"עם דמעות בעיניים אנו נאלצים לשתף אתכם בכך. לאחר שנים רבות של אהבה ומסירות לבוטיק שלנו בתל אביב, החלטנו לסגור את שערינו" - אם הטקסט הזה נשמע לכם קצת צורם אתם לא לבד. בשבועות האחרונים גולשים מדווחים על פוסטים ממומנים ברשתות החברתיות שמציעים לכאורה מבצעים מיוחדים לרגל סגירת חנות, אך מעלים חשש להונאה. המשותף לפוסטים: טקסטים שנראים כמו תרגום עקום לביטויים באנגלית ותמונות של אנשים ומוצרים שנראה שנוצרו במחולל תמונות מבוסס בינה מלאכותית.

הפרסומים משתמשים בשמות עסקים גנריים כמו "מזרחי תל אביב", "שחר תל אביב" ו"אופנת נגב". הטקסטים טוענים כי החנות נסגרת עקב אילוצים, לפעמים בשל בעלים שמרגיש שהוא כבר מבוגר מידי, לפעמים כי התאגידים הגדולים הכניעו את החנות הקטנה. אלא שגולשים חדי עין הצביעו בין היתר על כך של"מוכרים" בתמונות יש שש אצבעות - סימן מוכר לתמונה שנוצרה בידי בינה מלאכותית. או כפי שניסח זאת החשבון sawdustcrackers: "במקום למכור את הבגדים היא יכולה הייתה למכור את אחת האצבעות המיותרות שלה".

ככל הנראה מדובר בפוסטים של סוחרי דרופ שיפינג (Drop Shipping) - שיטה שבה סוחר לא מחזיק מלאי של מוצרים, אלא משמש כמתווך בלבד בין הקונים ובין מוכרים סיטונאיים בחו"ל, לרוב מסין. המוכרים מקימים אתר ובו משווקים את המוצרים, וכשמישהו מבצע רכישה הם פשוט מבצעים עבורו את ההזמנה מחו"ל. הרווח נגזר מהפער בין המחיר הנמוך שבו הם רוכשים את המוצר המקורי, ובין המחיר הגבוה שהם גובים מהקונה.

גולשים זריזים ברשתות החברתיות התחקו אחרי המוצרים שמוצעים למכירה בפוסטים החשודים, והצביעו על כך שמעיל שמוצע בחנות ב-199 שקלים לאחר הנחה לרגל הסגירה נמכר בעלי אקספרס ב-37 שקלים. בקבוצת הפייסבוק "נפגעי אתר Mizrahi Tel Aviv / Shahar Tel Aviv - תביעה ייצוגית" דיווחו גולשים שהזמינו את המוצרים, חיכו חודש להגעתם - ואף קיבלו הודעה שמעדכנת אותם שהחבילה נחתה בארץ - מה שמעיד על כך שהמוצר מעולם לא הוחזק במלאי בישראל.

גולשים אחרים דיווחו שבדיקת כתובת הדומיין שממנו פועל האתר מעלה כי אף שנטען שמדובר בחנות ותיקה בתל אביב, האתר עצמו הוקם רק באוקטובר האחרון, ובקנדה. כפי שמציינים הגולשים, אם תמונה של מוצר נראית לכם חשודה, אפשר לבצע עבורה חיפוש תמונות בגוגל ולראות אם היא צצה באתרים אחרים - כמו למשל עמוד מכירה בעלי אקספרס או אתר אחר דומה, במחיר נמוך משמעותית.