ישראלי שעבד באינטל תובע את החברה לאחר שפוטר בניגוד לחוק לטענתו על-ידי מנהל ממוצא מצרי שפרסם תוכן נגד ישראל ברשת והחליף אותו בעובד מוסלמי, שגם הוא הביע עמדות אנטי-ישראליות ברשתות החברתיות.

עוד בנושא ב-N12:

"מפיצים נגדנו שנאה וההנהלה מתעלמת": המלחמה באפל ואמזון
עובדי גוגל נגד ישראל: התבצרו במשרד המנכ"ל ונעצרו
רגע לפני פיטורי הענק: חבילות הפרישה מרצון שמציעה אינטל

הישראלי, שהגיש את התביעה לבית המשפט במחוז מנהטן בעילום-שם מחשש שיזוהה כחייל צה"ל לשעבר, טוען כי עלאא באדר, מצרי תושב ארה"ב המשמש כיום כסגן נשיא בכיר באינטל לניהול לקוחות, הביא לפיטוריו, לאחר שהוא הגיש נגד באדר, בסיוע ישראלי אחר, תלונה בדבר התכנים נגד ישראל שבאדר פרסם ברשתות החברתיות.

העובד, שהועסק באינטל ארה"ב ברילוקיישן, הציג ציוצים ברשת איקס, אותם שיתף באדר או הביע בהם תמיכה באמצעות "לייק". בין הציוצים: קריאות להרג חיילי צה"ל וכן שבח והלל לחמאס ולזרוע הצבאית שלה, גדודי אל-קסאם.

ציוצים תומכי חמאס

אחד הציוצים מחודש דצמבר האחרון בהם תמך באדר, מציג סרטון המתעד פגיעה של מחבלי חמאס בחיילי צה"ל ו"שורף אותם", כך לפי נוסח הציוץ; בציוץ אחר הילל באדר את מחבלי חמאס כמי שיגרשו את היהודים מארצם ויחזירו אותם "למולדתם", ותיאר את הפחד והטלת האימה ככלי שרת בידיהם; בציוץ מחודש ינואר בו תמך באדר, מכונים חיילים צה"ל "כלבים ציוניים". באדר תמך גם בציוצים תומכי חמאס של המשפיען ג'קסון הינקל, אזרח אמריקאי הנוהג לשתף תכנים מטעם מדינות הציר איראן-רוסיה-סין-חות'ים.

ג'קסון הינקל ותמונה מסרטון פייק של התקיפה האיראנית (צילום: twitter/jacksonhinklle)
הצייצן האנטישמי ג'קסון הינקל. המנהל המפטר תמך בציוצים תומכי חמאס שלו | צילום: twitter/jacksonhinklle

באדר זימן למשרדו את העובד, שהיה העובד הישראלי היחיד שלו באותו הזמן, ולחץ עליו, לפי כתב התביעה, לספר לו על ישראלים נוספים המועסקים בחברה, ואף התלונן על כך ש"כל-כך הרבה ישראלים עובדים בחברה שלנו".

לאחר שהתחוורה לעובד הישראלי עוצמת התמיכה של באדר בחמאס ובהרג של ישראלים, חרף העובדה שאינטל מעסיקה מעל ל-10,000 עובדים בישראל, הוא פנה למנהלו הישראלי, שהגיש בעבורו תלונה רשמית נגד באדר להנהלת החברה.

התלונה הוגשה לעבדול ג'ראר, סגן נשיא לענייני לקוחות באינטל ומנהלו הישיר של באדר. בתלונה הובהרה זהותו של העובד הישראלי וכן העובדה שכמה מבני משפחתו נפצעו במהלך טבח ה-7 באוקטובר ופונו מבתיהם.

אינטל ישראל (צילום: יניב קרן, יחצ)
מתקני אינטל בקריית גת. החברה נחשבת למעסיק הגדול ביותר בישראל | צילום: יניב קרן, יחצ

לטענת התובע, דבר לא נעשה נגד באדר, שהמשיך לשתף תכנים נגד ישראל, ולמעשה התלונה היא שהובילה לפיטורים הלא חוקיים שלו מאינטל, שנועדו לדעתו להטיל אימה על העובדים.

פיטורים בשל "חיסכון בעלויות"

זמן קצר לאחר הגשת התלונה הבחין העובד הישראלי כי באדר בוחן את פרופיל הלינקדאין שלו - העמוד האישי שלו ברשת החברתית למקומות עבודה שבו מוצגים קורות חיים. לטענת העובד, כך הבין באדר כי העובד הוא חייל צה"ל לשעבר.

באפריל האחרון זימן ג'ראר, מנהלו הישיר של באדר, את הישראלי למשרדו והודיע לו כי הוא יפוטר בשל מה שהוא טען כמהלך של חיסכון בעלויות, אלא שלאחר מכן נודע לו כי הוא העובד היחיד תחת ניהולו של באדר שפוטר, מה גם שהיה הישראלי היחיד תחת ניהולו.

במקום העובד הישראלי, אינטל שכרה עובד בשם מוחמד אחמד, שתמך ושיתף גם הוא תכנים נגד ישראל ברשתות החברתיות. כך, אחמד תמך בפוסט המכנה את ישראל "ארגון טרור" ובפוסט אחר המכנה את ישראל "מדינת אפרטהייד" ומדינה של מתיישבים "קולוניאליסטיים", וכן תמך בחרם על חברות המשתפות פעולה עם השלטון הישראלי.

מאינטל נמסר בתגובה: "החברה אינה מגיבה על הליכים משפטיים מתמשכים. כחברה, יש לנו תרבות ארוכת-שנים של גיוון והכלה, ואיננו סובלניים לשום סוג של דברי שנאה, כפי שמפורט בקוד ההתנהגות שלנו".

הכתבה פורסמה לראשונה באתר גלובס