צעיר מהדרום שהפעיל אתר פיראטי לצפייה בסדרות ובסרטים אונליין ישלם לחברות תוכן ישראליות כמעט מאתיים אלף שקל, כך קבע בית משפט השלום בבאר שבע לאחרונה. הצעיר נתבע על ידי מספר חברות, ביניהן זיר"ה, ארגון זכויות היוצרים ברשת האינטרנט (שקשת נמנית על מייסדיו ובעליו). ארגון זיר"ה פועל באמצעים גלויים וסמויים כדי להגיע לכל מי שמפר זכויות, במה שמהווה עליית מדרגה במאבק למען זכויות היוצרים.
מדובר בפסק דין תקדימי, מכיוון שבניגוד למקרים אחרים בהם מפעילים אתרים פיראטיים הרוויחו הון מהפעלת האתר, בין היתר מפרסומות, במקרה המדובר הצעיר הרוויח 11 אלף שקלים בלבד בתקופה של פחות מ-3 חודשים במהלכם פעל האתר, עד שנסגר. כעת ישלם הצעיר סכום של כמעט פי 18 ממה שהרוויח, כאשר בית המשפט חייב אותו בתשלום של 160,000 אלף שקלים בגין הפרת זכויות היוצרים שביצע, וכן ב-25 אלף שקלים בגין שכר טרחת עורכי דין. בסך הכל, ישלם הצעיר 195,000 שקלים.
האתר, ששמו היה "סאב פרים", פעל בין החודשים יוני עד ספטמבר 2022, בסך הכל פחות משלושה חודשים. בעלי האתר טען כי הוא פעל בשיטת "דרופ שיפינג" המוכרת יותר מאתרי מסחר, בה המשווק הוא למעשה מתווך בין הצרכן ליצרן. הנתבע טען כי בעלי זכויות בסין רכשו תכנים לשידור בסיטונות ומכרו מנויים לצפייה בהם דרך אתרים סיניים כמו עליבאבא ואחרים, ולכן הצפייה בתכנים נעשתה כדין. חלק מהתכנים היו ישראליים וחלקם בינלאומיים בשפות זרות.
הצעיר מכר באתר מנוי לצפייה בתכנים תמורת 160 שקלים לשישה חודשים, או 265 שקלים לשנה. כמו כן, הוא הפעיל שירות לקוחות במגוון פלטפורמות, כמו פייסבוק, וואטסאפ וטלגרם. בניסיון להגן על עצמו, טען הנתבע כי השירות חוקי, והציג התכתבות עם גורם עלום בסין שלטענתו מחזיק בזכויות. לדבריו, יש להפנות את התביעה כנגד הספק הסיני - ולא נגדו.
השופט טען מנגד כי הצעיר פרסם את העסק שלו באופן כזה שנועד להפחית את רווחיהם של גופי השידור הישראליים, ולא עשה כל בדיקה שנועדה לוודא כי פעילותו חוקית. השופט סבר כי התובעות הוכיחו את זכויותיהן ואת הפרת זכויותיהן על ידי הנתבע, וחייב אותו בפיצוי של 5,000 שקלים בגין כל הפרה - בסך הכל, 32 הפרות.