בתחילת חודש פברואר הוציא משרד התקשורת מכתב ובו דרש מהמפעילות הגדולות להתחיל לעבוד עם ה-eSIM, אותו סים וירטואלי שכבר קיים כמה שנים בעולם, אך החברות בארץ סירבו להציע לישראלים. למרות שהיו כבר 2 חברות קטנות שהציעו את השירות (סקיי קול ו-WeCom), שבוע לאחר שליחת המכתב הוא הגיע רשמית לישראל כאשר חברת פלאפון החלה להציע את האופציה באתר שלה. בתוך זמן קצר גם פרטנר, הוט מובייל וסלקום הצטרפו לחגיגה.
מה זה eSIM?
למרות שמספר לא מבוטל של ישראלים כבר יודע להשתמש בכרטיס הווירטואלי מטיולים בחו"ל, אנחנו פה כדי להסביר לכם במה מדובר ואיך להשתמש בו.
ההבדל בין הסים הפיזי והישן שכולנו השתמשנו בו עד כה לבין הוירטואלי, הוא שאין כרטיס אמיתי כאשר אתם משתמשים ב-eSIM (ראשי תיבות של embedded SIM). הסמארטפונים שיכולים להשתמש ב-eSIM מכילים שבב המאפשר להתחבר לרשת באמצעות סריקת קוד QR ייעודי, אותו מספקת חברת הסלולר אליה מתחברים.
ל-eSIM יש כמה יתרונות בולטים: בין היתר, העצמאות שיש מכרטיס פיזי מאפשרת מעבר קל בין חברות, האפשרות להחזיק בכמה מספרים בו זמנית ובנוסף, הוא עתיד אולי לפתוח תחרות גדולה יותר בין החברות ולהוריד מחירים לחבילות (אם כי עד כה לא נרשמו הנחות).
החסרון היחיד הוא בעיקר טכני - לא כל הסמארטפונים מחזיקים באפשרות ל-eSIM. באפל האפשרות קיימת מאייפון XS ומעלה, בסמסונג מגלקסי S20 ומעלה או במכשירים המתקפלים, בגוגל החל מהפיקסל 4 ומעלה ועוד. את הרשימה המלאה תוכלו למצוא כאן.
איך להפעיל את ה-eSIM?
השימוש ב-eSIM מבוסס על קוד QR פשוט, אבל יש כמה תהליכים קצרים שתצטרכו לבצע לפני וזה תלוי באיזה מערכת הפעלה יש לכם.
איך להפעיל eSIM באייפון?
- להכנס להגדרות
- לבחור באופציה סלולרי
- לבחור באופציה eSIM
- לבחור באופציית הקוד QR ולצלם אותו
איך להפעיל eSIM באנדרואיד (יכול להשתנות לפי המכשיר)?
- הכנסו להגדרות
- בחרו ברשת ואינטרנט
- היכנסו לכרטיסי SIM
- הוספת eSIM