הנסיכה סלמה, בתם של עבדאללה השני, מלך ירדן ורעייתו המלכה ראניה מצליחה למשוך את תשומת לב כלי התקשורת. על אף הייחוס המשפחתי, הצעירה בת ה-23 לא נחה והיא הספיקה כבר לסיים תואר בארכיאולוגיה בארצות הברית ולשרת כקצינה בדרגת סגן בחיל האוויר הירדני. סלמה היא טייסת סילון שגם למדה באקדמיה הצבאית סנדהארסט, מוסד בו גם למדו הנסיכים וויליאם והארי ממשפחת המלוכה הבריטית.
על אף כל זאת, הנסיכה סלמה לא לקחה חלק אמש בסיכול מתקפת הטילים והכטב"מים האיראנית, או לפחות אין שום דיווח מהימן על כך. הצבא הירדני אולי לקח חלק משמעותי במערכה וסייע לחיל האוויר הישראלי, וכן לכוחות האמריקאים והבריטיים באזור, אך הידיעה שהופצה הערב (ראשון) ברשתות החברתיות על כך שהנסיכה הפילה לא פחות משישה כטב"מים בכוחות עצמה - מזויפת.
צר לי אבל הזווית המגניבה של הנסיכה סלמה בת עבדאללה שלכאורה ירטה כטב"מים אתמול אינה קיימת. הכותרת שרצה היא פייק והמקורית שייכת לכתבה מלפני 4 ימים ב- Emirates Women. הנסיכה היא אכן טייסת בחיל האוויר הירדני והשתתפה בהצנחה בעזה אפילו (הנה כאן), אבל אין עדות למעורבותה ביירוטים. pic.twitter.com/FghjJGlm5D
בטוויטר החל לרוץ בשעות האחרונות צילום מסך מתוך מגזין אינטרנטי בשם emirates woman, בו כתבה שחוגגת לכאורה את ההישג המרשים של הנסיכה סלמה מאמש. מדובר במניפולציה שנעשתה על הכתבה המקורית, כתבת פרופיל מחמיאה שמציגה את ההישגים של הנסיכה סלמה באותו מגזין. הכתבה המקורית פורסמה ב-10 באפריל, 4 ימים לפני שאיראן שיגרה את המתקפה שלה, ועל כן אין לה קשר למה שהתרחש אמש. בצילום המסך המזויף שינו את התאריך להיום כדי לייצר מצג שווא של אמינות.
רבים בטוויטר האמינו לנאמר בכתבה המזויפת, אך נכון לרגע זה, אין כל הוכחה למעורבות של הנסיכה בפעולה. כמו כן, רבים ברשת הישראלית השוו בין הנסיכה הלוחמנית לבין יאיר נתניהו, שמתגורר כידוע בימים אלו במיאמי, הרחק מהמלחמה בישראל. אגב, הנסיכה כן לקחה חלק בפעולה אחרת של חיל האוויר הירדני שהתפרסמה לאחרונה - הצנחת סיוע הומניטרי לתושבי עזה.