פיטורי עובדת וויקס (Wix) באירלנד שכתבה כי ישראל היא "מדינת טרור" מגיעים לרמות הגבוהות ביותר של הפוליטיקה במדינה. המקרה הועלה לדיון בפרלמנט האישי ואף גרר תגובה מצד ראש הממשלה, שהתגייס לימין העובדת.
• המלחמה בעזה קורעת את ענקיות הטכנולוגיות - כך הן מגיבות
• לא אמיתי: הפייק ניוז במלחמה - והאמת שמאחוריו
• ההטרלה לעיתונאית המצרית - והתגובה: "אני לא מאמינה"
השבוע דיווחה וויקס כי עובדת בשם קורטני קרי פוטרה לאחר שעובדים בחברה הישראלית הצביעו על פוסט שפרסמה ברשת החברתית לינקדאין, שכללו לטענתם מאפיינים אנטישמיים ואנטי-ציוניים. במכתב פתוח שפרסם נשיא וויקס ניר זוהר הוא ציין כי וויקס היא חברה פתוחה וליברלית שאינה מגבילה את החופש לדעה פוליטית. עם זאת, זוהר ציין כי קרי כבר פרסמה בעבר פוסט שאותו כינה "מסית" ושאחרי שהחברה הזהירה את העובדת בעבר הפעם הוחלט להיפרד ממנה.
קרי, שעבדה בתור מנהלת צוות טיפול לקוחות בחברה, השתתפה בהפגנה נגד ישראל ולאחריה כתבה: "היום אני גאה להיות אירית, לעמוד בסולידריות עם העם הפלסטיני עם למעלה מ-25 אלף מוחים כנגד האפרטהייד הישראלי. שורש האלימות הוא האידיאולוגיה הציונית, אתם יכולים להתנגד לציונות כאידיאולוגיה בזמן שאתם עומדים איתנים נגד אנטישמיות שהיא גם סוג של גזענות".
בנוסף, קרי גם האשימה את כוחות הביטחון הישראלים: "כיוונו את האש אל בתים, בתי חולים, בתי ספר, וגם מרפאות ועיתונאים". לאחר לא מעט ביקורות היא נאלצה לערוך את הטקסט ולהוסיף: "ברצוני לציין באופן ברור כי למרות שיש שיפרשו את דבריי כתמיכה בחמאס, זה לא המקרה. אני מוקיעה כל סוג של טרור".
היום (רביעי) הועלה המקרה של קרי לדיון בפרלמנט האירי, ובמהלכו אמר ראש הממשלה האירי לאו ברדקאר כי אף שאינו בקיא בפרטי המקרה, הוא מציע לעובדת להתייעץ משפטית. זאת לדבריו שכן "תחת החוק האירי, זה לא בסדר לפטר אדם בשל דעותיו הפוליטיות". מר באדקאר הוסיף כי "זה בהחלט עשוי להוות פיטורים שלא כדין ויש סעדים שיחולו אז".
המקרה מעסיק מאוד את התקשורת האירית. אתמול דווח באתר Irish Times כי וויקס הקימה קבוצה בסלאק, אפליקציית המסרים של מקום העבודה, שבה העובדים יוכלו לתמוך בנרטיב הישראלי במלחמה. לפי הדיווח, עובדים עודדו להצטרף למאמץ ההסברתי של ישראל, להציע קמפיינים קריאטיבים ולערוך סרטוני וידאו בנושא המלחמה בין ישראל לחמאס.
המקרה בוויקס מצטרף לשורה של תקריות דיפלומטיות בין ישראל לאירלנד מאז החלה המלחמה, כולל מקרה שבו האשים דיפלומט ישראלי את אירלנד במימון של החמאס. מאז אותו דיפלומט הסיר את הפוסט שלו. נשיא אירלנד אף האשים לאחרונה את ישראל בכך שהיא עוברת על החוק הבינלאומי בעזה.