פיקוד העורף מודיע כי מהיום מכשירי הסלולר בישראל יתחילו לקבל התרעות במקרי חירום על בסיס מיקום - ללא יכולת לבטל את קבלתן. ההודעות יישלחו לפי זיהוי המיקום של המכשיר באנטנת הסלולר ותשתלט על המסך הראשי של המכשיר. לפי הודעת פיקוד העורף ההתרעות יישלחו במקרה חירום בלבד, יכללו חיווי קולי ייחודי ולא תלויות בהתקנת אפליקציה.

אנשי פיקוד העורף לא פירטו אילו התרעות יישלחו בשיטה החדשה ואילו ימשיכו להישלח דרך יישומון פיקוד העורף, שמאז 7 באוקטובר האחרון רווח השימוש בה לקבלת התרעות על הצורך להיכנס למרחבים מוגנים. זאת על אף טענות לתקלות ואיחורים בהודעות שמתקבלות בה.

בפיקוד אומרים כי היכולת החדשה היא חלק ממערך של חידושים טכנולוגיים שנועדו לסייע בשליחת התרעות לאזרחים בזמן אמת, ובהן השקת אפליקציה חכמה לטלוויזיות או שליחת התרעות למכוניות בעלות מערכת Apple Carplay.

היכולת החדשה לשליחת התרעות חירום היא בבחינת יישור קו עם מדינות אחרות שמשתמשות בטכנולוגיה דומה לשליחת הודעות חירום למכשירי הסלולר. בארה"ב משמשות הודעות מסוג זה להתרעה על מקרי חירום של מזג אוויר קיצוני.

שיגור ההתרעות על בסיס מיקום האנטנה הסלולרי מונע לכאורה מצה"ל לקבל מידע על המשתמש. בפיקוד העורף אומרים כי הם משתמשים בתקן מחמיר שלא יאפשר כניסה למערכת של גורמים חיצוניים.

כבר היום קיימת דרך המאפשרת לשלוח הודעות מתפרצות למכשירי סלולר לפי מיקום, והיא אף שימשה פוליטיקאים לשליחת הודעות תעמולה במערכת הבחירות המוניציפליות. חוק שאמור היה להילחם בתופעה טרם אושר בכנסת, כך שפוליטיקאים עדיין יכולים להשתמש במערכת כדי להתפרץ למכשירים האישיים של הציבור - מה שעלול לגרום לבלבול עם רתימת המערכת להודעות החירום של פיקוד העורף.