צרות חדשות לאילון מאסק: הנציבות האירופאית הודיעה כי היא פותחת בחקירה רשמית נגד חברת איקס (לשעבר טוויטר) שבבעלותו, לבדיקת הטענה כי אינה עושה די למנוע הפצה של תוכן בלתי חוקי בפלטפורמה. לפי הודעת הנציבות, החקירה נפתחה בין היתר בעקבות תשובות שקיבלה מאקס בנוגע לתוכן לא חוקי שהופץ על גביה בעקבות מתקפת 7 באוקטובר של חמאס נגד ישראל.
• ישראל התרפסה בפני מאסק - ותגלה שרק הוא הרוויח מזה
• אילון מאסק חושף מה הוא באמת חושב על יהודים
• בגלל האנטישמיות: מפרסמים גדולים נוטשים את טוויטר
• כך הכין מאסק את הקרקע למתקפת הפייק ניוז
ימים ספורים לאחר מתקפת חמאס פרסמה הנציבות האירופית דרישה רשמית מאיקס וממאסק לציית לחוקים החדשים, המטילים אחריות על הרשתות החברתיות בכל הקשור לפרסום של דיסאינפורנציה ודיבור שנאה. לפי הנציבות, התשובות שסיפקה איקס ודוחות שפרסמה החברה על שקיפות ובטיחות המשתמשים הובילו להחלטה לפתוח בחקירה רשמית.
החקירה מתנהלת תחת חוק השירותים הדיגיטליים החדש, ה-DSA, שנכנס לתוקף בספטמבר האחרון. ה-DSA קובע שהרשתות החברתיות אחראיות לטפל בתכנים שמפורסמים בהן ונחשבים כ"לא חוקיים" באירופה וכוללים הפצת תעמולה של גורמים זרים או שיח שנאה.
מחלקת פיקוח התוכן נסגרה
בחודש מאי דווח כי במסגרת שיחות בין הרגולטורים האירופאים ובין נציגיו של מאסק נדרשה איקס (אז עדיין טוויטר) להעסיק יותר אנשים מחלקת פיקוח התוכן שלה. זאת לאחר שעם השתלטות מאסק על החברה הוא פיטר את מרבית עובדי המחלקה. הדרישה האירופית טעם מולאה.
בעוד שמפעילות רשתות חברתיות מתחרות כמטא משלמות לבודקי עובדות אנושיים (Fact Checkers) לטיפול בהפצת מידע מוטעה, טוויטר מסתמכת לצורך כך על מתנדבים. אלו יכולים להשתמש בפיצ'ר Community Notes כדי להוסיף מידע בנושאים שמופיעים בתכנים מטעים.
אי ציות לתקנות הרגולציה האירופאית עשוי להביא להטלת קנס בגובה של עד 6% ממחזור ההכנסות השנתי של החברה. איקס מנהלת בימים אלו מאבק עיקש במפרסמים שהפסיקו לרכוש בה מודעות על רקע ריבוי תוכני השנאה והאנטישמיות הרבים שמתפרסמים בה. פגיעה נוספת בהכנסות של איקס עלולה להוות לה מכה קשה. בעבר הצהיר מאסק כי הוא שוקל להוציא את איקס מאירופה בעקבות הדרישות הרגולטוריות.
גם ה-V הכחול ייחקר
חלק אחר בחקירה האירופית תתמקד בשינוי שערכה איקס בסימון המשתמשים המאומתים בה. עם השתלטות מאסק על החברה הוא שינה את משמעותו של ה-V הכחול שסימן כי חשבון ברשת שייך למשתמש מאומת כך שמעתה הוא מסמן כי הנושא אותו הוא חשבון שמשלם לשירות הפרימיום ברשת החברתית.
הדבר גרם לכך שחשבונות של גורמים רשמיים איבדו את סימון האימות שלהם ואפשר לגורמים אחרים בתשלום להפיץ דיסאינפורמציה. הדבר אף הוביל להטעיית משקיעים שסברו כי הם קוראים מידע בחשבונות עסקיים רשמיים ולקריסת מניית חברת הקוסמטיקה איליי לילי לפני כשנה. חקירת הנציבות תבדוק אם השינוי מהווה הטעיה של המשתמשים.
טוויטר לא מגיבה לבקשות תגובה מעיתונאים. שליחת בקשה לתגובה במייל נענית במייל אוטומטי שבו רשום עסוקים עכשיו, נא לחזור אחר כך".