שליש מעובדי ההייטק דיווחו כי בחברה שבה הם עובדים פוטרו או הוצאו אנשים לחופשה ללא תשלום (חל"ת) בעקבות המלחמה - כך עולה מסקר שנערך עבור מועדון הצרכנות הוט ושממצאיו מובאים לראשונה ב-N12. הסקר שופך אור על מימדי ההשפעה של המלחמה על ענף ההייטק, שנכנס למלחמה אחרי שנה קשה ומאתגרת ובהמשך למשבר בתעשיית הטכנולוגיה העולמית. הסקר נערך בסוף ינואר בידי קבוצת גיאוקרטוגרפיה וכלל 501 משיבים בני 21 ומעלה העובדים בענף ההייטק.
• הסקר שחושף את השפעת גיוס המילואים על עובדי ההייטק
• כמה סיבות לאופטימיות לעתיד ההייטק הישראלי ב-2024
• "המשקיעים נעלמו, היזמים התגייסו": ההייטק במשבר
• "הקולגות מפיצים נגדנו שנאה - וההנהלה מתעלמת"
לפי ממצאי הסקר, חמישית מהעובדים העידו כי בחברה שלהם פוטרו עד כ-10% מהעובדים. במקביל ציינו שליש מהעובדים כי בעקבות המלחמה החליטו החברה שלהם להקפיא גיוסי עובדים לתפקידים שיש לאייש.
עוד עולה מהממצאים כי שכרם של 10% מהעובדים נפגע בעקבות המלחמה וכי הם ספגו קיצוץ כלשהו בשכרם. 7% מהמשיבים אמרו כי ספגו קיצוץ של עד 10% בשכר. במקביל לכך ציינו 30% מהמשיבים כי שמקומם אצל המעסיק אינו בטוח בימים אלו על רקע המלחמה - ושיעור דומה השיבו כי הם מחפשים מקום עבודה חדש או שוקלים לעשות זאת.
בנוסף, כשליש מעובדי ההייטק העידו כי התנאים במקום העבודה שלהם נפגעו על רקע המלחמה. 18% אמרו כי הפגיעה היתה ב-Happy Hour נפגע, אך 16% ציינו כי ספגו פגיעה בתחום ההסעדה. 38% השיבו כי בעקבות המלחמה הם חשים כי העומס עליהם בעבודה גדל בעקבות המלחמה, נתון שמתיישר עם ממצאים קודמים בנושא.
55% מהמשיבים אמרו כי בעקבות המלחמה הם צמצמו את היקף הקניות של מוצרים ושירותים.
צביקה וילנאי, מנכ"ל מועדון צרכנות הוט: "הסקר שהובלנו מוכיח כי מלחמת 'חרבות ברזל' שהביאה להשפעות כלכליות וצרכניות דרמתיות על המשק הישראלי, לא פוסחת על אף אחד, גם לא על ההייטקיסטים. הנתונים המצביעים על כך שאחוז גדול מהנשאלים דיווחו שהתנאים שלהם נפגעו ומחפשים מקום עבודה חדש, מראה כי הענף נמצא בסכנה. בתור מועדון צרכנות המאגד תחתיו עשרות אלפי עמיתי הייטק מהחברות המובילות, חשוב להדהד שההייטק הוא אחד הענפים המשמעותיים במדינת ישראל, המהווים מקור כלכלי ועסקי קריטי, ועל הממשלה לדאוג לצמיחתו לצד המלחמה".