קבוצות וואטסאפ ששימשו להפצת תכנים פיראטיים ובהן אלפי משתמשים קטינים נסגרו. אלפי תכנים הוסרו מהרשת ובימים הקרובים יישלחו מכתבי התראה למפעילי קבוצות נוספות, שבין היתר נעזרו בקטינים להפקת רווח מהפרות שונות, על ידי ארגון זיר"ה, שנאבק בהפרת זכויות יוצרים ברשת.
בחודשים האחרונים עלו אינדיקציות על התרחבות התופעה, במסגרתה מופצים תכנים אסורים ברשתות בוואטסאפ, והארגון פתח בבדיקה. במסגרתה, איתר הארגון את מפעילי הקבוצות ונקט מולם בהליכים משפטיים שהובילו בסופו של דבר לסגירתן.
מנהלי הקבוצות, כך לפי הארגון, עשו שימוש בבוטים ייעודיים שבנו להפצת התכנים הפיראטיים. כל משתמש שביקש תוכן לצפייה בקבוצה והפעיל את הבוט הפך בפועל לחלק פעיל בהפרת זכויות היוצרים. דרך הקבוצות איתר הארגון אלפי תכנים שכוללים סדרות וסרטים בהפקות מקור מהארץ ומחו"ל, שהוסרו כעת מהרשת.
עוד עלה כי בחלק נרחב מהפעילות, עורבו הקטינים שאינם היו מודעים לחומרת מעשיהם. לצד הנגשת התוכן הפיראטי, עשו המפעילים רווח נוסף על גבם, באמצעות פרסומות והצעות למכירת מוצרים שונים. הגילויים, כפי שמוסר הארגון, מדגישים את החשיבות שבפעילויות הסברה שונות להורים במטרה לעורר את תשומת ליבם לתופעה, בעקבותיה מפירים הקטינים את החוק ועשויים להיחשף לסכנות שונות ברשת.
סגירת הקבוצות, היא חלק נוסף משורת הצעדים שנוקט הארגון במלחמתו נגד הפצת תכנים פיראטיים, אחרי שבקיץ האחרון פעל לסגירת אתר "סדרות".
עידו נתן, מנכ"ל זיר"ה: "בימים אלו פועלים אנשי הארגון למיצוי ההליכים המשפטיים עם רשת פיראטית שהפרה זכויות יוצרים וניצלה קטינים לצורך הפעלתה. נפעל משפטית כנגד כל מי שמפר זכויות יוצרים ומנצל תמימותם של קטינים. לצד הפגיעה בתרבות הישראלית, צפייה פיראטית חושפת את המשתמשים לסיכונים אישיים, הונאות אשראי וסחר במידע שיכול להיות מנוצל לרעה.
"אני פונה להורים בישראל לגלות ערנות ולבדוק מהיכן צורכים הילדים את התוכן במכשירים הניידים, ובמטרה להגן עליהם מניצול לרעה ומעשיית רווחים על חשבונם. כמו כן, אנו מצפים מהרשתות החברתיות והפלטפורמות השונות, המשמשות כקרקע פורייה להפצת תוכן פיראטי, לפעול ביתר דגש ובמהירות הנדרשת למניעת פעילות מפירה על גביהן כפי שהן מחויבות על פי דין".