בעלי X (טוויטר לשעבר) וחברת האינטרנט הלווייני סטארלינק פרסם הלילה ציוץ שבו הוא אומר שהוא "מקווה לעשות יותר כדי לעזור לאנשים בעזה", וזאת בתגובה לציוץ אחר שבו נכתב שלוויינים של סטארלינק מסייעים להעניק טיפול רפואי לכאלף בני אדם בבית חולים שדה שהוקם בעזה.
Hoping to do more to help people in Gaza https://t.co/YFwv0ZvYDS
לפני כשלושה שבועות, שירות האינטרנט הלווייני של מאסק החל לפעול בעזה לאחר שמשרד התקשורת אישר לחברה לפעול בתוך ישראל כדי לספק לגופי ממשל, רשויות מקומיות, כיתות כוננות ועוד יכולות גלישה בפס רחב כאשר ישנן תקלות ברשת הקווית או הסלולרית. יחד עם ההסכמה על השירות בישראל, הוסכם על הכנסת יחידת קרקע של השירות לבית חולים שדה של איחוד האמירויות ברפיח.
הציוץ של מאסק לווה בלא מעט תגובות ביקורתיות על כך שבמקביל להצהרה שלו על כך שברצונו לסייע לתושבי עזה, הוא נחשב לתומך ישראל לכאורה, ולא מעט גולשים הגיבו עם תמונות של מאסק לוחץ יד לנתניהו. "זה לא יעזור לך להלבין את השתיקה שלך במשך 10 חודשים, בזמן שהתחננו ש-Starlink יסופק מאז ה-7 באוקטובר", נכתב ממשתמש בשם Suppressed News שמרבה לפרסם תוכן פרו-פלסטיני.
This is not helping, this is white washing your 2 previous tweets and white washing your silence for 10 months while we were pleading for Starlink to be provided since Oct 7th.
This is white washing you clapping for Netanyahu at congress.
This is pure hypocrisy.
כזכור, בחודש נובמבר האחרון ביקר מאסק בארץ, סייר בכפר עזה בליווי ראש הממשלה, נפגש עם השר אז בני גנץ ועם נשיא המדינה יצחק הרצוג ואף צפה בחלקים מ"סרט הזוועות" של דובר צה"ל המציג את אירועי הטבח ב-7 באוקטובר. הביקור הזה הגיע ברקע טענות לאנטישמיות מצדו אחרי שורה של ציוצים בעייתים בעבר.
בתחילת המלחמה הכניסה האפשרית של סטארלינק לעזה יצרה עימות לא צפוי בין שר התקשורת שלמה קרעי למיליארדר. שר התקשורת הפלסטיני, איסחאק סדר, חשף שמתנהלים בזמנו מגעים להכנסת השירות הלווייני, כפי שקורה באזורי מלחמה רבים, ומאסק עצמו אישר זאת בתשובה לציוץ של של חברת הקונגרס האמריקאית אלכסנדריה אוקסיו-אורטז (הידועה בכינוי AOC). שר התקשורת הגיב אז להודעה: "ישראל תשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי להילחם בזה. חמאס ישתמש בכך לפעילות טרור. אנחנו יודעים את זה ומאסק יודע את זה. חמאס הוא דאעש". עוד הודיע קרעי כי משרד התקשורת הישראלי ינתק כל קשר עם סטארלינק.
רק חמישה חודשים לאחר מכן, נוכחנו לדעת שלא רק שמשרד התקשורת לא ניתק את היחסים עם סטארלינק - הוא אף הגיע עם מאסק להסכמות שלפיהן גם ישראל וגם בית החולים של איחוד האמירויות יקבלו את השירות לאחר אישור של מדינת ישראל.