חנות משחקי המחשב הגדולה בעולם מציעה לרכישה משחק שמציב את המשתמש בנעליו של מחבל חמאס שמשתתף בטבח 7 באוקטובר. אף שהמשחק נחסם לרכישה והורדה במדינות כבריטניה, גרמניה ואוסטריה, הוא עדיין זמין בארה"ב - ובישראל.
עוד בנושא ב-N12:
• בגלל דגל ישראל: ילד בן 10 הורחק מהמשחק הפופולרי
• מכחישת השואה לשורד בן ה-85: "אתה חלק מהבעיה"
• ויראלי: כשהחטופה השתיקה את הפרו-פלסטיני
המשחק "פורסן אל אקצה: האבירים של מסגד אל אקצה" מוצע לרכישה בחנות המשחקים סטים (Steam) של חברת Valve האמריקאית מאז 2022. כבר מראשיתו המשחק נועד לאפשר למשתמש לחוות את הסכסוך הישראלי-פלסטיני מנקודת המבט של ה"לוחם" הפלסטיני. אך לאחרונה נוסף למשחק עדכון חדש ומשמעותי שהוסיף לו תכנים חדשים ברוח טבח 7 באוקטובר.
בעדכון החדש אמנם לא מופיעה המילה "חמאס" במפורש, אך דמויות השחקן ובני בריתו עוטים כעת לראשם סרטים ירוקים המזוהים עם חמאס. בנוסף, המשחק מאפשר למשתמש לחדור באמצעות רחפן לבסיס צבא ישראלי במטרה לכבוש את הבסיס ולהרוג כמה שיותר חיילי צה"ל. כל זאת תוך נקיטה באקטים אלימים במיוחד שמזכירים את זוועות חמאס בעוטף עזה.
בסרטון הפרסומת של המשחק המעודכן נראה מחבל חמאס יורה בעורפה של חיילת ישראלית בעודה רוכנת על ברכיה. בחלק אחר בסרטון נראים מחבלים מובילים חיילים ישראלים למכונית כשהידיים שלהם מורמות באוויר. סרטון פרסומת אחר מציג חיילים רוקדים תוך שהם לובשים חיתולים ועליהם מגני דוד, בליווי תמונתו של דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי.
מי אחראי לתוכן?
המשחק שפותח בידי מפתח עצמאי מברזיל זמין להורדה בסטים ברוב מדינות העולם. סטים מהווה את חנות המשחקים הפופולרית ביותר ברשת לרכישה והורדה של משחקים למחשבים אישיים. בבריטניה המשחק הורד מהשירות בדרישת היחידה ללוחמה בטרור. בגרמניה ובאוסטריה הוא הוסר לאחר שלא עבר דירוג להגבלת גיל.
בנוסף, המשחק מפר לכאורה את כללי השימוש של סטים, האוסרים העלאה ושיווק של משחקים הכוללים שיח שנאה נגד קבוצות ספציפיות. בעמוד המשחק בפלטפורמה כתב המפתח כי "המשחק אינו מעודד טרוריזם, אנטישמיות או שיח שנאה נגד יהודים או כל קבוצה אחרת. זהו מסר של מחאה נגד הצבא הישראלי שכובש את אדמות הפלסטינים". פניית N12 לחברת Valve, מפעילת סטים, נותרה ללא מענה.
מעבר להיבטי שנאת ישראל, המשחק דומה לעשרות משחקי יריות מגוף ראשון בסגנון Call of Duty שמציפים את פלטפורמת סטים. ברשימת ההשפעות שלו מציין המפתח משחקי מלחמה ותיקים כמו Call Of Duty ו-Metal Gear Solid. שני משחקים אלו הציגו צבאות וב-Call Of Duty Modern Warfare אף לקחו השראה מהפלישה האמריקאית לעיראק.
השימוש בסטים להפצת תוכני שנאה מתחבר לשאלת האחריות של הפלטפורמות המקוונות לתוכן שמופץ על יהן. בשנים האחרונות הפלטפורמות ובראשן הרשתות החברתיות כפייסבוק, יוטיוב, טוויטר וטיקטוק מתמודדות עם דרישות של מחוקקים ורגולטורים לצמצם את השימוש בהן להפצת תוכני השנאה וההסתה.