסה 70 מיליון שקל לגידול קנאביס רפואי
● "אדם שכל כולו חדשנות": למה השוק כל כך מתלהב מהמנכ"ל החדש של צ'ק פוינט?
● היקף ההזמנות מצה"ל הגיע החודש ל-815 אלף דולר: המניה זינקה בניו יורק
בחודש שעבר פורסם סבב פיטורים נוסף בחברה שכלל עשרות עובדים, שני במספר בשנה האחרונה. המהלך הגיע לאחר שבפברואר האחרון פורסם כי אורקם מתכננת שינוי ארגוני במסגרתו תפצל את חטיבת השמע שלה לחברה נפרדת, זאת במטרה להפוך אותה לחברה עצמאית הניתנת גם למכירה לאחת מענקיות הטכנולוגיה. עוד פורסם כי הפיצול יאפשר לאורקם עצמה להפוך לחברה רווחית שתוכל גם לצאת להנפקה.
במקביל למהלך הפיצול בפברואר, פיטרה החברה כ-50 עובדים. זה לא היה גל הפיטורים הראשון של החברה, זאת כשבין היתר בשנת 2022, פיטרה החברה כ-16% מעובדיה, כך נחשף אז בגלובס. בנוסף פורסם כי הפיטורים הללו התרחשו בעקבות המעבר של מוצרי הדגל של החברה בתחום הראייה לעיבוד המידע בענן ולא על גבי מעבד מקומי.
חטיבת עזרי הראייה, שנסגרת כעת, היוותה את ליבת פעילות אורקם שהוקמה בשנת 2010. החברה התמקדה בפיתוח משקפיים ועזרים שונים לבעלי מגבלות בתחום הראייה.
המכשיר שפיתחה אורקם מסייע בין היתר בקריאת טקסטים ובהקראה של שילוט ושל הסביבה. עם זאת, ולצד הטמעות הבינה המלאכותית יותר ויותר בחיי היום יום, ענקית הבינה המלאכותית OpenAI חשפה כי היא מפתחת טכנולוגיות דומות, הבהן ניתן להשתמש מן הטלפון הנייד וללא צורך ברכישת עזרי ראייה מיוחדים.
אורקם גייסה כ-181 מיליון דולר
עד היום גייסה אורקם כ-181 מיליון דולר, כשבין המשקיעים ובעלי המניות בחברה נמנים גופים מוסדיים כמו הראל, כלל, לאומי פרטנרס, מיטב דש וקרנות השקעה בהייטק כמו אינטל קפיטל, אביב ונצ'רס וביג טק 50.
בפברואר פורסם כי מאחורי החברה ה"חדשה", יעמדו אותם בעלי מניות קיימים.
כאמור, הפעילות של אורקם תתמקד מעתה בחטיבת השמיעה שלה, המכונה "Hear" . חטיבה זאת מפתחת בין היתר אפליקצייה הנושאת את אותו השם ומאפשרת לכבדי שמיעה למקד את הקשב הדיגיטלי בדובר אחד, בעת שהם שוהים באירוע חברתי רועש או בחוץ.
מאורקם נמסר: "ההתקדמות הטכנולוגית בעיבוד תמונה על ידי מודלי שפה מייתרים את הצורך בפיתוח נוסף של מוצרי ה-Low Vision. לפיכך מוסט המיקוד לטובת חטיבת ה-Hear אשר נכנסת לשלב השיווק ומכירות".