מה זה Founder Mode? מי שהגה את הסלוגן הזה הוא פול גרהם, המייסד של Y Combinator, אקסלרטור הסטארטאפים המפורסם והחשוב ביותר בעולם. הרעיון הוא שלהיות יזם זה דיסציפלינה נפרדת. לא מדובר בלהיות מנהל רגיל, אלא במשהו אחר שאין לו ספרי הדרכה, כי משהו בקרביים שלך מעורב בו.
קשה להגיד מה זה בדיוק פאונדר מוד ולהשליך את זה מחברה לחברה, כי אחת מהטענות לדוגמה היא שבחברה גדולה ההתנהלות מורכבת יותר מאשר בחברות קטנות. גרהם שאב השראה ונותן כדוגמה את סטיב ג'ובס, שנהג לנהל ריטריט שנתי של 100 האנשים החשובים באפל - לא בהכרח הכי בכירים, אבל כן חשובים. ג'ובס בחר אקלקטית את האנשים הללו ועקף את המנהלים שלהם בדרך.
עוד מייחסים את המושג לפיטר ת'יל, המשקיע המפורסם שהיה אחד מהמשקיעים הראשונים בפייסבוק שאף הקים קרן בשם Founder Fund. הוא טוען שפאונדרים מבינים את את ה-DNA של החברה שלהם הכי טוב, ולכן אסור להחליף אותם במנכ"לים מקצועיים. מנגד, יש מי שלוקחים את הפאונדר מוד גם למקומות שליליים, ומתרצים התעמרות בעובדים במושג.
פאונדר מוד זה למצוא את האנשים הנכונים, לשים אותם בעמדות מפתח - וברגע שזה קורה, לסמוך עליהם ולשחרר. אבל האם ישנו מעבר מפאונדר מוד למנג'ר מוד, מעבר מממייסדים למנהלים מקצועיים של חברות? כך לדוגמה קרה בצ'ק פוינט, שמייסדה גיל שוויד שפרש מתפקידו בחודש פברואר האחרון. במקומו, מונה נדב צפריר למנכ"ל הבא של החברה, במה שעשוי להיות מינוי מקצועי גם כן.
אז האם פאונדר מוד הוא אופנה חולפת, ומנג'ר מוד הוא הדבר הבא? יכול להיות. כמו כן, עדיין לא ברור מה זה פאונדר מוד בדיוק. מה שכן ניתן לומר, זה שמנהל טוב עושה דברים באופן נכון, ומנהיג עושה את הדבר הנכון.
לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן
>> בזמן שעבדתם, פרק 194 - לראשונה: בינה מלאכותית עברה את מבחן ההסמכה לרפואה