אנבידיה ממשיכה להתרחב בישראל והודיעה היום (ד') על הקמת אתר מחקר, פיתוח והנדסה חדש בצפון, שבמרכזו יעמדו תשתיות מחשוב על לבינה מלאכותית מהדור הבא. המתקן החדש, שיתפרש על פני 10,000 מ"ר עם הספק חשמל של 30 מגה-וואט, עתיד להיות אחד ממרכזי הנתונים הגדולים ביותר בישראל. משמעות ההתרחבות הוא שהחברה תפתח עוד מאות משרות חדשות בארץ.
חוות השרתים תוקם באזור התעשייה מבוא כרמל שברמות מנשה סמוך לצומת אליקים, ועל פי ההערכות, מדובר בהשקעה כוללת של למעלה מחצי מיליארד דולר. מדובר בחווה שמוקמת במבנה לוגיסטי של שובל נכסים שהוסב לדאטה סנטר.
האתר החדש יחל לפעול במחצית הראשונה של 2025 ויתמוך בהרחבת פעילות המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל. את מעבדות מחשוב העל באתר החדש יניעו, בין היתר, מאות מערכות מבוססות Blackwell ו-Grace Blackwell Superchip עם קירור נוזלי, לצד פלטפורמות וטכנולוגיות התקשורת Spectrum-X800, Quantum-X800, ו-BlueField-3 SuperNIC.
מאות המערכות והמעבדות באתר החדש ישמשו את עשרות קבוצות ההנדסה והמוצרים של אנבידיה לפיתוח טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך עבור מרכזי נתונים - טכנולוגיות חומרה ותוכנה בתחום התקשורת המואצת, עיצוב מעבדים (CPU), תוכנה בתחום ה-AI ועוד.
"העובדות והעובדים הם המשאב החשוב ביותר שלנו, ואנחנו מחויבים בהמשך ההשקעה בהם", אמר עמית קריג, סגן נשיא בכיר להנדסת תוכנה ומנהל מרכז המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל. "אתר המחקר, הפיתוח וההנדסה החדש יאפשר לאלפי עובדי אנבידיה בישראל, ולעובדים הרבים שיצטרפו בהמשך הדרך, להמשיך לפתח את הטכנולוגיות שמניעות את הבינה המלאכותית, הכוח הטכנולוגי החשוב ביותר של זמננו".
אנבידיה היא אחת המעסיקות הפרטיות הגדולות ביותר בישראל. מאז רכישת חברת מלאנוקס בשנת 2020, מספר העובדות והעובדים של אנבידיה בישראל יותר מהכפיל את עצמו, והחברה ממשיכה להתרחב עם מאות משרות פתוחות במשרדיה ביקנעם, תל אביב, רעננה, באר שבע ותל חי.
השבוע הודיע נשיא ארה"ב היוצא, ג'ו ביידן, על הנחיה חדשה מגבילה מכירה לחברות ישראליות של שבבים מתקדמים הדרושים לתחום הבינה המלאכותית. אנבידיה יצאה בחריפות נגד ההחלטה ואמרה: "החקיקה הגורפת הזו תטיל שליטה בירוקרטית על האופן שבו שבבים, מחשבים, מערכות ואפילו תוכנה, מפותחים ומשווקים ברחבי העולם. על ידי הניסיון לתקן את תוצאות השוק ולחנוק את התחרות – נשמת אפה של החדשנות – החוק החדש של ממשל ביידן מאיים להביא לאובדן היתרון הטכנולוגי של אמריקה, שהושג בעמל רב".